Suplimentele proteice – când și cum să le folosiți? Tipuri de proteine pentru sportivi

Sebastian Dzuła 31.05.2022 ( 01.06.2022 )

Suplimentele proteice sunt unul dintre cele mai populare suplimente folosite de sportivi, indiferent de nivelul lor. Am pregătit un ghid detaliat pentru persoanele care se întreabă când și cum să le folosească. Află ce fac suplimentele proteice și dacă sunt sănătoase.

Ce este un supliment de proteine? Definiție și efecte

Suplimentele proteice sunt suplimente care conțin proteine ușor de absorbit de către organism (de exemplu, din zer de lapte, carne de vită sau materii prime vegetale, cum ar fi soia). Acest ingredient alimentar este deosebit de important pentru toți oamenii activi, deoarece aminoacizii din care este alcătuit susțin, printre altele: reconstrucția țesutului muscular. Din păcate, mulți sportivi, indiferent de nivelul lor de antrenament, nu reușesc să își echilibreze exact dieta. Suplimentarea suplimentară cu proteine permite regenerarea corectă după antrenament, crește forța și rezistența și este un sprijin valoros în timpul pierderii în greutate. Suplimentele cu proteine nu sunt doar pentru pasionații de culturism. Acestea sunt suplimente polivalente, care sunt potrivite atât pentru sporturile de forță, cât și pentru cele de anduranță.

Când și cum să folosiți suplimentele de proteine? Cele mai importante principii

Cu cât vă antrenați mai des și mai intensiv, cu atât mai mare este necesarul de proteine. Persoanele active ar trebui să consume 1,4-2 g de proteine pe kilogram de greutate corporală. Dacă doriți să vă suplimentați aportul de proteine pe parcursul zilei, adăugați suplimentul la shake-ul dumneavoastră preferat sau la altă masă. Sportivii care doresc să obțină cele mai bune rezultate posibile ar trebui să utilizeze un supliment proteic imediat după antrenament. Acest lucru va îmbunătăți recuperarea și va reduce oboseala.

Tipuri de suplimente proteice

Dacă doriți să profitați la maximum de suplimentarea dumneavoastră, verificați cele mai populare forme de suplimente proteice. Formulele disponibile diferă în ceea ce privește procentul de proteine și tipul de materie primă utilizată pentru producerea lor. Acest lucru afectează viteza și durata absorbției aminoacizilor în organism.

Concentrat de proteine din zer

Concentratul de proteine din zer (WPC) este o alegere bună pentru persoanele active care caută un supliment dovedit care să completeze proteinele din alimentație. Produsul se distinge prin prezența a până la 80% proteine, datorită cărora puteți fi siguri că fiecare porție de supliment conține cantitatea corespunzătoare de aminoacizi esențiali. Concentratele de proteine din zer sunt disponibile în mai multe compoziții de arome, astfel încât acestea sunt un adaos excelent la diverse shake-uri și mese. Dacă sunteți în căutarea unui produs cu conținut redus de zahăr și grăsimi, verificați proteina din zer de la Real Pharm, care se remarcă prin aminograma bogată, fără aditivi inutili. Pentru cei care caută un supliment bine solubil, Whey 100 de la Trec este o alegere excelentă. Formula avansată Instant garantează o dizolvare excelentă, chiar și în apă.

Izolați de proteine din zer

Izolații de proteine din zer (WPI) se disting prin conținutul de până la 90% de proteine în masa uscată a produsului. Dacă sunteți în căutarea unui supliment care va furniza rapid toți aminoacizii esențiali, inclusiv valoroșii BCAA, alegeți un izolat de proteine din zer. Suplimentele proteice WPI au un efect puternic anabolic, deci sunt alegerea potrivită pentru sportivii care doresc să construiască masa musculară în mod eficient. Suplimentul Whey 6PAK Isolate merită menționat, deoarece se distinge printr-o valoare biologică ridicată BV: 159, o aromă unică și o solubilitate foarte bună. Datorită procesului de microfiltrare, Whey 7Nutrition Isolate conține cel mai mare procent de proteine din produs și un profil excelent de aminoacizi.

