Ce scuter pentru un copil să aleagă? Cele mai bune trotinete pentru un copil de doi, trei sau cinci ani

Aleksandra Orlicka 31.05.2022 ( 23.09.2022 )

Un scuter este o modalitate excelentă de a petrece timp în aer liber cu cel mic. Pe piață sunt disponibile modele de diferite dimensiuni și specificații. Căutați scuterul potrivit pentru copilul dumneavoastră, care să se potrivească înălțimii, abilităților și să îmbunătățească coordonarea motorie? Împreună cu noi veți afla care scuter va fi cel mai bun și la ce trebuie să fiți atenți atunci când îl alegeți.

Merită să cumpărați un scuter pentru copilul dumneavoastră?

Joaca în aer liber oferă multe oportunități și îmbunătățește dezvoltarea fizică, condiția fizică și starea de bine a copilului. Este o formă de activitate fizică care ne învață să ne concentrăm, să avem o postură bună și să îmbunătățim gama de mișcări.

Trotinetele pentru copii sunt concepute pentru a oferi un nivel maxim de siguranță și stabilitate. Pentru cei mai mici, se adaugă o a treia roată, iar suprafața pe care stau are o punte mai largă și este acoperită cu un strat antiderapant. În plus, majoritatea modelelor au soluții universale, de exemplu: reglarea înălțimii ghidonului, datorită cărora scuterul va servi copilului dumneavoastră timp de mulți ani.

Ce scuter pentru un copil să aleagă? Caracteristici și parametri cheie

Atunci când alegeți un scuter pentru un copil, ar trebui să acordați atenție dimensiunii, roților, ghidonului, pliabilității și frânei. Acest lucru îl va face nu numai sigur, ci și confortabil de utilizat pentru cei mai tineri.

Dimensiunea scuterului

Atunci când alegeți o trotinetă, asigurați-vă că dimensiunea corespunde înălțimii și greutății copilului dumneavoastră. Dacă este prea mic, se poate rupe sau se poate deteriora rapid. Pe de altă parte, o trotinetă prea mare poate duce la o cădere. De asemenea, merită luată în considerare posibilitatea de a plia scuterul, astfel încât transportul să nu fie împovărător atât pentru copil, cât și pentru părinte.

Roți

Trotinetele sunt prevăzute cu roțiplastic sau din cauciuc, adesea echipate cu jante din aluminiu. Roțile din plastic reprezintă soluția standard, cu rezistență ridicată și greutate redusă. Roțile din cauciuc sunt rezistente la abraziune. De asemenea, puteți alege numărul de roți – există scutere cu două și trei roți. În plus, puteți alege între roți mari și mici.

Roțile mari asigură stabilitate în timpul conducerii, prind mai ușor viteza și se comportă mai bine pe suprafețe pietruite sau cu pietriș. Roțile mai mici sunt mult mai lente, dar, în același timp, sunt mai rigide la torsiune și pot suporta sarcini mai mari.

Frână

Cele mai multe versiuni clasicefrână spate, în care copilul apasă cu piciorul pe roată sau pe aripă, încetinind mișcarea trotinetei. Pe de altă parte, la modelele electrice, frâna este de obicei amplasată pe ghidon, ceea ce permite frânarea cu mâna.

Volan de direcție

Ghidonul de pe scutere poate fi pliabil, rotativ sau rigid. mai mici copiimai bine este să alegeți o trotinetă cu ghidon rigid, astfel încât aceștia să învețe mai întâi cum să-și echilibreze corpul în mod corespunzător. Trotinetele de înaltă performanță sunt prevăzute cu ghidon pivotant, care vă permite să efectuați trucuri și manevre. În mod standard, ghidonul este reglabil pe înălțime, astfel încât îl puteți seta în funcție de înălțimea copilului dumneavoastră.

Alte facilități

Trotinetele au, de asemenea, alte caracteristici practice, care includ:

  • ghidon pliabil – permite un transport mai rapid și mai ușor,

  • reflectorizante – asigură siguranța la volan,

  • un picior – permițând ca scuterul să fie lăsat în orice poziție,

  • apărători de noroi – protejează împotriva noroiului și a apei,

  • sistem de absorbție a șocurilor – vă permite să absorbiți șocurile în timpul mersului,

  • Platformă antiderapantă – vă permite să stați pe scuter în siguranță și cu o aderență adecvată.

