Încălțăminte de alergare On Running pe asfalt – compararea modelelor

Sylwia Stwora-Petela 16.04.2024 ( 18.04.2024 )

De ce să alegi încălțămintea de alergare On Running pe asfalt? Datorită tehnologiilor avansate și pasiunii pentru alergare, încălțămintea mărcii On a revoluționat modul în care este perceput fiecare pas, indiferent de nivelul de experiență sau de distanța parcursă. Comparăm cele mai bune modele de la producătorul elvețian pe care le găsești pe Sportano.ro, astfel încât să poți asorta încălțămintea de alergare pentru suprafețe dure care să răspundă pe deplin nevoilor tale în ceea ce privește amortizarea, stabilitatea sau randamentul energetic.

Încălțămintea de alergare pe asfalt a mărcii On – prin ce se deosebește?

Încălțămintea de alergare On, dedicată antrenamentelor sau competițiilor pe suprafețe dure, este singura care oferă amortizare atât pe verticală, cât și pe orizontală, astfel încât să ai parte de un nivel ridicat de confort și siguranță în alergare. Acest lucru este posibil datorită sistemului inovator de amortizare CloudTec®. Cu găuri unice plasate strategic în talpa încălțămintei (sau nori), obții o amortizare și o absorbție excelentă a șocurilor fără a sacrifica ușurința și capacitatea de reacție. Acest lucru îți permite să alergi mai ușor, mai eficient și fără să îți supui articulațiile la o presiune nejustificată.

Este important de menționat că fiecare model de încălțăminte de alergare On pe asfalt diferă în ceea ce privește scopul și gradul de amortizare, oferă un număr și o formă diferită de găuri, dar și cantitatea de spumă utilizată. Acest lucru asigură faptul că încălțămintea de alergare este capabilă să ofere cea mai bună performanță și experiență de alergare posibilă atât pentru alergătorul de agrement cu pronație excesivă, cât și pentru cei care preferă distanțele medii și pentru maratoniști.

Încălțămintea de alergare pe asfalt a mărcii On se împarte în 3 categorii principale:

  • încălțăminte de antrenament de stabilizare – concepută pentru alergătorii care au nevoie de stabilitate suplimentară, care au o pronație excesivă în articulația gleznei, precum și pentru cei cu o greutate corporală mai mare,
  • Încălțăminte de antrenament neutră – sprijină acțiunea naturală de alergare a piciorului. Dedicată alergătorilor care fac mulți kilometri pe săptămână. Siguranță și confort garantat atât în timpul antrenamentelor rapide, cât și în timpul alergărilor lungi în ritm lent;
  • încălțăminte din categoria forward rolling – se distinge prin natura sa mai dinamică. Dezvoltată pentru antrenamente rapide și starturi rapide în competiții.

Una dintre tehnologiile cheie utilizate în încălțămintea de alergare a mărcii On este Speedboard-ul încorporat în talpă, care funcționează pe principiul unui arc. În timpul aterizării, energia este acumulată, crescând astfel nivelul de amortizare. În schimb, energia este eliberată la impact, permițându-ți să alergi mai dinamic și mai mult timp, evitând în același timp oboseala excesivă. Important este că fiecare model folosește o formă, o grosime și un material diferit al plăcii, astfel încât poți alege încălțămintea care se potrivește nevoilor și stilului tău de alergare.

Un alt punct forte al încălțămintei de alergare On este spuma de amortizare Helion™, care absoarbe și transformă energia de la fiecare pas. Acest lucru face ca alergarea să fie mai eficientă și să obții timpi mai buni și să parcurgi distanțe fără efort excesiv.

Încălțămintea de alergare On pe asfalt – expertiza modelelor

Încălțămintea de alergare On câștigă recunoaștere în rândul alergătorilor experimentați, al pasionaților de alergare și al experților din industrie deopotrivă. Calitatea superioară a construcției și performanțele lor îi fac o alegere de încredere pentru oricine prețuiește confortul și performanța atunci când aleargă. Pentru a-ți ușura alegerea încălțămintei de alergare pentru asfalt și suprafețe dure de la marca On, am comparat 4 modele de top pe care le găsești pe Sportano.ro.

On Cloudmonster 2

Cea de-a doua versiune a Cloudmonster este cea mai populară încălțăminte de alergare de la On. Cloudmonster oferă o combinație de amortizare și dinamică superioară, ideală pentru sesiuni lungi de antrenament, competiții și recorduri personale.

On Cloudmonster 2 oferă un drop de 6 mm, un nou design al tălpii care previne colectarea pietrelor și utilizează poliester, care este 82% reciclat.

On Cloudeclipse

On Cloudeclipse este încălțămintea de antrenament On cu cea mai puternică amortizare pentru asfalt. Folosește tehnologia dublă CloudTec Phase, care este responsabilă pentru moliciunea și rularea ultra-ușoară a piciorului în fiecare etapă a pasului de alergare.

În plus, avem cea mai groasă spumă Helion în talpa intermediară, care se expune asupra unei amortizări maxime și ajută la reducerea nivelului de oboseală în timpul alergărilor lungi pe suprafețe dure. Confortul suplimentar este asigurat de un finisaj moale, plușat și de o limbă groasă conectată la partea superioară pentru a preveni mișcarea excesivă a piciorului.

On Cloudsurfer 7

Alergi pe distanțe de până la maxim 20 km și cauți încălțăminte de alergare care să îți ofere un confort maxim pe distanțe lungi? Răspunsul este On Cloudsurfer 7 – cea mai moale încălțăminte de antrenament pentru suprafețe dure din colecția mărcii elvețiene. Acesta este primul model care dispune de tehnologia inovatoare CloudTec Phase, care va face să te simți ca și cum „ai alerga pe nori”. La aterizare, un strat dublu de amortizare se lasă pentru a absorbi șocurile, permițându-i piciorului să se deplaseze lin de la călcâi la vârfuri.

Partea superioară din plasă respirabilă asigură o ventilație optimă, în timp ce suprapunerile din cauciuc de pe talpa exterioară sporesc aderența în condiții de umiditate. În plus, se folosește cu până la 90% mai puțină apă în comparație cu tehnologia standard de vopsire, datorită utilizării tehnologiei de vopsire cu adaosuri.

On Cloudflow 4

Alergi în principal 5 km, 10 km sau semimaratoane și îți dorești o încălțăminte care să fie ușoară, să ofere un suport optim și să îți permită să alergi rapid? Atunci nu căuta mai departe de On Cloudflow 4. O încălțăminte de alergare de la brandul On din categoria de antrenament/început care se remarcă prin greutatea redusă, talpa redusă și dinamica ridicată.

Prezența unei inserții Speedboard® și a spumei Helion™ de amortizare se expune asupra unei reacții foarte bune. Partea superioară țesută ultraușoară are o respirabilitate excelentă și facilitează accelerarea și menținerea unui ritm rapid de alergare.

Polecane produkty