Hidrolizat de proteine din zer

Dacă doriți să oferiți proteine într-o formă avansată, alegeți hidrolizat de proteine din zer. Este un supliment modern care va satisface cerințele sportivilor profesioniști. Fiecare porție conține o cantitate optimă de aminoacizi cu un nivel ridicat de asimilabilitate. Proteina Real Pharm FINISH a fost îmbogățită cu un complex de vitamine și minerale, datorită cărora susține eficient activitatea mușchilor și a întregului organism. Dacă sunteți în căutarea unui supliment care oferă o doză mare de BCAA (leucină, izoleucină și valină), Whey Nutrend Hydro va fi o alegere excelentă. Produsul se distinge prin raportul ideal dintre aminoacizii esențiali și cei endogeni.

Proteină din zer cazeină

Cantitatea și calitatea corectă a somnului sunt esențiale pentru a vă recupera în mod corespunzător după un antrenament intens. Dacă doriți să obțineți tot ce este mai bun din antrenamentul dumneavoastră și să aveți grijă de mușchii dumneavoastră, alegeți proteina din zer sub formă de cazeină, care se absoarbe pe parcursul mai multor ore. Proteina din zer de cazeină este un supliment excelent care, atunci când este utilizat înainte de culcare, va îmbunătăți recuperarea și va reduce semnificativ durerile musculare.

Proteine din carne de vită

Sportivii cu dificultăți în digerarea proteinelor din lapte sau cu intoleranță la lactoză ar trebui să aleagă suplimentele proteice din carne de vită. Aceste suplimente furnizează toți aminoacizii esențiali, inclusiv aminoacizii esențiali (BCAA). Acestea sunt preparate moderne care, datorită utilizării celor mai noi tehnologii, hrănesc organismul și au un gust deosebit. Dacă sunteți în căutarea unei alternative la suplimentele standard de zer, apelați la proteinele din carne de vită.

Proteine vegane și vegetale

Sportivii care nu folosesc produse de origine animală se pot lupta pentru a furniza aminoacizi adecvați. Proteinele vegetale și vegane sunt fabricate din ingrediente de cea mai bună calitate, astfel încât acestea furnizează toți aminoacizii esențiali, inclusiv BCAA, în fiecare porție. Preparatele cu proteine de origine vegetală sunt corect echilibrate, ceea ce le face un excelent supliment de proteine într-o dietă fără carne. Real Pharm Soy Protein sub formă de izolat oferă aminoacizi complecși, iar procesul tehnologic modern utilizat garantează cea mai înaltă calitate și asimilabilitate. Proteina de soia Real Pharm cu aromă de căpșuni va fi un adaos excelent pentru a îmbogăți gustul și valoarea nutritivă a fulgilor de ovăz vegani.

Ce proteină pentru pierderea în greutate?

Indiferent de cât de avansat ești, fiecare persoană activă care dorește să piardă câteva kilograme în plus ar trebui să crească cantitatea de proteine din dieta sa. Proteinele complete asigură un nivel mai ridicat de sațietate după masă. În plus, proteinele sunt unul dintre puținele ingrediente din alimentație care au un impact atât de mare asupra regenerării întregului organism. Dacă vă aflați în procesul de slăbire, protejați-vă mușchii de o degradare excesivă.

Suplimentul de proteine Whey Real Pharm Real Isolate oferă toți aminoacizii esențiali pentru construirea mușchilor, astfel încât veți pierde doar grăsime corporală în timpul reducerii greutății. În timpul pierderii în greutate este recomandat să limitați zahărul. Proteina din zer Nutrend Iso Prozero este produsă folosind procese tehnologice avansate, cum ar fi microfiltrarea cu flux încrucișat. Acest lucru face ca nutrientul să se remarce prin compoziția sa excelentă, fără adaos de zahăr sau umpluturi inutile.

