Ce cască de bicicletă să alegeți? Cele mai bune modele de căști de ciclism pentru adulți și copii

Aleksandra Orlicka 31.05.2022 ( 01.06.2022 )

Fie că faceți o scurtă plimbare cu bicicleta prin oraș, fie că preferați traseele pe distanțe lungi, casca de biciclist este o piesă esențială de îmbrăcăminte sportivă. Existența unui astfel de dispozitiv face diferența în ceea ce privește siguranța dumneavoastră, mai ales dacă faceți ciclism MTB, unde condițiile off-road sunt adesea extrem de dificile. Cu ajutorul sfaturilor noastre, veți învăța cum să vă potriviți casca de bicicletă, care sunt caracteristicile unui anumit model și la ce să fiți atenți atunci când o cumpărați.

Casca de bicicletă – echipament esențial pentru fiecare biciclist

O cască de ciclism bună protejează capul împotriva rănilor grave în timp ce mergeți pe două roți. Indiferent de modelul pe care îl alegeți – pentru femei, bărbați sau copii – acesta trebuie să se potrivească bine și să fie fabricat din materiale durabile, care sunt în plus ușoare și garantează confortul. Toate căștile de ciclism ar trebui să respecte, de asemenea, standardul european CE EN 1078, astfel încât produsul să îndeplinească cerințele de siguranță necesare.

Tipuri de căști de bicicletă: alegeți un model care să se potrivească stilului dvs. de mers pe bicicletă

Există mai multe tipuri de căști de bicicletă disponibile pe piață. Acestea diferă nu numai prin aspect, ci și prin tehnologia utilizată, căptușeala interioară, acoperirea sau elementele suplimentare, cum ar fi metoda de reglare sau tipul de vizieră. Faceți cunoștință cu cele mai populare tipuri de căști de ciclism, datorită cărora puteți alege un model pentru activitatea pe care o alegeți.

Cască pentru biciclete de munte (MTB)

Căștile pentru bicicletă de munte sunt concepute pentru mersul off-road, pe drumuri și poteci accidentate, care necesită concentrare și precizie în conducere. Căzăturile sunt foarte frecvente în aceste condiții, așa că utilizarea căștii este extrem de importantă. Modelele de echitație montană sunt de obicei închise pe părțile laterale și pe spate sau complete (ca și căștile de motocros). O vizieră încorporată protejează nu numai de soare, ci și de crengi sau stropi de apă. Dacă sunteți în căutarea unei căști de munte, merită luate în considerare mărcile UVEX, CASCO, Oakley, POC sau Alpinestars, care garantează confortul la purtare, circulația corectă a aerului și un sistem de ajustare a mărimii personalizate.

Cască de protecție rutieră

În mod obișnuit, o cască de șosea are o formă aerodinamică distinctivă, cu o secțiune posterioară alungită. În plus, se distinge prin greutatea sa redusă. În ciclismul de șosea, fiecare gram în plus afectează performanța și confortul biciclistului. Ar trebui să se acorde mai multă atenție numărului de găuri sau formei cochiliei, care afectează ventilația și aerodinamica suplimentară a căștii. Cu cât sunt mai multe găuri, cu atât mai bună este circulația aerului. Pe de altă parte, cu cât modelul este mai bine construit, cu atât casca devine mai aerodinamică și puteți merge mai repede.

Conducerea pe șosea presupune o prindere fermă în partea superioară, adică plasarea mâinilor pe ghidon cu poziția ușor ridicată. Treptat, treceți la o poziție mai joasă, ceea ce vă permite să mențineți o viteză constantă pe suprafețe plane. Ciclismul de șosea se concentrează pe obținerea unei ușurințe și viteze maxime. Acest lucru poate fi realizat cu ajutorul cadrelor de bicicletă din carbon, al anvelopelor subțiri sau al hainelor aerodinamice.

Uneori se alege o cască tradițională pentru ciclismul rutier, ca și pentru MTB sau pentru ciclismul urban, cu o formă ovală. Modelele Cuda 2 și Roadster de la CASCO, care se disting prin forma lor ovală, îndeplinesc cerințele pentru acest tip de ciclism. Acestea sunt realizate cu ajutorul tehnologiei In-Mold, care face posibilă menținerea unei greutăți reduse a produsului datorită materialelor rezistente, dar ușoare. Veți găsi căști de șosea funcționale și de înaltă calitate de la mărci precum UVEX, HJC, ABUS și Giro.

