Livrare gratuită pentru comenzile cu o valoare de peste 200 lei.

Livrarea gratuită nu include expedierile cu volum mare.

Mai multe despre livrare
30 de zile pentru retur de la data livrării coletului. Verifică cum să efectuezi returul
Majoritatea produselor le expediem până la 48h.

Perioada de realizare a comenzilor poate varia în funcție de disponibilitatea produselor și a metodei de livrare alese.

Verifică informațiile detaliate
Nav switch

Introduceți un termen de căutare pentru a vedea sugestiile.

Skateboarduri pentru copii

Skateboard-uri pentru copii - distracție și activitate în același timp

Skateboardul nu este doar un instrument de mobilitate și un mediu pentru sporturi extreme, ci și o modalitate excelentă pentru copii de a fi activi. Le permite să își dezvolte abilitățile motorii, coordonarea și, de asemenea, îi învață echilibrul și rezistența. Din ce în ce mai mulți părinți aleg să cumpere un skateboard pentru copiii lor, aflând despre numeroasele beneficii ale acestei forme de recreere. Cu toate acestea, atunci când alegeți o placă de skateboard pentru un copil, merită să acordați atenție mai multor aspecte importante, cum ar fi tipul de skateboard, materialele folosite, construcția sau capacitatea sa de a susține dezvoltarea copilului. În sortimentul magazinului Sportano.ro veți găsi skateboard-uri de înaltă calitate pentru copii de la producători consacrați, precum HUMBAKA, Mechanics sau Playlife.

Tipuri de skateboard-uri pentru copii

Atunci când alegeți skateboardul potrivit pentru copilul dumneavoastră, merită să acordați atenție preferințelor sale, nivelului de îndemânare și obiectivelor pe care dorește să le atingă prin skateboarding. În funcție de vârsta, înălțimea, greutatea și interesele copilului dumneavoastră, merită să vă uitați la diferite tipuri de skateboard care pot satisface nevoile începătorilor și ale adepților mai avansați ai celor pe patru roți.

Cele mai populare tipuri de skateboard-uri sunt:

  • Skateboard-uri din plastic (penny boards) - acestea sunt skateboard-uri mici, ușoare și practice, fabricate din plastic. Datorită designului lor și modelelor și culorilor atractive, acestea sunt deosebit de populare în rândul copiilor. Ele au avantajul de a fi ușor de manevrat și ușoare, ceea ce le face ideale pentru cei mai mici copii care încep aventura skateboard-ului. Cu toate acestea, este important de reținut că skateboard-urile din plastic nu sunt la fel de durabile ca skateboard-urile din lemn și se pot deteriora cu ușurință sub sarcini mai mari.
  • Skateboard-uri din lemn (clasice) - fabricate din placaj laminat lipit, de obicei din arțar canadian. Sunt durabile, de lungă durată și oferă performanțe mai bune decât skateboard-urile din plastic. Planșele de skateboard clasice sunt potrivite pentru copiii care doresc să își dezvolte abilitățile de skateboarding și să practice diverse trucuri și cascadorii.
  • Cruisers - acestea sunt skateboard-uri cu partea din față și din spate rotunjite, care funcționează foarte bine pentru a merge pe străzile și trotuarele din oraș. Sunt confortabile, stabile și potrivite atât pentru începători, cât și pentru copiii mai experimentați. Cruisers sunt adesea echipate cu roți mai mari și mai moi pentru o deplasare mai lină pe teren accidentat.
  • Longboards - mai lungi și mai late decât skateboard-urile clasice, longboards sunt perfecte pentru copiii care doresc să se plimbe pe distanțe lungi și la viteze mari. Longboard-urile se caracterizează prin stabilitate și confort, iar lungimea lor le permite să facă viraje lungi și netede cu ușurință. Cu toate acestea, din cauza designului lor, longboard-urile pot fi mai dificil de manevrat pentru copiii mai mici.

Materialele și construcția skateboard-ului: durabilitate, amortizare și rezistență

Atunci când alegeți o placă de skateboard pentru copilul dumneavoastră, merită să acordați atenție materialelor din care este făcută și construcției sale. Skateboard-urile din lemn sunt de obicei fabricate din arțar canadian, care este durabil și flexibil. Când vine vorba de modele din plastic, cel mai bine este să le alegeți pe cele fabricate din polipropilenă durabilă și flexibilă. De asemenea, merită să verificați calitatea și durabilitatea axelor și a rulmenților, care sunt responsabile de netezimea și stabilitatea plimbării. Amortizarea la skateboard-uri este asigurată de amortizoarele din cauciuc plasate între placă și ax. Calitatea lor corespunzătoare asigură o deplasare lină și amortizează vibrațiile atunci când se merge pe teren accidentat.

Sprijinirea dezvoltării abilităților copiilor: alegerea skateboard-ului potrivit

Alegerea skateboard-ului potrivit pentru copilul dumneavoastră poate face o diferență semnificativă în dezvoltarea abilităților și implicarea acestuia în această activitate. Merită să acordați atenție mai multor aspecte atunci când alegeți o placă de skateboard:

  • Dimensiunea - skateboardul trebuie să se potrivească înălțimii și greutății copilului. O placă de skateboard prea mare poate fi mai greu de manevrat, iar una prea mică poate să nu ofere o călătorie confortabilă. În mod obișnuit, skateboard-urile pentru copii au dimensiuni cuprinse între 6,5 și 7,5 centimetri lățime.
  • Nivelul de îndemânare - alegerea skateboard-ului trebuie să țină cont și de nivelul de îndemânare al copilului. Pentru copiii începători, skateboard-urile din plastic ușoare și ușor de manevrat pot fi o alegere bună. Pe de altă parte, pentru copiii mai avansați și mai experimentați, este recomandabil să aleagă o placă de skateboard din lemn, care le va permite să-și dezvolte tehnica de pilotaj și să realizeze trucuri mai complexe.

Atunci când alegeți skateboardul potrivit pentru copilul dumneavoastră, merită să luați în considerare tipul, materialele, construcția și capacitatea sa de a sprijini dezvoltarea copilului dumneavoastră. Nu uitați că o placă de skateboard bine aleasă îi va permite copilului dvs. să își dezvolte abilitățile, să se bucure de plimbare și să exploreze lumea pe patru roți. Învățarea împreună, sprijinul și încurajarea din partea părinților sunt extrem de importante pentru ca copiii să se dezvolte armonios și să-și consolideze încrederea în sine.

Skateboardingul pentru copii nu este doar o modalitate de a fi activi, ci și o oportunitate de a învăța umilința, răbdarea și cum să își depășească propriile slăbiciuni. Alegeți skateboardul potrivit împreună cu copilul dumneavoastră, păstrați-l în siguranță și susțineți-l în drumul său spre atingerea obiectivelor și viselor sale.

Extindere descriere Restrângere descriere