• Livrare gratuită
 • 30 de zile pentru retur
 • Expediere în 48 h
Nav switch

Mingi de fotbal

Produse: 163

View as
 1. Joma Dali II Fotbal alb 400649.211
  122,99 RON
  77,99 RON
  4

  1

Mingi de fotbal din gama Sportano

În fotbal, alegerea echipamentului depinde, de obicei, de tipul de suprafață și de varietatea sportului. Este exact la fel când vine vorba de mingi de fotbal. La Sportano, veți găsi mingi de fotbal de calitate superioară adaptate la diferite tipuri de terenuri, exclusiv de la producători de top precum Select sau Joma.  

Mingi de fotbal: pe care să o alegeți? 

Mingile de fotbal de cea mai bună calitate trebuie să prezinte o durabilitate, sfericitate și rezistență la deformare adecvate. În funcție de scopul lor și de nivelul de îndemânare al jucătorilor, acestea sunt fabricate din diferite materiale și au dimensiuni diferite.  

Tipuri de mingi de fotbal 

Mingile de fotbal sunt selectate în funcție de suprafața terenului pe care vor fi folosite. Cele mai populare modele sunt cele concepute pentru iarba naturală. Acestea necesită un nivel ridicat de durabilitate, motiv pentru care, de ani de zile, cele mai bune mărci folosesc panouri termo-lipite în producția lor, în locul cusăturilor clasice.  

Mingile pentru suprafețe artificiale, cum ar fi vulturii populari, sunt fabricate din materiale și mai rezistente. Aceste aruncări sunt, de obicei, mai contondente decât cele naturale, așa că mingile trebuie să fie, de asemenea, rezistente la abraziune, asigurând în același timp o alunecare adecvată.   

Mingile de fotbal pentru interior sunt acoperite cu un material special, din mesteacăn, și au caracteristici ușor diferite față de cele concepute pentru gazon. Mai presus de toate, acestea trebuie să aibă un pas scăzut - să cadă rapid pe teren, ceea ce le face mai ușor de controlat pe o suprafață artificială și într-un spațiu mai mic.   

Dimensiunile mingilor de fotbal

Există trei dimensiuni de bază ale mingilor de fotbal. Mărimea 3 sunt cele mai mici mingi de fotbal, potrivite pentru copiii mici, deși funcționează bine și pentru unele variante de antrenament pentru adulți. Mărimea 4 este o minge potrivită pentru jocul juniorilor și al jucătorilor de agrement. Mingile de mărimea 5 sunt pentru seniori și profesioniști, folosite în toate competițiile, turneele și ligile oficiale profesionale.   

Este demn de remarcat faptul că, în plus față de clasificarea tipului de dimensiune și de suprafață, mingile de fotbal sunt, de asemenea, împărțite în mingi de antrenament și mingi de meci. Primele sunt mai ușoare, în timp ce cele din urmă trebuie să fie certificate de FIFA, care specifică exact circumferința necesară (68,5-69,5 cm), greutatea (420-445 de grame) și presiunea (0,8 bar).  

Cele mai bune mingi de fotbal de la brandurile sportive

Sportano oferă numai mingi de cea mai bună calitate de la producători renumiți. De exemplu, profesioniștii pot alege mingea de meci Select Super cu certificare FIFA Quality Pro, realizată din piele sintetică coreeană cu microfibre în combinație cu o căptușeală în trei straturi și o vezică Zero-Wing. Pentru antrenament, mingea Joma Dali II este ideală. Pentru jucătorii de futsal, nu căutați mai departe de Select Futsal Super, personalizat manual, cu supapă Double-Lock pentru aerisire.  

Sportano este o gamă de mingi de fotbal de calitate superioară pentru începători și profesioniști. 

Extindere descriere Restrângere descriere