Ce pantofi de apă să cumpărați? Încălțăminte recomandată pentru înot, plajă, snorkelling

Sylwia Stwora-Petela 31.05.2022 ( 01.06.2022 )

Principalul lor rol este de a proteja picioarele, reducând riscul de rănire din cauza pietrelor ascuțite, a recifelor de corali sau a ariciilor de mare. De asemenea, acestea protejează împotriva răcirii în timpul scufundărilor. Ce fel de pantofi de apă să cumpărați pentru a folosi pe plajă sau pentru snorkelling?

Pantofi de apă – de ce să îi folosim?

Pantofii de apă sunt practic o soluție în timpul unui sejur la mare, lac sau râu, unde picioarele noastre sunt expuse la tăieturi și răni din cauza țărmului stâncos sau pietros sau a murdăriei de pe plajă (de exemplu, sticlă, elemente metalice). Pantofii de apă stabilizează, de asemenea, piciorul. Datorită tălpii sale antiderapante, oferă o aderență mai bună pe suprafețe alunecoase și, de asemenea, protejează împotriva efectelor întâlnirilor cu animalele marine, cum ar fi recifele de corali, crabii și aricii de mare. Calcatul pe aceste creaturi sferice caracteristice cu spini mobili (întâlnite, de exemplu, în Grecia și Croația) se poate solda cu o înțepătură dureroasă sau cu o infecție bacteriană. Când vine vorba de înot sau de snorkeling, pantofii de apă acționează ca un izolator – garantează menținerea temperaturii potrivite, protejându-vă de răceală. De asemenea, sunt un substitut excelent pentru aripioarele de scufundare.

Pentru plajele stâncoase, pentru apă, pentru scufundări. Tipuri de pantofi

Pentru ca încălțămintea de apă să fie funcțională și confortabilă, aceasta trebuie aleasă în funcție de forma de activitate pe care o veți desfășura în ea și de terenul pe care vă veți deplasa.

Pantofi de apă cu talpă moale

Acești pantofi de apă cu talpă moale și flexibilă sunt ideali pentru sporturi de apă precum surfing, caiac, scufundări și snorkelling. Partea superioară a pantofului este realizată din material respirabil cu o structură de plasă, care asigură o circulație adecvată a aerului. De asemenea, vă vor proteja picioarele de murdărie, alge, scoici și pietre încălzite de soare în timp ce vă aflați pe plaja de nisip. Au o bună aderență la sol.

Pantofi de apă cu talpă tare

Acestea sunt perfecte pentru fundul stâncos, zonele cu pietriș sau stâncoase și locurile unde puteți întâlni tot felul de animale acvatice. Pantofii de apă cu talpă tare protejează eficient împotriva rănilor și oferă un confort maxim atunci când mergeți pe coastele accidentate sau stâncoase. Panourile din plasă permit picioarelor să respire liber, iar materialul cu uscare rapidă și talpa antiderapantă sporesc confortul și siguranța.

Pantofi de apă din cauciuc

Pantofii de apă din cauciuc sunt foarte buni pentru înot. Din cauza materialului artificial din care sunt confecționate, acestea nu oferă o bună respirabilitate, ceea ce se traduce printr-o transpirație ridicată. Evitați mersul pe pietre fierbinți sau pe pietriș și expunerea prelungită a piciorului la soare – acestea pot provoca arsuri.

Cizme de scufundare

Sunt confecționați din neopren, o spumă moale rezistentă la apă sărată și dulce și are o formă conturată care se potrivește bine piciorului. Scopul cizmelor de scufundare sau de snorkelling este de a proteja piciorul de frig. Cu cât este mai gros stratul de neopren, cu atât este mai bună izolarea termică a cizmei de scufundare. Pentru apele reci, alegeți modele cu grosimea de 5-7 mm și cu o parte superioară mai mare. Modelele mai subțiri sunt suficiente pentru apele calde. Acest tip de cizmă de scufundare este potrivit atât pentru costumele de neopren cât și pentru costumele uscate. Încălțămintea poate avea o ranforsare suplimentară la nivelul degetelor de la picior sau la călcâi, precum și mânere pentru a preveni căderea aripioarelor. Cizmele de scufundare sunt ideale pentru moluște, adică pentru scăldatul în apă rece.

Cum de a alege pantofi de apă? Cele mai importante reguli

Un aspect important atunci când alegeți pantofi de apă este potrivirea optimă pentru piciorul dumneavoastră. Atunci când cumpărați, acordați atenție la lungimea tălpii specificate de producător, deoarece dimensiunea poate fi supra sau subestimată. Pantofii de apă prea mari alunecă de pe picior, ducând la situații periculoase care se pot termina cu răniri, iar pantofii strâmți provoacă disconfort și abraziuni dureroase. Un element important al pantofilor de apă este tipul de fixare. Modelele de tip slip-on permit îmbrăcarea și descălțarea rapidă, la fel ca și modelele cu fermoar, care, de asemenea, se adaptează bine la picior. Pantofii de apă cu șireturi și velcro se potrivesc perfect pe picior.

Pantofi de apă pentru femei, bărbați și copii

Când vine vorba de pantofi de apă, optați pentru un model specific pentru fiecare sex, deoarece astfel proprietățile pantofului sunt mai bine adaptate la specificul piciorului unui adult sau al unui copil.

Pantofi de apă pentru femei

Pantofii de apă pentru femei nu numai că sunt disponibili într-o gamă largă de culori și modele, astfel încât să îi puteți asorta cu ușurință la costumul de baie sau la costumul de neopren, dar pot fi, de asemenea, modelați pentru a se potrivi perfect cu anatomia piciorului unei femei, de exemplu, cu o bordură confortabilă sau cu o față conică. Acest lucru reduce riscul ca nisipul sau pietrișul să intre în pantof. În magazinul de sport Sortano.co.uk veți găsi o gamă largă de pantofi de apă pentru femei de la mărci foarte apreciate în lumea sporturilor de apă, inclusiv: Rip Curl, O’Neill, TUSA sau Jobe.

Pantofi de apă pentru bărbați

Alegeți pantofi de apă pentru bărbați de la producători renumiți precum Rip Curl, O’Neill, TUSA și Vibram, confecționați din materiale durabile care garantează o potrivire anatomică și o izolare termică optimă. Folosirea unor soluții precum FluidFlex™, un tip special de neopren cu elasticitate ridicată și proprietăți termice, potrivire anatomică – potrivire perfectă pentru picior, o cusătura deasupra gleznei și găuri pentru drenarea apei către exterior sporesc confortul de utilizare.

Pantofi de apă pentru copilul dumneavoastră

Atunci când alegeți pantofi de apă pentru copilul dvs., acordați atenție posibilității de a regla închiderea, astfel încât să puteți ajusta cu precizie pantoful la picioruș. Un must-have este talpa din spumă Eva, care asigură o circulație adecvată a aerului și protejează împotriva iritațiilor în zilele călduroase. Obțineți încălțăminte de apă de calitate pentru copii de la mărci precum Native, Jobe, Arena și Rip Curl.

Polecane produkty