Ce pantaloni scurți să alegeți pentru ciclism? Pantaloni scurți de ciclism pentru femei și bărbați pentru diferite distanțe

Sebastian Dzuła 31.05.2022 ( 01.06.2022 )

Pantalonii scurți de ciclism potriviți garantează o plimbare confortabilă și sigură, indiferent de disciplina de ciclism pe care o practicați. Cu umplutură de gel, cu sau fără bretele, lung sau scurt? Folosește ghidul nostru pentru a găsi cei mai buni pantaloni scurți pentru femei sau bărbați pentru șosea, trekking sau mountain bike.

Pantaloni scurți de ciclism bine potriviți: baza ținutei fiecărui ciclist

Indiferent de tipul de disciplină de ciclism practicată și de nivelul de avansare, pantalonii scurți de ciclism bine ajustați permit să te bucuri de ciclism atât pe distanțe scurte, cât și pe distanțe lungi. În primul rând, această parte a îmbrăcămintei de ciclism protejează părțile sensibile ale corpului împotriva iritațiilor sau abraziunilor. În plus, vă protejează împotriva supraîncălzirii excesive și vă permite să parcurgeți kilometri subsecvenți în confort, ceea ce veți aprecia în timpul unei excursii cu bicicleta care durează mai multe ore, a pedalării pe teren accidentat sau a antrenamentelor pe asfalt.

Cumpărarea de pantaloni scurți pentru bicicletă: ce ar trebui să căutați?

Pentru ca pantalonii scurți de ciclism să își îndeplinească funcția, aceștia trebuie să fie potriviți în mod corespunzător cu stilul de mers, precum și cu lungimea și tipul de traseu. Pantalonii scurți de ciclism pentru ciclism de șosea, MTB sau de coborâre se disting prin diverși parametri, cum ar fi tipul de căptușeală aplicată, materialul utilizat, modul de finisare a picioarelor, tipul de cusături, tehnologia aplicată și prezența bretelelor.

Material pantaloni scurți

Materialul pantalonilor scurți depinde de cât de eficient elimină excesul de umiditate și de cât de bine este ventilată pielea. Ar trebui să fie cât mai flexibilă și mai respirabilă pentru a elimina eficient umezeala. Acest lucru este deosebit de important vara, când riscul de iritații și abraziuni ale pielii crește la temperaturi ridicate. Cele mai frecvente materiale folosite la pantaloni scurți sunt:

  • poliester

  • nailon

  • elastan

  • poliamidă

Producătorii creează compoziții brevetate, cum ar fi nylon poliamidă sau țesături moderne de compresie. Pantalonii scurți confecționați din astfel de materiale îmbunătățesc circulația și oferă un confort excelent, în pofida croielii strânse. Materialele de compresie se adaptează la anatomie și stabilizează mușchii, astfel încât, chiar și în timpul antrenamentelor intensive, garantează controlul și îmbunătățesc calitatea cursei.

În lunile calde, merită să alegeți pantaloni scurți de ciclism perforați, al căror material va fi respirabil. În zilele însorite, modelele cu un strat suplimentar de protecție UV sunt cele mai bune. Pentru plimbările de primăvară și toamnă, când temperatura nu este atât de ridicată, pantalonii scurți ar trebui să fie puțin mai groși, dar să asigure o circulație adecvată a aerului. Indiferent de anotimp, asigurați-vă că materialul este de înaltă calitate, astfel încât pantalonii scurți să poată rezista la deteriorări mecanice, cum ar fi abraziunea cauzată de căzături.

Cusături plate

Materialul celor mai buni pantaloni scurți de ciclism este unit prin cusături plate care garantează o elasticitate și o potrivire perfectă la corp. Cusăturile flatlock contribuie la senzația unui nivel ridicat de confort chiar și în timpul celor mai solicitante trasee. În plus, pantalonii scurți de ciclism cu cusături plate sunt rezistenți la întindere.

Harnașament

Pentru cicliștii de șosea avansați, cea mai bună alegere sunt șorturile de ciclism cu bretele. În comparație cu pantalonii scurți clasici, modelele cu bretele se potrivesc corpului mai sigur și mai confortabil – nu se mișcă și își mențin poziția pe tot parcursul antrenamentului. În plus, acestea nu provoacă iritații abdominale, ceea ce are un impact semnificativ asupra confortului călărețului în timpul călătoriilor lungi. Pantalonii scurți clasici fără bretele sunt alegerea potrivită pentru cicliștii de agrement și pasionații de MTB.

Inserție

Unul dintre cele mai importante elemente ale pantalonilor scurți de ciclism este talpa, care influențează în mare măsură libertatea și confortul în timpul mersului. Lenjeria intimă nu trebuie purtată sub pantalonii scurți de ciclism, de aceea la modelele de înaltă calitate se folosesc inserții antibacteriene cu ioni de argint, care permit menținerea unei igiene corespunzătoare.

Atunci când alegeți pantaloni scurți de ciclism, fiți atenți la tipul de umplutură folosit pentru căptușeală. Durabilitatea, absorbția șocurilor și funcționalitatea depind de aceasta. Cele mai frecvente sunt umpluturile din gel și spumă. O talpăfăcută din spumă obișnuită își pierde rapid funcția și nu va fi elastică. O talpă din spumă EVA, pe de altă parte, va fi o alegere bună pentru călăreții începători sau pentru distanțe scurte. Pentru distanțe mai lungi și pentru cicliștii avansați, talpa trebuie să fie din gel. Acest material garantează amortizare și o potrivire adecvată în orice moment. Chiar și după ore întregi de pedalat, talpa din gel nu se deteriorează și oferă confort. Grosimea și densitatea tălpii trebuie să fie adaptate la tipul de disciplină și la constituția corporală a ciclistului.