Cască pentru bicicletă cross sau enduro

În cazul unei căști pentru bicicletele de cross sau enduro, acordați atenție protejării părții din spate a capului. În plus, se folosesc adesea căști de protecție complet închise, cu spațiu pentru ochelari de protecție sau o cameră de sport.

Cross-country sau enduro nu este lipsit de obstacole, cum ar fi crengi, copaci rupți și pietre, așa că este important ca casca să protejeze capul de deteriorări. Puteți folosi o cască de munte clasică, cu vizieră și găuri de ventilație, sau puteți opta pentru o cască integrală care să protejeze și maxilarul.

Un model excelent pentru cross-country și enduro ar fi Alpinestars Vector Pro Atom, care are 19 orificii de aerisire și o căptușeală cu uscare rapidă și proprietăți antibacteriene. Casca are o secțiune posterioară alungită, care oferă protecție suplimentară împotriva rănilor la nivelul gâtului. Dintre căștile încorporabile, merită remarcat și produsul BELL SUPER AIR R cu găuri plasate în fiecare parte pentru o mai bună ventilație și cu posibilitatea de a detașa falca frontală a căștii.

Cască de tip alună

Acest tip de cască este ales de utilizatorii care practică bmx sau în skatepark-uri și care execută diverse trucuri pe rampe sau alte obstacole. Este un model construit, de formă ovală, cu un număr mic de găuri de ventilație. Se caracterizează printr-o acoperire foarte durabilă și dură.

La Sportano veți găsi căști de tip arahide de la Lazer, Roces, HJC sau UVEX. Pentru mersul în oraș sau pe skatepark, modelul CASCO Roadster realizat în tehnologia In-Mold va fi potrivit, cu o capsulă internă care protejează împotriva insectelor și previne condensul.

Cască de oraș

O cască pentru mersul în oraș trebuie să fie ușoară și trebuie să ofere și un unghi larg de vizibilitate. În plus, ar trebui să aibă o mulțime de orificii de ventilație pentru un flux de aer adecvat. În plus, va fi utilă o vizieră care să protejeze împotriva soarelui, a apei și a vântului.

Căștile de la mărcile UVEX, Lazer, Giro, CASCO sau ABUS, care se caracterizează printr-o ventilație adecvată și o potrivire confortabilă, sunt ideale pentru mersul în oraș.

Cască integrală

Acest tip de cască este conceput pentru mersul pe munte sau enduro. Are o carcasă pe partea frontală a feței care oferă o protecție excelentă în caz de accident, dar are o greutate mai mare și, de obicei, nu are o ventilație adecvată. Acest tip de cască de bicicletă este confecționată din cochilii durabile, motiv pentru care este cel mai des folosită de riderii experimentați de MTB.

În magazinul Sportano avem căști de protecție completă de la BELL, UVEX, Leatt, FOX sau Alpina. Un model cu o absorbție excelentă a impactului este Alpina Roca. Datorită construcției ușoare In-Mold și a materialului Hi-EPS, este foarte confortabil de purtat.

O cască de bicicletă bună: ce trebuie să căutați atunci când cumpărați?

O cască de biciclist ar trebui să ofere un nivel maxim de confort și protecție atunci când este purtată, în special atunci când se circulă pe teren accidentat. Atunci când cumpărați, acordați atenție alegerii mărimii care să se potrivească formei capului dumneavoastră, precum și metodei de fixare și de ajustare treptată a potrivirii. Calitatea și durabilitatea cochiliei sau tipul de căptușeală din interiorul căștii sunt alte caracteristici importante.

Dimensiune

Mulți oameni se întreabă cum se montează o cască de bicicletă. Cea mai importantă întrebare la cumpărare este dimensiunea, care este de obicei dată în centimetri, indicând circumferința capului. Circumferința trebuie măsurată pe frunte, deasupra urechilor și pe occiput, iar rezultatul trebuie să se încadreze în intervalul specificat de producător. Odată montată și reglată în mod corespunzător, casca nu trebuie să alunece de pe cap, deoarece aceasta nu va proteja împotriva rănilor în caz de cădere.

