Clasamentul gecilor de drumeție 2024: geci softshell

Rafał Czarnecki 09.04.2024

Gecile Softshell sunt perfecte pentru drumeții pe trasee pe vreme stabilă. Acestea te protejează de vânt și, în același timp, sunt bune la evacuarea umezelii. Pentru a-ți ușura alegerea unor astfel de articole de îmbrăcăminte, am pregătit o scurtă listă cu cele mai interesante geci softshell pentru bărbați și femei din oferta magazinului Sportano.ro.

Softshell pentru bărbați – clasament 2024

Ai nevoie de un softshell pentru bărbați pentru munte care să se descurce bine în timpul expedițiilor de drumeție în 2024? În clasamentul nostru vei găsi geci pentru drumeții de la producători de renume, susținute de tehnologii de ultimă generație, la o gamă de prețuri, astfel încât să găsești cu ușurință o soluție care să se potrivească nevoilor și bugetului tău.

Geaca softshell Jack Wolfskin Bornberg Hoody

Jack Wolfskin Bornberg Hoody este o geacă softshell pentru bărbați echipată cu o membrană complet rezistentă la vânt, care te va proteja împotriva rafalelor foarte puternice și chiar și a ploilor sau a ninsorilor mai puțin intense. Producătorul a decis să folosească laminatul TEXASHIELD PRO în trei straturi, ceea ce înseamnă că membrana este protejată nu doar de materialul exterior, ci și de o căptușeală lipită care are grijă de confortul tău termic. Materialul exterior se caracterizează prin proprietățile sale hidrofobe, astfel încât picăturile de apă se vor scurge în loc să se absoarbă. Dacă plouă sau dacă se întețește vântul, vei beneficia, de asemenea, de o glugă confortabilă. Datorită alegerii corecte a materialului și a croielii bine gândite, geaca softshell Jack Wolfskin Bornberg Hoody oferă o mare libertate de mișcare, ceea ce este apreciat mai ales pe traseele cu elemente de cățărare. Buzunarele poziționate mai sus asigură un acces ușor la obiectele depozitate în ele, chiar și atunci când porți un ham sau cu centura fixată la talie.

O opțiune excelentă pentru cei care aleg producători responsabili din punct de vedere social. Marca Jack Wolfskin se mândrește cu certificări: Bluesign® și Grüner Knopf. Primul certifică produsele care sunt fabricate în conformitate cu principiile de eficiență a resurselor, protecția consumatorilor, siguranța la locul de muncă și ecologie. Cea de-a doua poate fi solicitată de companiile care respectă 46 de cerințe stricte privind mediul și drepturile omului.

Geaca softshell pentru bărbați Columbia Tall Heights Hooded Softshell

Geaca softshell ușoară Columbia Tall Heights Hooded Softshell este utilă în munți, vara, când vrei să te protejezi de vânt sau de ploaia slabă, dar și în timpul drumețiilor de tranziție pe vreme mai puțin favorabilă. Designerii de la Columbia s-au bazat aici pe o țesătură durabilă, elastică și respirabilă și pe o croială confortabilă Active Fit care nu îți va limita mișcările. Impermeabilizarea Omni Shield™ conferă țesăturii softshell impermeabilitate. Așa că o mică ploaie pe traseu nu ar trebui să fie o problemă. Această protecție înseamnă, de asemenea, că țesătura nu se va murdări atât de repede.

Geaca are un guler ușor mai înalt și o glugă practică cu un sistem de cordon pentru o mai bună potrivire. De asemenea, are manșete elastice care se potrivesc perfect la încheieturi. Dacă îți place să-ți ții lucrurile esențiale la îndemână, îți vor plăcea buzunarele practice de la șolduri și buzunarul suplimentar de pe mânecă. Fermoarele robuste asigură că conținutul lor este bine protejat împotriva pierderii.

Softshell pentru bărbați Patagonia R2 TechFace Hoody

Patagonia R2 TechFace Hoody este o geacă softshell avansată din punct de vedere tehnologic, care va satisface așteptările celor mai exigenți pasionați de drumeții montane și este în perfectă concordanță cu tendințele ecologice. Datorită utilizării unei țesături moderne, foarte durabile, cu structură dublă, softshell-ul te va proteja de vânturile puternice și îți va asigura confortul termic atunci când vremea nu răsfață. În același timp, permite o bună circulație a aerului, ceea ce înseamnă că nu vei transpira la fel de mult în timpul abordărilor obositoare. Materialul a fost tratat cu o impregnare ecologică DWR, rezultând un strat hidrofug care nu conține compusul dăunător PFC. În cazul precipitațiilor mai puțin intense, picăturile se vor scurge pe suprafața sa, împiedicând țesătura să absoarbă apa.

