Ce lumini de bicicletă să alegeți? Cele mai populare lumini față și spate pentru biciclete

Sebastian Dzuła 31.05.2022 ( 01.06.2022 )

Este dificil să ne imaginăm un mers cu bicicleta în siguranță după lăsarea întunericului fără un iluminat adecvat. Luminile pentru biciclete nu numai că ne sporesc vizibilitatea, dar ajută și la iluminarea traseului pe care îl parcurgem. În plus, acestea sunt impuse de reglementările rutiere. Aflați la ce trebuie să fiți atenți și ce fel de lumini pentru biciclete să alegeți.

Iluminatul și reglementările privind ciclismul: informații cheie

A avea luminile potrivite pentru bicicletă atunci când circulați după lăsarea întunericului este esențial, nu numai pentru siguranța noastră și a celorlalți, ci și din punct de vedere legal. Legislația actuală este clară – bicicletele trebuie să fie dotate cu echipament reflectorizant.

Este extrem de iresponsabil să mergeți pe bicicletă fără lumini după lăsarea întunericului, chiar și într-un oraș bine luminat, și trebuie să fiți conștient că acest lucru reprezintă un pericol pentru toți participanții la trafic.

Ce lumină de bicicletă să alegeți? Sfaturi

Pentru a-și îndeplini funcția, luminile de bicicletă trebuie să fie adaptate la stilul de mers și la traseu. Atunci când alegeți luminile de bicicletă, ar trebui să luați în considerare nu numai puterea (specificată în lumeni), ci și aplicația acestora. Există trei tipuri de bază de lumini pentru biciclete:

  • luminile din spate: funcția lor este de a informa ceilalți participanți la trafic cu privire la poziția noastră;

  • luminile de avertizare din față: pentru a indica apropierea noastră, acestea nu luminează drumul;

  • lămpi de iluminare frontală: lămpi amplasate în partea din față a bicicletei pentru a ilumina traiectoria biciclistului astfel încât să fie clar vizibilă.

Fiecare biciclist ar trebui să aibă toate cele trei lumini. O soluție convenabilă pentru bicicliștii de agrement și bicicliștii de oraș sunt seturile gata făcute, cum ar fi setul de lumini pentru biciclete INFINI Luxo & Vista. Atunci când alegeți o lumină pentru bicicleta dvs., acordați atenție celor mai importanți parametri, cum ar fi sursa de alimentare, modul de funcționare și timpul de funcționare.

Alimentarea cu energie electrică

  • Energia dinamovică este foarte populară pe bicicletele de oraș și de drumeție, unde energia este generată în timpul pedalării.

  • Bateria și energia reîncărcabilă este o alegere bună pentru bicicliștii de șosea și MTB. În timpul călătoriilor lungi, puteți reîncărca rapid bateria cu ajutorul unui powerbank. Aceasta este funcția Blinder Mini Cross, pe care îl conectați pur și simplu prin intermediul portului USB încorporat.

  • La bicicletele electrice, iluminatul este alimentat de la bateria principală a bicicletei. Nu sunt necesare baterii suplimentare.

Modul de funcționare

Lumina potrivită pentru bicicleta dumneavoastră ar trebui să vă permită să reglați intensitatea luminii în funcție de condiții. Majoritatea modelelor au o funcție de lumină continuă sau intermitentă. Aceasta este o soluție convenabilă, care permite economisirea energiei. Lampa frontală pentru bicicletă Knog Blinder Skull merită o mențiune specială – are 8 moduri diferite, modul ECO permițând până la 60 de ore de funcționare.

Timp de funcționare

Capacitatea bateriei nu este singurul parametru de care depinde durata de funcționare a luminii. Acesta este influențat de puterea lămpii și de intensitatea iluminării, prin urmare, timpul de funcționare în diferite moduri este o informație importantă. Lampa frontală de bicicletă Knog Blinder Grid are o baterie eficientă, care permite 2 ore de funcționare în modul continuu și până la 60 de ore în modul Eco Flash.

Rezistent la apă

Atunci când conduceți, fiți pregătiți pentru toate condițiile, inclusiv pentru schimbările de vreme. Pe timp de ploaie puternică, este deosebit de important să fiți bine vizibil pe drum. Prin urmare, atunci când alegeți o lumină, asigurați-vă că lumina pentru bicicletă este rezistentă la apă. Lumina de bicicletă frontală INFINI Super Lava are un conector, un buton și îmbinări sigilate ale materialelor utilizate, astfel încât garantează o funcționare eficientă chiar și în timpul ploilor abundente.

