Livrare gratuită pentru comenzile cu o valoare de peste 200 lei.

Livrarea gratuită nu include expedierile cu volum mare.

Mai multe despre livrare
30 de zile pentru retur de la data livrării coletului. Verifică cum să efectuezi returul
Majoritatea produselor le expediem până la 48h.

Perioada de realizare a comenzilor poate varia în funcție de disponibilitatea produselor și a metodei de livrare alese.

Verifică informațiile detaliate
Nav switch

Introduceți un termen de căutare pentru a vedea sugestiile.

Cățărare

Cățărare - alege echipament de cățărare sigur în magazinul Sportano 

Abia ai început să faci alpinism sau deja faci alpinism profesionist? Trebuie să vă amintiți de echipamentul potrivit, care vă va asigura un confort maxim în timpul activității și, în același timp, siguranță în abordările dificile și pe secțiunile de traseu. Întâlnirea cu peretele și cu diversele formațiuni stâncoase este o experiență de neuitat, care vă permite să depășiți granițele și să vă provocați propriile limite. În Sportano veți găsi echipament de alpinism de înaltă calitate de la mărci profesionale precum Black Diamond, Climbing Technology, Deuter, Grivel, Ferrino, MAMMUT, La Sportiva, SCARPA sau Salewa

Cățărare - informații de bază pentru începători

Fără îndoială, cățăratul este un sport foarte amplu, care poate fi practicat atât în interior, cât și în aer liber. Indiferent de tipul de disciplină pe care o alegeți, veți avea nevoie de echipamentul de cățărare necesar. Cu toate acestea, înainte de a alege produsele potrivite, merită să vă familiarizați cu diferitele forme ale acestei specialități.  

  • Escaladă - un sport practicat pe terenuri stâncoase cu cățărări și pereți abrupți. De obicei, sunt necesare și două persoane. Unul dintre ei asigură, iar celălalt urcă. 
  • Panou de cățărare - care este un perete artificial pe care sunt amplasate elemente de cățărare. Acestea sunt facilități populare folosite atât de copii, cât și de adulți pentru antrenamente sau activități recreative.  
  • Bouldering - se desfășoară pe formațiuni stâncoase joase, adesea și pe pereți înclinați sau înclinați, menținându-se la o altitudine joasă.  
  • Escalada cu cârlige - presupune escaladarea unui traseu folosind ajutoare artificiale sau puncte fixe care sunt plasate pe stânci.  
  • Alpinism montan - denumit de obicei alpinism sau alpinism în munți. Necesită echipament profesional și multă îndemânare.  
  • Escaladă mixtă - utilizarea unui stil de tehnici de escaladă pe stâncă și pe gheață. 
  • Big Wall climbing - cățărare pe stânci înalte. Necesită multă experiență și echipamentul necesar. 
  • Escaladă pe gheață - un tip de alpinism practicat în condiții de iarnă. Este necesar să fiți echipat cu crampoane de alpinism, pioleți sau șuruburi de gheață.  

În afară de tipurile de cățărare menționate, există și diferite forme de asigurare. Asigurarea cu tijă, sau asigurarea deasupra capului, este o soluție foarte sigură, care se folosește de obicei la începutul aventurii de escaladă. Aceasta constă în plasarea frânghiei printr-un inel sau un carabinier în partea superioară, iar capătul este atașat la hamul alpinistului. Pe de altă parte, pentru asigurarea de jos, treceți coarda prin echipamentul celui care vă asigură, pe măsură ce vă deplasați în sus. La un anumit punct al peretelui, opriți-vă, puneți expresul în inel și prindeți frânghia de el. De asemenea, este posibil să vă confruntați cu tehnica de escaladă fără asigurare (tehnica de escaladă pe bolovani), în care urcați pe înălțimi și formațiuni mici. 

Echipament esențial de alpinism - cu ce trebuie să te echipezi?

Dacă intenționați să vă cățărați pe stânci, aveți nevoie de pantofi de cățărare, un ham de cățărare, frânghii, dispozitive de asigurare, o cască, un set de carabiniere, benzi și centuri expres, precum și o geantă de magnezie. Acest tip de cățărare necesită mai multă îndemânare și echipamentul potrivit pentru cățărări abrupte și pereți stâncoși. Pe de altă parte, pentru cățărarea pe pereți artificiali, pe lângă pantofi și un ham, veți avea nevoie de o pungă de magnezie cu magnezia însăși. Pentru cățăratul în munți, țineți cont de condițiile meteo și de terenul în care doriți să vă deplasați. Pe lângă elementele de bază, cum ar fi pantofii, hamul, casca, corzile sau dispozitivul de asigurare, veți avea nevoie de cecuri, un set de carabiniere, chingi și centuri expres și mănuși de alpinism. Pentru activitățile de toamnă și de iarnă - cârlige, ace, șuruburi de gheață, crampoane și crampoane sunt echipamente suplimentare. De asemenea, este o idee bună să luați cu dumneavoastră un rucsac de alpinism, astfel încât să aveți întotdeauna la îndemână cele mai importante obiecte în timpul traseului.  

Cum să alegeți echipamentul de alpinism?

Tipul de echipament de cățărare utilizat depinde de specificul formei de cățărare alese. Va fi nevoie de un echipament ușor diferit pe stânci, în munți și încă diferit pe pereți cu tehnică de cățărare artificială. Merită să acordați atenție pieselor individuale de echipament, îmbrăcăminte, încălțăminte și accesorii înainte de a merge la cățărare.  

Atunci când alegeți echipamentul de cățărare, adaptați-l la anotimp - veți avea nevoie de echipament diferit primăvara sau vara, și diferit toamna și iarna. În anotimpurile mai reci, crampoanele, crampoanele și șuruburile de gheață sunt elemente suplimentare, pe lângă îmbrăcămintea și încălțămintea concepute pentru confort termic.  

Cățărare - cum să vă mențineți confortabil și în siguranță?

Atunci când urcați pe munte, este important să nu uitați de echipamentul și îmbrăcămintea potrivite. Pantofii de cățărare asigură o tehnică de cățărare corectă și o deplasare confortabilă pe diverse formațiuni. Îmbrăcămintea, pe de altă parte, în funcție de condiții, trebuie să asigure confortul termic, protecția împotriva vântului sau a abraziunilor. Echipamentul de cățărare trebuie adaptat la tipul de activitate și la condițiile exterioare. Echipamentul în sine trebuie să se potrivească utilizatorului din punct de vedere al dimensiunii (cum ar fi un ham sau o cască) pentru a putea urca în siguranță pe diverse tipuri de teren.  

Dacă sunteți începător în alpinism, este o idee bună să cereți ajutorul unui instructor sau să participați la un curs de alpinism. În acest fel puteți învăța toate regulile și tehnicile care sunt folosite în acest sport. 

Extindere descriere Restrângere descriere