10 rucsacuri turistice de drumeție fiabile de luat în considerare 

Sylwia Stwora-Petela 11.04.2024 ( 12.04.2024 )

Rucsacul de turism este un model versatil, potrivit pentru o excursie de o zi, o escapadă de weekend la munte sau o drumeție mai lungă. Cu toate acestea, din gama largă de produse, cum să îl alegi pe cel care va fi cel mai potrivit pentru un traseu de drumeție, suficient de funcțional și confortabil în același timp? Iată 10 rucsacuri turistice de încredere pentru femei, bărbați și copii, care îți vor permite să te bucuri pe deplin de activitățile în aer liber de fiecare dată când pleci în drumeție, indiferent de lungimea și dificultatea traseului.  

Cum să alegi rucsacul de drumeție? Cei mai importanți parametri 

Alegerea rucsacului turistic depinde de mai mulți factori, inclusiv de scopul și durata călătoriei, de sezon, de preferințele și nevoile individuale și de buget. Altfel îți vei face bagajele pentru o excursie de o zi, o escapadă de weekend combinată cu dormitul în cort sau o expediție de mai multe zile cu cazare într-o pensiune/pensiuni. Ia în considerare terenul și condițiile meteorologice pentru care trebuie să fii pregătit (pentru munți joși sau înalți, vară, iarnă sau tranziție) și ce trebuie să iei cu tine. Odată ce ai răspuns la aceste întrebări, îți va fi mai ușor să stabilești dacă ai nevoie de un rucsac de drumeție de 20 de litri pentru a transporta echipamentul de bază pentru munte (inclusiv geaca de ploaie, harta, busola, lanterna frontală, trusa de prim ajutor și proviziile) sau de un model de 40 sau 50 de litri cu bretele reglabile, curea de talie și curea de piept, buzunare și curele multiple pentru o mai bună organizare a conținutului, husă de ploaie și un sistem de ventilație excelent. Merită să nu uităm că, pe măsură ce crește capacitatea rucsacului, crește și probabilitatea de a pune mai multe lucruri în el, iar acest lucru se poate expune asupra confortului și eficienței atunci când mergi pe cărări de munte. Fiecare kilogram în plus nu numai că poate îngreuna finalizarea unei ascensiuni mici, dar poate cauza probleme semnificative pe urcările sau pe coborârile abrupte.  

Rucsacul turistic ar trebui să fie fabricat din materiale durabile, de înaltă calitate și rezistente la intemperii. Acordă atenție sistemului de transport, care este esențial pentru confortul purtării rucsacului, mai ales în timpul orelor lungi de activitate. Asigură-te că rucsacul are curele de umăr reglabile, curea de talie și curea de piept. Posibilitatea de a regla cureaua în jurul taliei și pieptului îți va permite să adaptezi rucsacul la forma corpului tău și să te asiguri că greutatea este distribuită uniform. De asemenea, este important să organizezi bine spațiul rucsacului – optează pentru un model cu un număr corect de buzunare, compartimente și bucle, astfel încât să poți avea acces rapid și ușor la bunurile tale. 

După cum poți vedea, atunci când cumperi un rucsac de drumeție, merită să cauți un echilibru între funcționalitate, confort și preț și să încerci să adaptezi echipamentul la nevoile și preferințele tale individuale. În acest fel, te vei bucura de un companion de călătorie confortabil și practic.  

Rucsacuri turistice de până la 30 l testate și verificate 

Unul dintre rucsacurile de turism pe care le oferim în această gamă de capacitate este Thule Topio 30 l cu sistem de reglare a curelei de suspensie MicroAdjust pentru lungimea trunchiului (interval de până la 10 cm), astfel încât îl poți adapta perfect la parametrii tăi. Compartimentul principal încăpător, dar și mânerele funcționale și buzunarele elastice îți vor permite să împachetezi lucrurile esențiale pentru o excursie de o zi sau de mai multe zile. Panelul din spate cu plasă asigură o circulație adecvată a aerului, în timp ce materialul 420d Nylon Oxford cu strat DWR (Durable Water Repellency) și o husă de ploaie suplimentară asigură protecția conținutului rucsacului împotriva umezelii. Cureaua confortabilă de la talie este echipată cu buzunare pentru obiectele mici la care ai nevoie de acces rapid. Un buzunar deschis în partea din față a rucsacului oferă spațiu pentru haine suplimentare, de exemplu, în timp ce compartimentul de depozitare extern poate fi folosit pentru a depozita ochelarii, iar curelele de compresie asigură o bună stabilizare a bagajului. Rucsacul Thule este compatibil cu un sistem de hidratare, ceea ce reprezintă o soluție utilă mai ales pentru drumețiile mai lungi din lunile mai calde.  

