• Livrare gratuită
  • 30 de zile pentru retur
  • Expediere în 48 h
Nav switch

Biciclete și accesorii pentru copii

Nu găsim produse care să se potrivească cu oferta pe care ați selectat-o.

Biciclete și accesorii pentru copii - alege bicicleta și accesoriile potrivite la Sportano 

O bicicletă pentru un copil este, fără îndoială, o investiție în dezvoltarea motrică corectă a acestuia sau în posibilitatea de a asigura o distracție plăcută în aer liber. De la o vârstă fragedă merită să pariați pe modelul potrivit de bicicletă pentru un copil, astfel încât acesta să se obișnuiască cu două roți și să învețe noi abilități. Alegerea bicicletei potrivite, a căștii pentru copii sau a accesoriilor pentru biciclete este esențială, dacă vă pasă nu numai de confortul copilului dumneavoastră, ci și de siguranță. La Sportano, oferim o gamă de înaltă calitate de la mărci profesionale precum Hudora, Huffy, Alpina, Kellys, Kettler, Romet, Qplay, Strider, Spokey, Thule sau UVEX. În magazinul nostru de sport veți găsi biciclete pentru juniori, biciclete de cross-country, căști de bicicletă pentru copii, remorci sau scaune pentru biciclete.  

Biciclete pentru copii - cum să alegeți modelul potrivit? 

În primul rând, este important să luați în considerare modelul potrivit pentru vârsta și abilitățile celui mai tânăr pasionat de două roți. Dacă sunteți în căutarea primei biciclete pentru copilul dumneavoastră, cea mai bună este o bicicletă de cross-country. Îmbunătățește coordonarea motorie și învață echilibrul, fiind o opțiune excelentă înainte de a merge pe un vehicul adevărat. În plus, o bicicletă de cross-country pentru un copil de 2 ani sau puțin mai mare învață echilibrul. Odată ce copilul dumneavoastră a învățat elementele de bază și se simte confortabil cu bicicleta, puteți alege un model cu roți laterale, începând cu vehicule cu jante de 12 inci. Copilul va învăța apoi să pedaleze, să folosească frâna și să mânuiască ghidonul. Roțile laterale pot fi apoi detașate atunci când copilul dumneavoastră este mai mare și se simte încrezător pe două roți.  

Cum se potrivește bicicleta cu vârsta copilului? 

O bicicletă pentru copii este cel mai bine adaptată vârstei copilului, astfel încât să ofere nu numai confort, ci și siguranță în timpul mersului pe bicicletă și să dezvolte în mod corespunzător coordonarea motorie. Pentru un copil de până la aproximativ 2 și 3 ani, bicicletele de cross-country vor funcționa bine. Pentru copiii cu vârste cuprinse între 3 și 4 ani, puteți alege o bicicletă pentru copii cu roți de 12 inci, iar pentru cei de 4 și 6 ani roțile trebuie să fie de 14 inci. Pe de altă parte, pentru copiii mai mari, bicicletele cu roți de 16 inch sunt cele mai bune. De asemenea, merită să ajustați bicicleta la înălțimea copilului dumneavoastră, mai ales dacă decideți să cumpărați un vehicul fără roți laterale suplimentare. Ca regulă generală, pentru copiii de 4-6 ani, cel mai bine este să alegeți modele cu o înălțime a între picioare de aproximativ 48-50 cm și roți de 16 inci. Pentru copiii cu vârste cuprinse între 5 și 8 ani, înălțimea treptei ar trebui să fie de aproximativ 55-58 cm, cu o roată de 20 de inci. Copiii mai mari (7-13 ani) au, de obicei, o înălțime de până la 70 cm și roți de până la 24 de inci. 

Ce sunt bicicletele de cross-country și când merită să alegi să cumperi una? 

