Ce trambulină de grădină pentru a alege? Cele mai bune trambuline de grădină pentru copii și adulți

Sylwia Stwora-Petela 31.05.2022 ( 23.09.2022 )

Garantează o distracție excelentă pentru copii, iar pentru adulți poate fi o formă de antrenament pentru a se menține în formă. Ce trambulină de grădină pentru a alege? Alături de noi veți afla care sunt elementele la care trebuie să acordați atenție atunci când cumpărați o trambulină de grădină, astfel încât aceasta să fie sigură și să vă satisfacă cerințele și așteptările.

Trambulină de grădină pentru copii și multe altele

Trambulina nu este bună doar pentru distracție, ci mai ales îi ajută pe copii și pe adulți să dezvolte obiceiul de a petrece timpul în mod activ. Săriturile regulate vor contribui la îmbunătățirea coordonării motorii și a echilibrului, vor avea un efect pozitiv asupra condiției noastre fizice și a capacității cardio-respiratorii și vor stimula metabolismul. Săriturile ard o mulțime de calorii și produc, de asemenea, așa numiții „hormoni ai fericirii”, care ne fac să ne simțim mai bine și reduc stresul. În plus, faptul de a fi în aer liber va asigura o oxigenare adecvată a organismului și producerea de vitamina D (într-o zi însorită) pentru funcționarea eficientă a acestuia.

Trambulină de grădină – ce să caute atunci când cumpără?

Atunci când cumpărați o trambulină de grădină pentru copii și adulți, merită să mizați pe echipamente de la producători consacrați și apreciați, cum ar fi inSPORTline, Spokey, Exit Silhouette, Jumpi sau Songmics, care au grijă de o manoperă atentă, de materiale de înaltă calitate și de respectarea standardelor UE (PN-EN71-14) și a certificatelor de siguranță (CE – european, GS TUV – german, etc.). Atunci când alegeți o trambulină de grădină, acordați atenție unor elemente precum: cadrul, arcurile și capacul acestora, covorul sau sarcina maximă.

Cadru

Rama, spre deosebire de restul componentelor, nu este o parte înlocuibilă a trambulinei de grădină, așa că trebuie să fie fabricată din materiale solide, durabile, rezistente la deteriorări și deformări. Structura trebuie să fie stabilă, astfel încât să nu se deplaseze sau să nu se răstoarne chiar și în timpul unor salturi foarte intense sau să nu se deplaseze în condiții de vânt puternic. Optați pentru un model, de exemplu, din oțel galvanizat, călit sau galvanizat în formă de U.

Mat

Alegeți un material rezistent la condițiile meteorologice, în special la umiditate, ploaie și radiații UV. Cu cât materialul folosit pentru trambulina de grădină este mai gros și mai rezistent, cu atât va fi mai durabil și mai sigur. În plus, cu cât structura țesăturii este mai aspră, cu atât mai mare este aderența la sol. O alegere bună ar fi, de exemplu, materialul PP.

Arcurile și capacul arcurilor

Arcurile mențin covorul atunci când sunt supuse la diferite forțe, așa că trebuie să fie puternice și solide, menținând în același timp covorul și cadrul. Un element esențial care protejează utilizatorii de efectele săriturilor sau ale căderilor pe arcuri este capacul, care trebuie să acopere complet arcurile și cadrul. De obicei, este fixat cu un dispozitiv de fixare puternic de tip Velcro.

Ladder

Nu este un element necesar, dar sporește confortul trambulinei, în special pentru copiii mai mici și pentru persoanele cu înălțime mai mică și slăbiciune fizică. Scara facilitează urcarea și coborârea de pe covor.

Sarcina maximă

Cunoscută și sub denumirea de capacitate de încărcare, aceasta definește greutatea maximă admisibilă a utilizatorului (utilizatorilor) care utilizează dispozitivul în același timp. Cu cât mai multe persoane cu greutăți diferite vor folosi trambulina de grădină, cu atât mai mare este parametrul pe care ar trebui să-l alegeți. Depășirea capacității de încărcare a structurii poate duce la deteriorări și la situații periculoase, cum ar fi ruperea covorului de pe arcuri.

Ce dimensiune de trambulină pentru grădină ar trebui să aleg?