Cele mai bune suplimente de proteine

Suplimentarea dietei cu aminoacizi complecși reprezintă baza pentru menținerea sănătății, a condiției fizice și a unei dezvoltări fizice corespunzătoare, astfel încât atunci când alegeți acest supliment, ar trebui să îl adaptați la nevoile dumneavoastră individuale.

Cele mai bune suplimente de proteine pentru femei

Un aport adecvat de proteine este la fel de important în dieta femeilor și a bărbaților. Aminoacizii complecși au un impact pozitiv asupra regenerării, dezvoltării masei musculare și sunt elementele de bază pentru o piele, păr și unghii sănătoase. Dacă doriți să aveți grijă de un ten frumos și să vă hrăniți organismul, completați-vă dieta cu proteine de înaltă calitate. Whey 100 Trec conține toți aminoacizii esențiali și un conținut minim de grăsimi și zahăr. Whey 80 Protein 6PAK, pe de altă parte, oferă cantitatea optimă de 22 g de proteine în fiecare porție. Suplimentele proteice sunt sigure pentru femei și completează în mod convenabil dieta cu acest ingredient valoros.

Cele mai bune suplimente de proteine pentru vegani

Suplimentele proteice vegane sunt o sursă excelentă de aminoacizi complecși pentru oricine a cărui dietă se bazează pe produse vegetale. Nutrend Delicious Vegan Protein oferă proteine de înaltă calitate din patru surse vegetale, astfel încât suplimentul garantează un set optim de proteine. Compoziția inteligentă cu adaos de DigeZyme® sprijină digestia proteinelor. De asemenea, merită menționat și Real Pharm Vegein Protein, care conține izolat de proteine din soia, mazăre, afine, orez și proteine din floarea-soarelui, astfel încât puteți fi siguri că obțineți toți aminoacizii esențiali din surse multiple.

Suplimente proteice fără lactoză

Mulți oameni observă simptome neplăcute după ce consumă produse lactate. Acest lucru poate indica o intoleranță la lactoză, adică la zahărul din lapte. Pentru a profita de beneficiile suplimentării cu proteine fără simptome negative, suplimentele proteice fără lactoză sunt o soluție excelentă. Whey Nutrend Hydro este un supliment bogat în proteine în cea mai avansată formă de hidrolizat. Compoziția unică a tuturor aminoacizilor esențiali nu conține lactoză. Dacă sunteți în căutarea unui nutrient fără lactoză, consultați Real Pharm Vege Protein, care nu este doar pentru vegani, ci și pentru persoanele cu intoleranță la zahăr din lapte.

Suplimente proteice pentru masa musculară

Dacă doriți să construiți și să mențineți masa musculară, acordați atenție furnizării cantității corecte de proteine. Pentru a profita la maximum de antrenamentele epuizante, merită să folosiți suplimente de proteine care furnizează toți aminoacizii esențiali într-un mod convenabil. Dacă sunteți în căutarea unui produs încercat și testat pentru a vă ajuta să vă lucrați silueta, ajungeți la 6PAK Protein 80. Conținutul scăzut de zahăr și grăsimi garantează o creștere eficientă a masei musculare uscate.

Cele mai bune suplimente de proteine de pe Sportano

În magazinul de sport Sportano.ro veți găsi suplimente de cea mai înaltă calitate. Ofertă selectată cu atenție de la producători de clasă mondială: Nutrend, 6PAK, 7Nutrition, Real Pharm și Trec vă garantează că veți găsi numai produse sigure la noi. Dacă vă întrebați care este cel mai bun supliment proteic pentru dumneavoastră, echipa noastră de experți este pregătită să vă ofere sfaturile necesare. Beneficiați de servicii de specialitate și livrare rapidă.

Polecane produkty