Materialul folosit și croiala utilizată garantează o mare libertate de mișcare, ceea ce face ca geaca să fie ideală pentru a aborda secțiuni tehnice mai dificile, atunci când trebuie să îți folosești abilitățile de cățărare. Fanii traseelor verticale vor aprecia, de asemenea, gluga practică, concepută pentru a fi purtată peste o cască. Patagonia este o marcă renumită pentru activitățile sale de responsabilitate socială, inclusiv pentru că donează 1% din veniturile sale anuale pentru activități legate de protecția mediului. Modelul de mai sus este creat într-o unitate Fair Trade Certified™, ceea ce înseamnă că lucrătorii beneficiază de condiții decente și sunt plătiți corespunzător.

Geaca softshell pentru bărbați Houdini Power Houdi

Geaca Houdini Power Houdi este un softshell bun pentru bărbați, care a fost cusut din materialul fleece Polartec® Power Stretch Pro® Light, plăcut la atingere. O compoziție bine gândită de fibre sintetice (poliester – 57%, poliamidă – 33% și elastan – 10%) asigură o durabilitate excelentă, o îndepărtare eficientă a umezelii și un nivel adecvat de elasticitate. Drept urmare, softshell-ul de la renumita marcă suedeză îți va menține căldura și confortul. De asemenea, vei aprecia libertatea de mișcare atunci când abordezi trasee de drumeție mai dificile.

Este demn de remarcat construcția rafinată a gecii Houdini Power Houdi, inclusiv orificiile speciale pentru degetul mare. Acest brevet va asigura că mânecile nu alunecă, chiar și în timpul secțiunilor de cățărare, când trebuie să găsești o aderență mai mare. O soluție interesantă este fermoarul cu două cursoare, care îți va permite să ajustezi nivelul de ventilație în funcție de condițiile actuale. Gluga bine croită va proteja capul de rafalele de vânt și de ploaie. Producătorul s-a gândit și la buzunare practice, al căror conținut este protejat de fermoare de înaltă calitate. Produsul este certificat Bluesign®, ceea ce înseamnă că este produs în conformitate cu principiile utilizării eficiente a resurselor, compania acordă o mare atenție protecției consumatorilor, asigură siguranța angajaților săi și se preocupă de mediu.

Geaca softshell Alpinus Pelat Tactical

Softshell Alpinus Pelat Tactical este geaca pentru bărbați concepută pentru anotimpurile de tranziție, când ploaia, vântul și temperaturile mai scăzute te pot deranja pe traseu. Pentru a răspunde cerințelor drumeților, a fost folosită o țesătură softshell de înaltă calitate, care dispune de o construcție în 3 straturi, durabilitate ridicată și protecție împotriva vântului. Partea sa interioară este finisată cu un micropolar plăcut care îmbunătățește performanța termică. În plus, țesătura exterioară este îmbogățită cu un înveliș natural Bionic-Finish® Eco, care protejează țesătura de umiditate și murdărie.

Producătorul asigură că aceasta este o geacă cu parametri foarte buni care definesc impermeabilitatea (10000 mm H2O) și respirabilitatea (10000 g/m2/24h). Fermoarele de ventilație amplasate în zona subrațului permit creșterea circulației aerului în timpul ascensiunilor abrupte și al marșurilor mai rapide. Manșetele sunt echipate cu închizători practice cu Velcro și cu cordon la șolduri, permițând ca geaca să fie adaptată cu precizie la corp. Gluga reglabilă și gulerul înalt ajută la protejarea capului și a gâtului atunci când bate vântul sau plouă. Spatele prelungit îți protejează spatele împotriva frigului. Geaca are nu mai puțin de 6 buzunare (2 buzunare laterale încăpătoare și 4 buzunare interioare), în care poți depozita cu ușurință obiecte mai importante.

Softshell-ul pentru bărbați Helly Hansen Paramount Hooded Softshell

Dacă te interesează un softshell bărbătesc bun pentru partea mai rece a anului, verifică modelul Paramount Hooded Softshell al mărcii norvegiene Helly Hansen. Această geacă ușoară are o căptușeală frumoasă din fleece care va avea grijă de confortul tău termic. Țesătura exterioară softshell are un strat hidrofob pentru a împiedica picăturile de ploaie să pătrundă în țesătură. De dragul sănătății purtătorului și al mediului, a fost evitat compusul nociv PFC. Această construcție va oferi o protecție excelentă împotriva rafalelor de vânt și a ploilor mai puțin intense, menținând în același timp o respirabilitate ridicată.