Un scuter pentru copii de 2 și 3 ani

Părinții copiilor de doi și trei ani ar trebui să aleagă scutere cu trei roți.obicei, acestea auplatforme mai largi și o bază coborâtă pentru un echilibru mai ușor. La astfel de modele, este bine să existe o reglare a înălțimii ghidonului și o platformă antiderapantă. Un scuter pentru cei mai tineri ar trebui să se caracterizeze și prin construcția ușoară. Greutatea redusă se va traduce în confort pentru copil și ușurință de manevrare pentru părinte.

Un model perfect pentru cei mici este scuterul cu trei roți Micro Mini Micro Deluxe, care este conceput pentru a fi folosit începând cu vârsta de 2 ani. Este echipat cu un ghidon reglabil, o platformă anti-alunecare și un mecanism de rotire patentat bazat pe echilibrarea corpului, care dezvoltă simțul echilibrului la copii. Vă recomandăm, de asemenea, scuterul Kettler Zazzy, care are un ghidon reglabil pe trei înălțimi. Modelul asigură siguranță și o utilizare ușoară, datorită frânei integrate pentru picior. Merită cu siguranță să alegeți un scuter de echilibru pentru copilul dvs., care învață coordonarea și îmbunătățește munca corpului.

Un scuter pentru copii de 4 și 5 ani

Pentru copiii de patru și cinci ani, trotinetelecu o platformă mai îngustă și mai înaltă vor funcționa bineun ghidon de întoarcere, care vă permite să efectuați trucuri și manevre fără a fi limitat la mersul în linie dreaptă. Atunci când cumpărați un anumit model, acordați atenție materialului de construcție și încărcăturii maxime, deoarece aceste tipuri de scutere pot susține o greutate mult mai mare. În plus, acestea nu mai au trei roți, ci sunt echipate în mod clasic cu două – față și spate.

Pentru copiii de 4 și 5 ani, scuterul Hudora Bigwheel Style 230 va funcționa bine, având o punte largă din aluminiu care oferă un spațiu amplu pentru picioare. Modelul este prevăzut cu mânere din cauciuc antișoc, clopot și reflectoare pentru o siguranță sporită. Trotineta de echilibru Scoot&Ride Highwaykick 3 este perfectă pentru un copil cu vârsta cuprinsă între 3 și 6 ani. Este un echipament inovator cu trei roți, care dispune de un sistem de siguranță, adică o pernuță de alunecare lată specială situată în partea inferioară a părții din față a trotinetei. Această soluție previne căderile pe teren accidentat.

Scooter pentru un copil mai mare

Pentru copiii mai mari, merită să alegeți o trotinetă care să le satisfacă așteptările în ceea ce privește posibilitatea de a efectua trucuri din ce în ce mai complicate sau de a se deplasa mai repede prin oraș. Un astfel de model se distingeplatformă îngustă și o dimensiune mai mică a roților, precum și o roată de întoarcere. Alegerea potrivită va fi scuterul de performanță pentru copii Razor A5 Lux Light-Up, care este foarte universal, cu ghidon reglabil, o platformă joasă cu un strat antiderapant și un mecanism de pliere ușor de utilizat.

Dintre numeroasele modele, pentru un copil mai mare puteți alege și o trotinetă electrică, cum ar fi modelul Razor E90 Powercore Owa, care poate fi folosit de copii cu vârsta de peste 8 ani. Autonomia sa este de până la 20 km cu o singură încărcare, iar viteza maximă pe care o poate atinge este de 16 km/h. O altă opțiune este scuterul electric ușor Power Core E90, care are un cadru și o furcă din oțel, o roată față din uretan cu frână și butoane pentru a controla viteza.

Alegeți scuterul perfect pentru copii cu Sportano.ro

Scuterul este responsabil pentru îmbunătățirea coordonării și vă permite să vă petreceți timpul liber în aer liber, oferind o maredistracție celor mai mici. În magazinul online Sportano veți găsi o ofertă largă de scutere pentru copii de la mărci precum Razor, Micro, Scoot&Ride, Spokey, Hudora sau Kettler.

Dacă vă întrebați exact ce model să alegeți, primiți ajutor de la serviciul nostru profesional de asistență pentru clienți. Contactați-ne și vă vom ajuta să găsiți cea mai bună soluție.

Polecane produkty