Construcția căștii

O cască de bicicletă este alcătuită dintr-o cochilie exterioară și o cochilie interioară. În prezent, cea mai frecvent utilizată tehnologie este In-Mold, în care învelișul exterior este fuzionat cu o inserție de spumă pentru o mai bună rezistență și, în același timp, pentru a reduce greutatea produsului. Uneori se folosesc cochilii fabricate numai din plastic, cum ar fi ABS sau PC, în cazul în care sarcina cea mai importantă este de a menține structura împreună în timpul unui accident.

Unele căști de ciclism au un sistem MIPS – o căptușeală suplimentară care permite ca forța de impact să fie dispersată în timpul unei căderi. Acesta este situat sub învelișul exterior, unde elementele se deplasează în timpul impactului, protejând astfel capul de răni grave. În plus, acestea oferă o călătorie confortabilă datorită materialului de construcție.

Ventilație

Atunci când alegeți o cască de biciclist, acordați atenție găurilor de ventilație, care permit o circulație adecvată a aerului. Pe rutele pe distanțe lungi și pe vreme caldă, o ventilație adecvată va fi foarte utilă. În funcție de model, există căști cu o medie de 10 până la 15 orificii de aerisire. În plus, casca ar trebui să aibă o plasă specială în interior pentru a împiedica insectele să pătrundă înăuntru.

Baldachin

Alegerea unei căști cu vizieră va depinde de tipul de ciclism pe care îl preferați. Dacă sunteți în căutarea unui model clasic, alegeți un produs cu un astfel de element încorporat. Nu numai că vă va proteja de razele soarelui, dar vă va fi utilă și atunci când mergeți pe bicicletă într-o zi ploioasă sau în pădure.

Reglare

Majoritatea modelelor moderne de căști de bicicletă au nu numai curele de stabilizare cu posibilitatea de a le fixa în funcție de nevoile dumneavoastră, ci și sisteme speciale de reglare. Acestea fac posibilă ajustarea poziției căștii la forma capului. De obicei, la un anumit model există un buton special în partea din spate, care reglează potrivirea. În acest fel, puteți evita „slăbirea” atunci când purtați casca, iar acest lucru va preveni, de asemenea, deteriorarea capului în timpul unei căderi. Curelele laterale și cele pentru bărbie trebuie reglate astfel încât să nu ciupească pielea și să nu frece urechile sau obrajii.

Ce cască de bicicletă ar trebui să aleg pentru copilul meu? Sfaturi și sfaturi

Căștile pentru copii trebuie să fie certificate pentru a îndeplini cerințele de siguranță stabilite în Uniunea Europeană. Produsul trebuie să fie conform cu standardele aplicabile: EN 1078 și EN 1080 (căști de protecție pentru copii cu vârsta sub 7 ani).

Modelul de cască trebuie să asigure un confort maxim pentru tânărul călăreț, nu trebuie să exercite presiune asupra lui și nici să provoace abraziuni. Atunci când cumpărați, acordați atenție mărimii și ajustării, precum și modului de fixare. În plus, produsul ar trebui să fie ușor, pentru a nu încărca vertebrele cervicale ale copilului, astfel încât purtarea căștii să nu fie obositoare atunci când se mișcă capul. Nu uitați de o ventilație adecvată, astfel încât, în timpul călătoriilor lungi și pe vreme caldă, capul copilului să nu se supraîncălzească.

Un model potrivit pentru un ciclist tânăr ar fi Alpina Ximo, care are sistemul de ajustare Run System Classic Slide și este proiectat în tehnologia In-Mold. Produsul respectă standardele actuale și asigură siguranța. La Sportano.ro găsiți această cască în mai multe variante de culoare.

Cele mai bune căști de bicicletă din gama Sportano

Dacă sunteți în căutarea unui model potrivit pentru stilul dvs. preferat de ciclism, în oferta Sportano.ro veți găsi cele mai bune căști de ciclism ale unor mărci precum Alpina, UVEX, Oakley, Lazer, Leatt, FOX, Giro, BELL sau Alpinestars. Produsele demne de atenție sunt propunerile mărcilor Alpina sau UVEX, care sunt proiectate în tehnologia In-Mold menționată și, în același timp, sunt foarte ușoare și au o circulație adecvată a aerului.

Vă întrebați ce cască de bicicletă să alegeți? Contactați serviciul nostru pentru clienți, care vă va ajuta să alegeți modelul potrivit pentru nevoile dumneavoastră.

Polecane produkty