Livrare gratuită pentru comenzile cu o valoare de peste 200 lei.

Livrarea gratuită nu include expedierile cu volum mare.

Mai multe despre livrare
30 de zile pentru retur de la data livrării coletului. Verifică cum să efectuezi returul
Majoritatea produselor le expediem până la 48h.

Perioada de realizare a comenzilor poate varia în funcție de disponibilitatea produselor și a metodei de livrare alese.

Verifică informațiile detaliate
Nav switch

Introduceți un termen de căutare pentru a vedea sugestiile.

Geci softshell

Jachete Softshell - alege-o pe cea potrivită în magazinul online Sportano 

Aveți nevoie de îmbrăcăminte exterioară pentru activități intense, expediții montane lungi sau pentru uz urban? O jachetă softshell va fi o soluție versatilă, totul datorită țesăturii sale, care este rezistentă la vânt și respirabilă. Este o soluție alternativă la alte tipuri de jachete de exterior, cum ar fi cele cu membrană de ploaie sau cu fleece. Sportano.ro oferă o gamă largă de jachete softshell pentru femei, bărbați și copii, care pot fi adaptate în funcție de tipul de activitate sportivă pe care o practicați. 

Ce este un softshell? 

Sotfshell este un tip de țesătură care este destinată în primul rând să protejeze în mod adecvat împotriva vântului, oferind în același timp respirabilitate, adică eliminarea vaporilor de apă. Jacheta Softshell este o versiune mai ușoară a hainelor de ploaie cu membrană, care, de obicei, nu se caracterizează printr-o permeabilitate adecvată la aer.  

De asemenea, jachetele Softshell trebuie purtate în mod corespunzător pentru a menține un nivel adecvat de termoreglare. Sub softshell trebuie să purtați doar lenjerie de corp termică sau un singur strat de material respirabil. Pe vreme rece, va trebui să purtați un strat suplimentar, de preferință fleece, pentru a asigura o izolare adecvată. 

Tipuri de jachete Softshell 

Cele mai populare modele de jachete softshell sunt concepute fără membrană, care sunt potrivite atât pentru utilizarea zilnică, cât și pentru expediții pe trasee montane. În plus, materialul moale și flexibil sporește confortul de utilizare. Atunci când purtați un softshell pentru sporturi solicitante, cum ar fi alpinismul, asigurați-vă că materialul este rezistent la abraziune. Pentru activitățile de iarnă, cel mai bine este să alegeți o jachetă hibridă, care combină respirabilitatea și flexibilitatea softshell-ului. Modelele căptușite cu fleece oferă o izolație suplimentară împotriva temperaturilor scăzute. 

Cele mai multe jachete softshell sunt tratate DWR (hidrofugare durabilă), care protejează împotriva ploii ușoare și a umezelii. La Sportano veți găsi jachete cu DWR de la mărci precum Peak Performance, Jack Wolfskin și RAB, care sunt, de asemenea, foarte respirabile. Dacă doriți o jachetă cu membrană impermeabilă și rezistentă la vânt, unele modele de jachete Marmot dispun de tehnologia GORE-TEX® INFINIUM™. Oferă confort în orice drumeție și protejează eficient împotriva rafalelor reci de vânt. 

Cum aleg o jachetă softshell? 

Atunci când alegeți o jachetă softshell, acordați atenție unei protecții adecvate împotriva vântului. Rezistența la vânt a unui produs se măsoară în CFM (picioare cubice pe minut), care reprezintă volumul de picioare cubice de aer care se deplasează într-un minut. Majoritatea modelelor au 10-15 CFM, protejând împotriva răcelii și asigurând un flux de aer adecvat. Jachetele cu un indice de rezistență la vânt de 0 CFM sunt concepute pentru a fi purtate în condiții exterioare dure. Acestea nu vor funcționa bine pentru persoanele care fac sporturi intensive.  

Alegerea unei jachete cu membrană depinde de tipul de efort și de scop. O membrană asigură un confort termic suplimentar, așa că alegeți această croială de jachetă softshell pentru activitățile de iarnă. Modelele Softshell fără membrană sunt recomandate pentru utilizarea zilnică în timpul efortului intensiv, pe vreme mai caldă.  

Dacă sunteți în căutarea unei jachete softshell pentru bărbați, femei sau copii, fiți atenți la croială, care depinde și de tipul de activitate. O țesătură strâmtă este bună pentru o activitate intensă, în timp ce modelele mai lejere vă permit să purtați straturi suplimentare pe dedesubt.  

Softshell - aplicații largi în sport și în viața de zi cu zi 

Datorită universalității materialului, care este un softshell, se va dovedi util în timpul multor activități în aer liber. Transpirabilitatea și rezistența la vânt a țesăturii permit purtarea acesteia chiar și în condiții extreme. Va fi o alegere excelentă pentru iubitorii de alpinism sau de drumeții. Softshell își va găsi aplicabilitate și pentru persoanele care aleargă, merg cu bicicleta sau practică mersul nordic. În timpul temperaturilor negative, gecile de iarnă softshell pot fi purtate pentru schi sau schi fond, dar merită să alegeți un model hibrid sau unul cu membrană izolatoare. Acest tip de îmbrăcăminte poate fi, de asemenea, folosit în fiecare zi - în timp ce vă plimbați sau în drum spre serviciu și școală, ori de câte ori vremea nu este bună. 

La Sportano veți găsi o selecție largă de jachete softshell de la mărci profesionale precum CMP, Columbia, Jack Wolfskin, Marmot, MAMMUT sau The North Face. Conceput atât pentru activități sportive intensive, cât și pentru uzura confortabilă de zi cu zi. 

Extindere descriere Restrângere descriere