O altă propunere este ultraușorul deuter Speed Lite de 13 l, dedicat drumețiilor rapide în munți și recomandat persoanelor cu înălțimea de 158-95 cm și cu o lungime a spatelui de 38-54 cm. Utilizarea sistemului de transport ergonomic deuter Lite, care include, printre altele: o centură de talie detașabilă, curele de umăr perforate și un panou de spate căptușit cu plasă de aer 3D Air Mesh respirabilă, îți permite să te bucuri de o potrivire bună, de o ventilație excelentă și de confort în timpul exercițiilor intense. Curelele de compresie laterale reduc riscul deplasării involuntare a bagajului, o buclă pentru ochelarii de soare și o clemă pentru chei asigură un transport convenabil, iar compatibilitatea cu un sistem de hidratare (până la 2 litri) te va ajuta să te menții hidratat.    

În categoria rucsacurilor cu o capacitate de până la 30 l, merită să te uiți la marca Gregory și la modelele Juno (24 l) pentru femei sau Miko (30 l) pentru bărbați. Primul îți va permite să împachetezi pentru excursii de o zi în timpul verii sau în perioadele de tranziție. Acestea dispun de un sistem de transport Vaporspan responsabil de menținerea unui spațiu adecvat între rucsac și spate pentru a preveni supraîncălzirea. Cureaua 3D pentru talie și bretelele elastice pentru umeri din plasă respirabilă și spumă EVA sunt responsabile pentru o potrivire precisă. Compartimentul principal încăpător este închis cu un fermoar lung acoperit de o clapetă, are un buzunar separat și spațiu pentru un sistem de hidratare. Gregory Juno 24 dispune, de asemenea, de numeroase buzunare (de exemplu, două buzunare laterale și un buzunar frontal, un buzunar superior și două pe centura de talie), curele de compresie laterale, un suport pentru bețe și un suport pentru ochelari de protecție, dar și o husă de ploaie integrată. 

Gregory Miko 30 l, pe de altă parte, se remarcă prin sistemul de transport flexibil BioSync, care dispune de un panel dorsal din spumă perforată acoperit cu plasă pentru o ventilație maximă, precum și de curele de umăr flexibile și reglabile, o centură de șold cu două buzunare și o curea de piept cu un fluier de urgență integrat. Datorită acoperirii sale hidrofuge, rucsacul se va descurca bine în condiții meteorologice dificile. Nu lipsește nici compartimentul principal spațios, echipat cu o clapetă cu cordon, atașament pentru un sistem de hidratare, curele de compresie și multe buzunare și bucle funcționale. 

Rucsacuri turistice fiabile de până la 50 l 

Un companion dovedit pentru excursii de mai multe zile este rucsacul de drumeție deuter Futura PRO 40 l, echipat cu sistemul Aircomfort Sensic Pro pentru a asigura stabilitate și confort ridicat pe orice traseu, datorită distribuției uniforme a încărcăturii pe spate. Acest model popular de la deuter este fabricat dintr-o combinație de poliamidă 210D reciclată și poliester 600D, ceea ce se expune asupra unei durabilități ridicate și a unei rezistențe la deteriorări mecanice, în timp ce prezența unui strat DWR garantează rezistența la apă. Cu un design cu două compartimente, rucsacul oferă un compartiment principal asigurat de o clapetă, un compartiment inferior cu un fermoar convenabil pentru acces rapid la lucrurile esențiale și un compartiment pentru hainele umede. Nu lipsesc nici curelele de compresie pentru o dimensiune mai personalizabilă a rucsacului, suporturi pentru bețe de trekking, o buclă pentru cască, un panel dorsal din plasă pentru o bună circulație a aerului și un sistem de hidratare de 3 litri.  