O bicicletă de cross-country este un monociclu cu două roți în cazul în care, la prima vedere, seamănă cu o bicicletă clasică. Cu toate acestea, este alcătuit dintr-un cadru, ghidon, șa și două roți, fără deraioare suplimentare sau alte componente. Cel mai adesea este fabricat din metal, lemn sau aluminiu pentru a fi suficient de puternic și ușor în același timp. O bicicletă de cross-country nu are frâne sau mecanisme de acționare și, prin urmare, este concepută pentru cei mai tineri. Mai presus de toate, nu numai că oferă o distracție grozavă, dar ajută și la exersarea coordonării motorii, învață echilibrul și echilibrul corpului, precum și la obișnuirea cu mersul pe două roți. Cu siguranță, un părinte ar trebui să aleagă această bicicletă pentru copilul său, care va garanta o dezvoltare motorie adecvată. Va funcționa de la o vârstă fragedă, deoarece în ofertele magazinului sunt disponibile chiar și biciclete de cross-country pentru copii de doi ani. 

Cum alegi casca de bicicletă potrivită pentru copilul tău? 

Atunci când alegeți o cască de bicicletă pentru copilul dumneavoastră, acordați atenție certificărilor relevante care îndeplinesc cerințele de siguranță din Uniunea Europeană. Este vorba despre marcajul CE, iar produsele trebuie să respecte și standardul EN 1078 (pentru căștile de ciclism) și standardul EN 1080 (pentru căștile pentru copii sub 7 ani). Mai întâi de toate, adaptați casca la circumferința capului copilului dumneavoastră. Pentru a face acest lucru, măsurați circumferința capului în punctul cel mai larg, adică deasupra sprâncenelor, și comparați valoarea aproximativă cu diferitele dimensiuni ale căștilor de la producători. 

În plus, căștile de bicicletă pentru copii trebuie să aibă găuri de ventilație, astfel încât să fie suficient de respirabile. Un număr mare de elemente reflectorizante va spori siguranța, mai ales dacă mergeți cu copilul dumneavoastră într-o călătorie lungă. Căștile de bicicletă pentru copii sunt adesea echipate cu tehnologii moderne, cum ar fi MIPS, adică un sistem de protecție a capului împotriva căzăturilor, sau IAS, care este responsabil pentru reglarea optimă a căștii în circumferința sa. Pe de altă parte, sistemul FAS (Fast Adapting System) asigură o ajustare rapidă și precisă prin intermediul curelelor laterale.  

Remorci, scaune auto și alte accesorii pentru bicicletă - cu ce merită să vă echipați? 

Pe lângă bicicleta și casca de protecție a copilului dumneavoastră, merită să vă echipați cu echipamente suplimentare, cum ar fi o remorcă sau un scaun de bicicletă. Acest lucru vă permite să călătoriți cu copilul dumneavoastră în orice situație și tot ce trebuie să faceți este să adaptați modelul potrivit la bicicletă. Un scaun de bicicletă este o opțiune excelentă, în care copilul stă pe scaunul din spate și observă împrejurimile. Sunt disponibile scaune montate în față sau în spate, cea de-a doua opțiune fiind cea mai frecventă. Pe de altă parte, remorca pentru biciclete este disponibilă și în varianta pentru două persoane, deci este ideală pentru călătorii cu întreaga familie. La Sportano veți găsi, de asemenea, accesorii pentru scaunele pentru copii și remorci, cum ar fi adaptoare, inserții sau suporturi. 

Biciclete pentru copii - pe ce mărci merită să pariezi? 

Dacă sunteți în căutarea unei biciclete pentru juniori cu sau fără roți laterale, mărcile ATTABO, Huffy, Orbea sau Romet oferă o gamă largă de produse. Pe de altă parte, atunci când alegeți o bicicletă de cross-country, fiți atenți la dimensiunile roților, la material sau la reglarea înălțimii. La Sportano, vă oferim acest model de monociclu de la Hudora, Janod, Milly Mally, Lionelo, Orbea sau Spokey. O opțiune populară este bicicleta de cros din lemn, care se caracterizează prin greutatea redusă, iar printre modelele de biciclete de cros pentru fete și biciclete de cros pentru băieți, care se disting prin numeroasele variante de culori. 

Dintre scaunele pentru copii, vă puteți decide asupra unor mărci precum Hamax, POLISPORT, Okbaby, Thule sau URBAN IKI. Remorcile pentru biciclete în versiuni simple și duble sunt o opțiune excelentă pentru călătoriile lungi cu întreaga familie. Consultați produsele adecvate de la Thule, Qeridoo, Hamax sau Burley

Extindere descriere Restrângere descriere