Tăietura pantalonilor scurți de ciclism: largi sau strâmți?

Pentru cei care merg pe șosea, pantalonii scurți care se potrivesc perfect pe piele și sunt aerodinamici pentru a vă menține confortul în timpul curselor lungi sunt cei mai buni. Asigurați-vă că picioarele acestor pantaloni scurți sunt bine finisate. Imprimeul de silicon va împiedica pantalonii scurți să se ridice, astfel încât să rămână la locul lor chiar și în timpul călătoriilor lungi. Pe de altă parte, pantalonii scurți de MTB ar trebui să aibă o croială mai lejeră, astfel încât să nu vă limiteze mișcările dinamice. Pentru o plimbare pe îndelete, optați pentru un model lejer, care vă permite să vă mișcați liber pe un teren puțin solicitant, precum și pentru o drumeție, atunci când doriți să coborâți de pe bicicletă și să explorați peisajul rural.

Tehnologii

Pantalonii scurți de ciclism de înaltă calitate utilizează tehnologii moderne, cum ar fi:

  • TruDri și TruMotion în modelele FOX Flexair, care elimină în mod eficient excesul de umiditate din corp și oferă o mare flexibilitate;

  • Thunderbike Power (Santini Sleek Raggio) pentru o potrivire perfectă și un efect de compresie;

  • 2Way Stretch și Air Flow Technology (ION) garantează libertatea de mișcare și o bună ventilație a aerului;

  • AeroFlow (Sportful LTD Bibshort) oferă exact cantitatea potrivită de compresie și întindere într-o țesătură durabilă;

  • PROTECȚIA ANTI-SHOCK (Santini Sleek Raggio) oferă un nivel ridicat de amortizare, ceea ce este deosebit de important la coborârile intense.

Cei mai buni pantaloni scurți de ciclism pentru bărbați și femei: un ghid de cumpărături

Alegerea pantalonilor scurți de ciclism ar trebui să fie adaptată la tipul și nivelul de intensitate al cursei. Cum de a alege cele mai bune pantaloni scurți de ciclism pentru drum, terenuri abrupte și păduri dense, și care va fi cel mai bun pentru bicicliștii de agrement?

Pantaloni scurți pentru biciclete MTB/Cross

Pentru pasionații de ciclism MTB, enduro, downhill, trial și cross-country, cei mai buni pantaloni scurți sunt cei care se caracterizează printr-o durabilitate ridicată și un material respirabil. Aceste criterii sunt îndeplinite de pantalonii scurți de ciclism pentru bărbați ION Scrub, care sunt atât ușori, cât și rezistenți. Sistemul sofisticat 4Way_Stretch asigură o mare libertate de mișcare, în timp ce cusăturile triple fac ca ION Scrub să fie rezistent la întindere. Construcția inteligentă a pantalonilor scurți, cu tehnologia de ultimă generație Body Amplified, asigură protecția pielii și rezistă la deteriorări chiar și după numeroase căzături.

Pentru femeile cicliști, recomandăm pantalonii scurți pentru femei SILVINI Alma, care se caracterizează printr-o croială elegantă care pune în evidență silueta. Talpa de gel aplicată, concepută special pentru femei, garantează un nivel ridicat de confort și protejează părțile sensibile ale corpului de abraziune.

Pantaloni scurți de ciclism pentru șosea

Pentru ture lungi pe asfalt, sunt potriviți pantalonii scurți cu bretele care se remarcă prin ținuta lor perfectă. Alege pantalonii scurți de ciclism pentru femei Santini Sleek Raggio, dotați cu sistemul inovator Thunderbike Power, care garantează o pedalare confortabilă chiar și în zilele călduroase. Pentru a oferi o siguranță adecvată pentru părțile sensibile ale corpului și pentru a asigura confortul, pantalonii scurți Santini au o căptușeală multistrat de gel C3W.

Pentru traseele lungi de vară, alegeți pantaloni scurți de ciclism din material cu protecție UV. Demni de laudă sunt pantalonii scurți de ciclism pentru bărbați ALÉ Pantalone C/B Velocity HD2, care sunt concepuți cu un material ultraușor. Pantalonii scurți au fost testați în tunelul de vânt pentru a asigura un nivel ridicat de confort și libertate de mișcare, permițându-vă să dați tot ce aveți mai bun.

Ce pantaloni scurți de ciclism de la Sportano.ro? Modele recomandate de la mărci cunoscute

Dacă știi deja ce pantaloni scurți de ciclism sunt cei mai potriviți pentru tine, alege modelul tău preferat de pe Sportano.ro. Fie că ești începător sau un ciclist obișnuit, în oferta noastră vei găsi pantaloni scurți de ciclism adaptați nevoilor tale. Magazinul nostru online de sport oferă cea mai largă selecție de pantaloni scurți de ciclism de la producători renumiți: 100%, Ale, Alpinestars, Alpinestars, FOX, ION, Leat, Oakley, Santini, SILVINI.

Pentru pasionații de MTB și de trekking, recomandăm pantalonii scurți confortabili Oakley MTB Inner, ION In-Shorts Plus cu inserție de spumă și modelul FOX Defend, robust și ușor. Pentru femei, pantalonii scurți de ciclism pentru femei 100% Ridecamp sunt o alegere ideală. Pantaloni scurți de ciclism pentru bărbați recomandabili pentru ciclismul de șosea sunt Santini Freccia, pantaloni scurți profesioniști POC Aero Bib Shorts VPDs și popularul Alé Stones Cargo Bibshort cu bretele.

Polecane produkty