Plănuiești să dormi în cort sau să faci drumeții pe terenuri mai dificile, cu posibilitatea de a înnopta în pensiuni? Partenerul ideal pentru femeile drumețe ar fi deuter Aircontact Core 45+10 SL, iar pentru bărbați deuter Futura Air Trek 50+10. Primul rucsac răspunde nevoilor anatomiei figurii feminine. Acesta oferă un cadru în formă de Y și o pernă lombară pentru un control mai bun al încărcăturii. Datorită husei de ploaie și a acoperirii DWR, nu trebuie să îți faci griji că echipamentul tău se udă atunci când vremea se strică brusc, iar materialul Air Spacer Mesh împreună cu sistemul deuter Aircontact asigură o ventilație adecvată. În plus, există o opțiune pentru un sistem de hidratare de 3 litri și un compartiment interior flexibil pentru hainele ude. 

În schimb, modelul deuter Futura Air Trek 50+10 dispune de aripioare flotante VariFlex ECL pentru șolduri, de sistemul de reglare a lungimii spatelui VariQuick și de sistemul Aircomfort Sensic pentru o circulație excelentă a aerului. Fabricat dintr-un amestec durabil de poliester/poliamidă cu un strat de acoperire DWR, rucsacul dispune, de asemenea, de o husă de ploaie, fixare pentru sistemul de hidratare (3 l), un compartiment pentru obiecte de valoare, un compartiment elastic pentru hainele ude, un suport pentru piolet, bucle de fixare pentru un suport de cască și un clips pentru chei. 

Rucsacuri turistice ideale pentru copii

Dacă copilul tău te-a însoțit cu curaj pe cărările de munte încă de la o vârstă fragedă și este suficient de mare pentru a-și căra singur echipamentul necesar, merită să te gândești la achiziționarea unui rucsac de drumeție adecvat.  

Pentru un copil de 2 ani sau un copil cu o înălțime de 98-130 cm, rucsacul de drumeție pentru copii deuter Kikki de 8 litri, care este disponibil cu imaginea unui tigru, iepure sau câine, este o alegere excelentă. Fabricat din materiale de înaltă calitate, rucsacul are un compartiment principal cu fermoar și un compartiment suplimentar, un petic pentru informații personale și buzunare laterale cu închidere Velcro pentru a ține obiectele esențiale. Curelele de transport din spumă moale și panelul din spate garantează o potrivire bună și un confort ridicat la purtare, în timp ce elementele reflectorizante sporesc vizibilitatea.  

Rucsacul de drumeție pentru copii Jack Wolfskin Track Jack de 10 litri, ușor și la îndemână, este demn de luat în seamă, deoarece va conține elementele esențiale pentru o expediție montană de o zi, dar este potrivit și pentru activitățile de zi cu zi. Acesta este dedicat copiilor de 6 ani și mai mari. Prezența sistemului de transport SNUGGLE UP asigură o distribuție uniformă a greutății pe spate, ceea ce reduce la minimum riscul de oboseală. Curelele de umăr confortabile și o curea de piept detașabilă și reglabilă asigură o potrivire confortabilă și personalizabilă pentru parametrii și nevoile copilului. Pentru o împachetare ușoară și acces rapid la conținut, compartimentul principal este prevăzut cu un fermoar cu două direcții și cârlige lungi. În plus, rucsacul are un panou de spate căptușit, o clemă pentru chei, un buzunar pentru obiecte mici și buzunare din plasă în față și pe laterale pentru, de exemplu, o sticlă de apă sau haine ude. 

Pentru călătoriile mai lungi, cu o ședere peste noapte într-un cort sau într-un hostel pentru un adolescent, rucsacul de drumeție pentru copii Gregory Icarus de 40 de litri, fabricat din nailon rezistent, este alegerea perfectă. Dispune de sistemul de transport VersaFit, care, datorită unei curele de piept reglabile, permite o adaptare precisă la nevoile tânărului excursionist. Panelul spatelui din spumă cu strat dublu garantează o respirabilitate mare, fermoarul inferior permite accesul rapid la obiectele cele mai frecvent utilizate, iar numeroasele buzunare și mânerele de fixare mențin conținutul bine organizat. În plus, rucsacul de la marca americană Gregory oferă un manșon de hidratare (pentru rezervoare de hidratare de la 3 litri) și o curea de piept reglabilă cu un fluier integrat pentru a putea chema ajutoare în caz de urgență sau accident.  

Polecane produkty