Atunci când vă decideți asupra dimensiunii trambulinei de grădină, trebuie să luați în considerare doi factori principali: câte persoane și de ce vârstă vor folosi echipamentul și cât spațiu aveți la dispoziție. Pentru cei mai tineri utilizatori, începând cu vârsta de 3 ani, este suficientă o trambulină cu un diametru de 140 sau 183 cm. Pentru copiii mai mari, ar trebui să fie potrivită o versiune de 244 cm (Spokey Jumper cu plasă internă și capacitate maximă de încărcare de până la 100 kg), 305 cm (de exemplu, Spokey Jumper II cu plasă internă și capacitate maximă de încărcare de până la 150 kg) sau 312 cm.

Dacă trambulina va fi folosită de adulți, merită să alegeți modele mai mari, de exemplu, cu un diametru de 374 cm. Dacă aveți mai mulți utilizatori și mult spațiu liber în grădină sau în solarii, optați pentru dimensiunea de 430 cm. Acest lucru este oferit de trambulina de grădină inSPORTline Flea, echipată cu o plasă de 180 cm înălțime și o greutate maximă a utilizatorului de 150 kg. Puteți aborda această problemă și din perspectiva numărului de persoane care vor folosi trambulina în același timp – pentru o singură persoană este suficient un model de 200-300 cm (de exemplu, Urbogym Jumper cu plasă interioară și un diametru al covorului de 200 cm), iar pentru mai multe persoane optați pentru o versiune de peste 400 cm.

Cu sau fără plasă – care trambulină de grădină este mai bună?

O plasă nu este o piesă de echipament necesară pentru o trambulină de grădină, dar merită să fie instalată dacă copiii sunt principalii utilizatori ai echipamentului. Sarcina sa principală este de a proteja utilizatorul de căderea de pe trambulină și de căderea la sol de la o înălțime mare, cu riscul de rănire. Plasa este perfectă pentru cei mai mici copii și pentru începătorii care doresc să sară în aer liber. Plasele pentru trambuline de grădină sunt disponibile în două versiuni: externă și internă. Primul tip acoperă întreaga structură, ceea ce oferă o suprafață mai mare pentru a sări, dar nu acoperă arcurile dure. Pe de altă parte, plasa interioară este montată în fața arcurilor pentru a reduce riscul de cădere în această zonă. Plasa este cel mai adesea închisă cu fermoar, dar poate avea și cârlige suplimentare.

Când ar trebui să alegeți o trambulină pentru grădina dvs. fără plasă? Atunci când va fi folosit de persoane cu o bună coordonare și experiență în trambulină, inclusiv efectuarea de diverse acrobații pe el.

Cum să sari în siguranță pe o trambulină?

Pentru a face din trambulină o activitate sigură și distractivă, trebuie să citiți mai întâi instrucțiunile de utilizare ale producătorului. Este esențial să urmați recomandările acestuia, indiferent dacă trambulina este folosită de copii mici și de persoane cu pregătire redusă sau de sportivi. De asemenea, este important să urmați instrucțiunile producătorului cu privire la modul de asamblare a trambulinei și la locul în care trebuie să o amplasați. Evitați amplasarea echipamentului în apropierea copacilor, a instalațiilor electrice, a gardurilor sau a clădirilor. Supravegheați întotdeauna jocul copiilor, chiar dacă aceștia au deja experiență în trambulină. Familiarizați-vă cu exemple de salturi și cascadorii și transmiteți aceste cunoștințe altor utilizatori pentru a evita situațiile periculoase sau accidentele. Practicați în centrul covorului desculț (șosetele, pantofii pot duce la alunecare și, prin urmare, la accidentări).

Dacă sunteți în căutarea unor trambuline de grădină de înaltă calitate, consultați magazinul online de sport Sportano.ro, unde sunt disponibile echipamente dovedite ale unor mărci renumite: inSPORTline, Spokey, Urbogym, Exit Silhouette, Jumpi sau Songmics. Aveți îndoieli cu privire la care produs va fi cel mai bun pentru dumneavoastră? Contactați consultanții Sportano.ro, care vă vor ajuta să găsiți soluția optimă pentru nevoile dumneavoastră.

Polecane produkty