• Livrare gratuită
  • 30 de zile pentru retur
  • Expediere în 48 h
Nav switch

Introduceți un termen de căutare pentru a vedea sugestiile.

Nike

Nike

Istoria Nike datează din 1964, când fondatorii săi, William Bowerman și Phil Knight, au decis să înceapă o afacere numită Blue Ribbon Sports. La început, fondatorii au distribuit pantofi japonezi, dar la doar 5 ani de la înființare, au renunțat la această idee și au redenumit marca Nike, care face referire la zeița victoriei. De atunci, a existat un mare interes pentru noul producător de pe piață, iar sportivi precum Ilie Năstase au început să folosească produsele Nike. Astăzi, marca Nike este unul dintre cei mai mari producători de pantofi sport, îmbrăcăminte de antrenament și alte accesorii funcționale. 

Anii '70 și '80 au fost perioada de glorie a soluțiilor tehnologice dezvoltate de Nike. Atunci este creat un model revoluționar de încălțăminte, numit Nike Waffle Trainer, și un brevet modern constând în utilizarea pernelor de gaz în talpă, care asigură un nivel ridicat de amortizare. În 1982, au fost creați primii pantofi Nike Air Force, iar trei ani mai târziu, marca a devenit celebră pentru colaborarea cu renumitul jucător de baschet Michael Jordan, care a dus la crearea unei noi linii de pantofi: Nike Air Jordan. În anii 1990, Nike a început să cucerească și piața de îmbrăcăminte de stradă, iar în anii 2000 a devenit una dintre cele mai cunoscute mărci din industrie.  

De asemenea, Nike nu este indiferentă la problemele de mediu. Din acest motiv, a fost creată noua colecție ecologică Nike Considered. 

Nike este unul dintre brandurile mondiale cu o gamă de produse de calitate și inovatoare dedicate atât sportivilor începători și avansați, cât și tuturor celor care preferă confortul și stilul unic. 

Extindere descriere Restrângere descriere