Metoda de montare

Majoritatea luminilor pot fi fixate fără unelte, dar merită să verificați dacă luminile vor fi stabile odată montate. Acest lucru este extrem de important în cazul ciclismului dinamic, cum ar fi MTB sau downhill. Pentru un plus de siguranță pe șosea, luminile montate pe cască sunt ideale. Lumina de bicicletă POC Beacon LED montată pe cască asigură o vizibilitate clară nu numai a bicicletei, ci și a biciclistului. Lumina poate fi reîncărcată în mod convenabil prin USB.

Unghiul de incidență a luminii

O lumină frontală pentru biciclete trebuie să lumineze bine drumul, nu doar direct în fața bicicletei, așa că vă sugerăm să evitați reflectoarele. Atunci când mergeți pe bicicletă, trebuie să aveți grijă de ceilalți participanți la trafic, astfel încât luminile care luminează perpendicular nu vor fi o alegere bună. Recomandăm ca luminile de bicicletă din față să fie difuzate în mod corespunzător. Astfel de criterii sunt îndeplinite de lumina frontală pentru bicicletă Knog Blinder Mini Square, care asigură o bună vizibilitate a drumului și are o intensitate luminoasă reglabilă în 8 moduri.

Câți lumeni ar trebui să aibă luminile pentru biciclete?

Parametrul de bază care poate fi urmărit atunci când se alege un sistem de iluminat pentru biciclete este puterea și intensitatea fluxului de lumină emisă, măsurată în lumeni. Cu cât sunt mai mulți lumeni, cu atât mai puternică va fi lumina. Luminile pentru biciclete ar trebui să fie ajustate în funcție de nevoile individuale și de tipul de traseu.

Spre oraș

  • Pentru o călătorie în oraș bine luminată, este suficientă o lampă de 150-200 de lumeni. Merită să alegeți un model care poate fi reîncărcat în mod convenabil prin USB. Knog Blinder Grid și Lezyne LED KTV DRIVE au o astfel de funcție.

 Pentru deplasări în afara orașului

  • Dacă vă deplasați în afara orașului, în zone în care nu există iluminat public, alegeți lumini de putere mai mare. În funcție de stilul dvs. de pilotaj, ar putea fi necesară o lumină de până la 500 de lumeni sau mai mult. Dacă sunteți în căutarea unei lumini ușoare, alegeți Lezyne LED HECTO DRIVE 500XL, care oferă 500 de lumeni de lumină. Pentru cei care au nevoie de mai multă lumină, merită să aruncați o privire la lumina frontală pentru biciclete Knog PWR Road, care strălucește cu 700 de lumeni.

Pentru plimbări MTB

  • Pentru cei care doresc să se bucure de o deplasare rapidă și dinamică după lăsarea întunericului, recomandăm lumini cu mai mult de 800-1000 de lumeni. Astfel de lumini sunt esențiale pentru călătoria în pădurile dense și în munți. Pentru pasionații de MTB, o alegere excelentă este modelul Lezyne LED LITE DRIVE 1000XL într-o culoare unică, care strălucește cu o putere de până la 1100 de lumeni. Lezyne Mega Drive 1800I Smart Connect Led este destinat celor mai exigenți rideri. Acest model se distinge prin puterea de până la 1800 de lumeni. Acesta a fost realizat din carbon și aluminiu, datorită cărora este foarte ușor. Lumina poate fi controlată în mod convenabil din aplicația de pe smartphone.

(14) Smart Connect LED Bike Lights – Modalitatea inteligentă de a vă controla wireless luminile 

Fie că sunteți în căutarea unei lumini pentru pedalat în jurul orașului sau a unei lumini pentru coborâri dinamice în pădurile dense, veți găsi o gamă largă de la producătorii de top la Sportano: INFINI, CatEye, Knog, Kellys, Lezyne și Topeak. Echipa noastră de experți va fi bucuroasă să vă ajute să alegeți cele mai bune lumini de bicicletă care să se potrivească nevoilor dumneavoastră.

Polecane produkty