În modelul Paramount Hooded Softshell, fermoarul provine de la un furnizor renumit, compania japoneză YKK®, ceea ce reprezintă o garanție de fiabilitate. Pentru a preveni incidentele dureroase, softshell-ul dispune de protecție pentru bărbie. Vei aprecia, de asemenea, sistemele practice de ajustare pentru manșete și glugă – al căror sprijin va fi de neprețuit atunci când vremea se strică. Buzunarele convenabile, protejate de asemenea de fermoare YKK®, te asigură că poți avea lucrurile esențiale la îndemână. În timpul activităților în aer liber, elasticitatea materialului va fi un mare avantaj, deoarece nu limitează mișcarea. Certificarea Bluesign® a Helly Hansen demonstrează standardele sale sociale și de mediu ridicate.

Softshell pentru femei – clasamentul gecilor

Dacă ceea ce cauți este o geacă softshell pentru femei, vezi clasamentul nostru cu soluții practice pentru activități montane.

Geaca softshell pentru femei Jack Wolfskin Go Hike Softshell

Jack Wolfskin – softshell Go Hike este geaca cu o croială pentru femei și o gamă de culori care va fi pe placul iubitoarelor de munte. Producătorul german a mizat pentru acest model pe țesătura TEXASHIELD, testată și dovedită, care are un grad ridicat de flexibilitate, permițând gecii să ofere libertate de mișcare. Finisajul polar îi conferă o senzație de moliciune și îi îmbunătățește proprietățile termice. Softshell-ul de munte Jack Wolfskin Go Hike este ideal pentru drumeții pe creastă și garantează o protecție perfectă împotriva rafalelor de vânt pătrunzătoare. Toate acestea sunt combinate cu o respirabilitate excelentă, pe care o vei aprecia în timpul eforturilor mai intense. De asemenea, producătorul a prevăzut un finisaj hidrofug fără PFC. Acest lucru înseamnă că, în timpul unei ploi ușoare, picăturile se vor scurge pe suprafață fără să pătrundă în țesătură.

Un guler înalt și o glugă bine conturată oferă protecție suplimentară împotriva intemperiilor. Pentru o potrivire mai bună, marginile au fost tivite cu o bandă elastică. Datorită buzunarelor practice, fixate cu un fermoar, vei putea transporta cele mai necesare obiecte. De asemenea, le poți folosi pentru a-ți încălzi mâinile reci. Certificarea Bluesign® atestă standardele sociale și de mediu ridicate ale companiei.

Geaca softshell La Sportiva Descender Storm

Softshell-ul pentru femei La Sportiva Descender Storm este confecționat din materialul sintetic TechStretch™ Storm, ecologic și foarte respirabil. Materia primă este reciclată în proporție de 91%, ceea ce este bun pentru mediu. Materialul se caracterizează prin elasticitatea sa ridicată, ceea ce înseamnă că haina nu va restricționa mișcarea și are o rezistență ridicată la abraziune. Rezistența ridicată la vânt a țesăturii garantează o protecție optimă împotriva vântului rece. Țesătura softshell dens țesută este potrivită și pentru ploi mai puțin intense. În astfel de condiții, este utilă și gluga confortabilă.

Buzunarele bine concepute, fixate cu fermoare, îți vor permite să depozitezi obiectele mici necesare și să îți încălzești mâinile înghețate. Geaca este dotată cu tehnologia Polygiene® dovedită, care folosește ioni de argint pentru a inhiba dezvoltarea bacteriilor, oprind astfel formarea mirosurilor neplăcute.

Geaca softshell pentru femei The North Face Balmenhorn Futurelight Shell

Dacă ești în căutarea unei geci high-tech pentru sezonul de toamnă-iarnă la munte, îți recomandăm Balmenhorn Futurelight Shell al mărcii americane The North Face. Acest softshell pentru femei are o membrană inovatoare FUTURELIGHT™ care protejează eficient împotriva vântului și a ploii sau a zăpezii, menținând în același timp o respirabilitate maximă. În plus, materialul a fost tratat cu un tratament hidrofug DWR, care împiedică picăturile de ploaie să pătrundă în țesătură. Gluga integrată, care este proiectată pentru a se potrivi cu o cască pe dedesubt, oferă o protecție excelentă pentru cap, în timp ce manșetele reglabile permit o potrivire strânsă a mânecilor pe corp. Buzunarele practice adăpostesc o varietate de obiecte mici pe care ți-ai putea dori să le porți cu tine.

