Livrare gratuită pentru comenzile cu o valoare de peste 200 lei.

Livrarea gratuită nu include expedierile cu volum mare.

Mai multe despre livrare
30 de zile pentru retur de la data livrării coletului. Verifică cum să efectuezi returul
Majoritatea produselor le expediem până la 48h.

Perioada de realizare a comenzilor poate varia în funcție de disponibilitatea produselor și a metodei de livrare alese.

Verifică informațiile detaliate
Nav switch

Introduceți un termen de căutare pentru a vedea sugestiile.

Căști MTB

Căști MTB - alege casca care ți se potrivește în magazinul de sport Sportano 

Cu siguranță toată lumea știe că merită să aveți grijă de siguranța și confortul în timpul mersului pe bicicletă, mai ales dacă mergeți pe porțiuni accidentate sau practicați varietăți extreme de ciclism. Siguranța va fi asigurată în mod eficient de o cască de biciclist, care vă va proteja capul de răni grave în cazul unei căderi. În Sportano veți găsi căști de MTB de înaltă calitate de la mărci profesionale precum Alpina, POC, UVEX, Kellys, Giro, FOX, Dainese, CASCO, BELL, Alpinestars, ABUS, Leatt, Lazer sau Oakley

Ce deosebește căștile de MTB de alte căști de bicicletă? 

Mai presus de toate, căștile de ciclism MTB sunt caracterizate de un design mai bine construit decât căștile urbane sau de șosea, deoarece produsul este conceput pentru a proteja eficient capul și a absorbi șocurile. Casca este mai elaborată în zona occipitală și se suprapune mai jos peste urechi. De obicei, mersul pe MTB implică trasee pe teren accidentat, poteci forestiere sau în parcuri de biciclete, așa că este important să vă echipați cu o cască profesională. Acesta protejează împotriva posibilelor răni cauzate de căderi și, printr-un design mai bine integrat, este echipat cu orificii de ventilație. Acestea sunt responsabile de fluxul de aer adecvat, iar viziera protejează de soare și de stropi de apă. Uneori puteți găsi căști de MTB cu fața întreagă, adică căști construite pe tot capul și pe partea din față a feței, care amintesc de căștile folosite în sporturile cu motor. De asemenea, au devenit populare căștile de MTB cu o mandibulă detașabilă, adică partea din față poate fi detașată în orice moment, astfel încât casca să nu fie complet învelită. 

Când este o idee bună să cumpărați o cască de ciclism MTB? 

O cască de biciclist protejează capul împotriva rănilor grave și a abraziunilor care pot rezulta din contactul brusc cu solul. Unele modele au, de asemenea, încorporări în partea mai mare și în jurul maxilarului (cască integrală mtb), ceea ce este extrem de util pentru călăritul în condiții extreme. Mai presus de toate, merită să vă echipați cu o cască de protecție dacă mergeți des pe trasee forestiere, mergeți pe terenuri muntoase și folosiți un parc de biciclete. O cască de protecție este, de asemenea, o necesitate pentru persoanele care sunt începătoare sau care nu și-au însușit tehnica de a pedala pe teren accidentat. Este, de asemenea, un must-have pentru cei care participă la diverse competiții și sesiuni de antrenament MTB. 

Tipuri de căști MTB 

Printre tipurile de căști de MTB pentru ciclism, puteți găsi și căști pentru XC (cross-country), care sunt printre cele mai ușoare, deoarece au un număr mare de găuri de ventilație. Acestea garantează confort și o protecție excelentă împotriva șocurilor. Pe de altă parte, căștile de MTB enduro sunt foarte confortabile și ușoare, la fel ca cele pentru XC, dar sunt echipate cu carcase suplimentare pe occipital și pe laterale. Acestea oferă un nivel ridicat de siguranță off-road. Aceste tipuri de căști au, de obicei, un sistem MIPS, care este un strat subțire plasat între cochilie și căptușeala din interiorul căștii. În timpul impactului sau al mișcării, căptușeala încorporată absoarbe în mod adecvat o parte din șoc și oferă protecție suplimentară pentru cap. Pe piață există și căști de MTB cu fața întreagă, care sunt complet încorporate în spate și în față (inclusiv protecție la impact pentru maxilar). Uneori, puteți găsi o cască de MTB cu o mandibulă detașabilă, adică un model integral puțin mai puțin construit.  

Cum alegi casca de MTB potrivită? 

Mai întâi de toate, acordați atenție construcției căștii, care constă dintr-o cochilie exterioară și o parte interioară. Până de curând, nu a fost posibil să se unească aceste două straturi, ceea ce tehnologia In-mold a făcut. Această soluție asigură faptul că o cască de MTB rămâne rezistentă și ușoară. În plus, verificați dacă casca are sistemul MIPS menționat mai sus, care este conceput pentru a dispersa forța de impact în timpul unei căderi. Există o inserție specială sub învelișul exterior care este responsabilă pentru acest lucru.  

Atunci când alegeți modelul de cască potrivit, potriviți mărimea, unde de obicei căștile au sisteme de ajustare care vă permit să ajustați circumferința și să potriviți modelul corect la cap. Dacă doriți o cască confortabilă, alegeți un model cu găuri de ventilație, astfel încât capul să nu vi se încălzească rapid.  

Atunci când căutați modelul potrivit, o cască de ciclism MTB pentru femei și o cască de ciclism MTB pentru bărbați nu diferă semnificativ una de cealaltă, deoarece tehnologia sau metoda de producție este aceeași. De obicei, este vorba de diferențele de mărime și de variantele de culoare. Dacă sunteți în căutarea unei căști de MTB pentru un copil, în primul rând potriviți mărimea și alegeți un model cu găuri de ventilație, care va asigura o circulație adecvată a aerului.  

Mărci care oferă căști de calitate pentru biciclete MTB 

La Sportano găsiți căști de MTB Lazer, căști de bicicletă Fox MTB, căști de MTB BELL, căști de MTB Alpina, căști de MTB Giro, căști de MTB UVEX sau căști de MTB POC. Mai presus de toate, acestea sunt modele cu orificii de aerisire și cochilii robuste din plastic sau tehnologie In-mold. Pentru a vă asigura confortul, verificați dacă modelul în cauză are o căptușeală specială din spumă EPS, care nu numai că garantează confortul, dar oferă și protecție suplimentară în caz de cădere. Serviciul nostru profesional de asistență pentru clienți vă va ajuta să alegeți modelul de cască potrivit, iar dacă produsul nu vă satisface așteptările, îl puteți returna în termen de 30 de zile! 

Extindere descriere Restrângere descriere