• Livrare gratuită
  • 30 de zile pentru retur
  • Expediere în 48 h
Nav switch

Introduceți un termen de căutare pentru a vedea sugestiile.

Puma

Puma

Originile brandului Puma pot fi urmărite până în anii 1920, când doi frați, Rudolf și Adolf Dassler, care anterior conduceau împreună o fabrică de pantofi deja cunoscută în lumea sportului de la acea vreme, au avut o neînțelegere și au decis să meargă pe drumuri separate, înființând propriile companii de încălțăminte. Adolf este tatăl adidas, iar Rudolf al mărcii Puma, care s-a născut exact la 1 octombrie 1948.

În scurt timp de la înființare, compania s-a făcut remarcată cu primul model de pantof de fotbal, Puma Atom, dezvoltat ulterior pentru echipa națională a Germaniei. În doar câțiva ani, recordurile mondiale au fost doborâte în pantofi Puma (în cursa de 100 de metri, de Heinz Fütterer) și medalii olimpice câștigate - aur de Armin Hary, Abebe Bikil, Gaston Roelants și Mary Rand. Mai mult, în 1970, celebrul fotbalist Pelé câștigă titlul la Cupa Mondială în pantofi Puma King.

În această perioadă, Puma își extinde gama de produse pentru a include și îmbrăcăminte sportivă, iar mai târziu, în 1985, dezvoltă primul model de încălțăminte din lume cu sistemul modern de amortizare Running System, care combină mai multe straturi de material pentru a oferi suport și stabilitate la fiecare mișcare a purtătorului. În plus, Puma este primul brand sportiv care intră într-o colaborare cu cunoscutul designer Jil Sander, cu care dezvoltă împreună adidași Puma lifestyle pentru diferiți utilizatori.

De-a lungul anilor, marca a continuat să crească și să dezvolte tehnologii de ultimă oră aplicate atât la încălțăminte, cât și la îmbrăcăminte pentru diverse sporturi. Astăzi, gama extinsă a mărcii Puma include produse dedicate fotbaliștilor, alergătorilor, jucătorilor de tenis și chiar jucătorilor de golf. În magazinul online de articole sportive Sportano.ro veți găsi cele mai bune produse Puma pentru dumneavoastră, indiferent dacă sunteți un sportiv începător sau avansat.

Extindere descriere Restrângere descriere