Tehnologiile folosite și croiala fac din geaca The North Face Balmenhorn Futurelight Shell Jacket opțiunea ideală atunci când plănuiești un antrenament intens pe vreme nefavorabilă. Elementele reflectorizante integrate discret cresc nivelul de siguranță în timpul activităților din oraș și în timpul secțiunilor de alergare prin localitățile montane. Acest model este o alegere populară pentru femeile pasionate de activități precum trekking, alpinism și skitouring.

Softshell-ul pentru femei Salewa Sella DST

Geaca softshell ușoară Salewa Sella DST este propunerea pentru doamnelor active care merg la munte mai ales în sezoanele mai calde și care apreciază confortul. A fost cusută din țesătura inovatoare, foarte elastică și durabilă DURASTRETCH®. Se caracterizează printr-o rezistență excelentă la vânt și respirabilitate. Acoperirea hidrofobă DWR, care nu conține PFC-uri dăunătoare, asigură că picăturile de ploaie vor curge liber în loc să pătrundă în țesătură.

Aici este utilizată tehnologia 4 Way Stretch, ceea ce înseamnă că materialul poate fi întins în patru direcții. Această caracteristică brevetată permite libertatea de mișcare, pe care o vei aprecia atunci când abordezi trasee tehnice dificile. De asemenea, vei adora gluga confortabilă, cu un sistem simplu de reglare și buzunarele utile fixate cu fermoare. Acestea sunt poziționate puțin mai sus pentru a fi ușor de accesat atunci când porți un ham sau un rucsac cu o centură mai largă. Manșetele elastice cu cordon de strângere vor permite o mai bună potrivire a mânecilor la siluetă.

Softshell pentru femei Helly Hansen Blaze Softshell

Helly Hansen Blaze Softshell este geaca compactă pentru femei care merită să fie luată într-o drumeție montană primăvara și vara. Softshell-ul va încăpea cu ușurință într-un rucsac mic și, dacă este necesar, va oferi o protecție excelentă împotriva vântului care bate cu furie pe creastă, precum și împotriva ploilor mai puțin intense. Acest lucru este posibil datorită utilizării unui material avansat, care a fost susținut cu impregnare DWR – fără PFC-uri dăunătoare.

Țesătura, care este produsă din materiale reciclate, asigură o bună respirabilitate, este flexibilă și foarte durabilă. Geaca Helly Hansen Blaze Softshell nu îți va restricționa, prin urmare, mișcările, ceea ce este deosebit de important atunci când abordezi un traseu mai solicitant. Acest model are un guler mai înalt și o glugă practică, dar și o talie reglabilă pentru a te proteja bine de frig. Buzunarele laterale încăpătoare au fost poziționate mai sus pentru a oferi un acces convenabil atunci când porți un harnașament sau ai un rucsac cu o centură mai largă la talie.

Geaca softshell CMP Fix Hood

Softshell CMP Fix Hood este propunerea pentru pasionații de călătorii montane care nu renunță la pasiunea lor chiar și atunci când vremea nu este promițătoare. Aici, producătorul italian a ajuns la tehnologii care protejează împotriva vântului și a ploii sau a zăpezii mai puțin intense. Pentru a extinde gama de protecție, materialul sintetic este susținut de o membrană și de o impregnare ecologică DWR (PFC – Free), care îi conferă proprietăți hidrofuge. Și toate acestea menținând în același timp o bună respirabilitate (3.000 gr/m2/24h), pe care o vei aprecia pe urcările abrupte și atunci când mergi repede.

Datorită stratului termic Clima Protect®, geaca te va menține confortabil chiar și atunci când temperatura scade brusc. Datorită tehnologiei Extralight, geaca este surprinzător de ușoară. Materialul utilizat are proprietăți antibacteriene, reducând formarea de mirosuri neplăcute. Vei aprecia, de asemenea, flexibilitatea sa, care asigură libertatea de mișcare, precum și durabilitatea ridicată. Îți va plăcea, de asemenea, gluga confortabilă, iar buzunarele practice îți vor fi de folos atunci când vrei să ții la îndemână obiecte importante. Sistemul reflectorizant REFLECTIVE te va ține în siguranță atunci când traversezi rutele de trafic.

Polecane produkty