Livrare gratuită pentru comenzile cu o valoare de peste 200 lei.

Livrarea gratuită nu include expedierile cu volum mare.

Mai multe despre livrare
30 de zile pentru retur de la data livrării coletului. Verifică cum să efectuezi returul
Majoritatea produselor le expediem până la 48h.

Perioada de realizare a comenzilor poate varia în funcție de disponibilitatea produselor și a metodei de livrare alese.

Verifică informațiile detaliate
Nav switch

Introduceți un termen de căutare pentru a vedea sugestiile.

Pedale

Pedale de bicicletă - Alegeți în mod corespunzător cu magazinul Sportano 

Alegerea pedalelor de bicicletă potrivite influențează aderența și confortul mersului, iar datorită acestora, forța dezvoltată de mușchi pune bicicleta în mișcare. Pe piață există pedale de bicicletă cu platformă, pedale SPD snap-on, pedale cu nas sau pedale destinate stilului de mers - trekking sau MTB. La Sportano, ne-am ocupat de piese și echipamente profesionale de ciclism, astfel încât puteți găsi pedale de ciclism de la producători renumiți, cum ar fi Wahoo, Strider, Exustar, DARTMOOR, OXC, Kellys, Garmin, LOOK, Shimano sau TIME

MTB, platformă, cu manivelă sau de șosea - tipuri de pedale de bicicletă 

Cel mai comun tip de pedală este pedala de bicicletă cu platformă, care este atașată la o axă de rulment la manivelă, adesea zimțată pentru a asigura o aderență adecvată. Suficient de versatilă pentru a putea fi încălțată cu orice tip de încălțăminte. Uneori, printre produsele cu platformă se regăsesc și pedalele pentru biciclete MTB, care pot avea în plus un cadru cu proeminențe pentru a crește aderența încălțămintei.  

O altă opțiune sunt pedalele pentru bicicletă cu nasuri, care sunt echipate cu nasuri care țin piciorul în poziție. Pe de altă parte, pedalele de bicicletă SPD (cu clips) au zăvoare în care se prinde pantoful, iar când auziți un clic, înseamnă că pantoful a fost prins corect.  

Există pe piață și pedale de bicicletă cu manivelă, precum și pedale cu crampoane, adică proeminențe concepute pentru a crește aderența.  

Cum de a alege pedalele de bicicletă potrivite? 

Atunci când alegeți pedale de bicicletă, este important să potriviți modelul la bicicletă și la stilul de mers, iar apoi să acordați atenție manoperei și materialului - durabil, care să ofere aderență și să asigure o greutate redusă. Pedalele trebuie să fie rezistente la deteriorări și la impacturi puternice, astfel încât materialul de construcție este important. În plus, nu uitați să adaptați dimensiunea platformei pedalei la mărimea încălțămintei pe care o veți purta. Majoritatea pedalelor au aceeași manivelă cu o dimensiune a filetului de 9/16. Pedalele robuste au un rulment de mașină, iar pe piață există și alte tipuri de rulmenți - rulmenți ceramici, cu alunecare, cu bile, industriali sau cu bile conice.   

Din ce material sunt făcute pedalele de bicicletă? 

Atunci când alegeți produsul potrivit, este posibil să întâlniți pedale de bicicletă din aluminiu și pedale de bicicletă din metal. Ambele tipuri sunt rezistente la deteriorări și la impacturi puternice și nu se uzează prea repede, remarcându-se prin durabilitate. Unele pedale sunt concepute din nailon, care sunt puțin mai ieftine decât cele din aluminiu. Pe de altă parte, pedalele realizate din compozit și carbon garantează o greutate redusă și rezistă mai bine la vibrații. Unele pedale de bicicletă au, de asemenea, suprafețe sau acoperiri speciale antiderapante pentru a crește aderența și confortul. 

Adaptarea pedalelor la bicicletă și la stilul de mers pe bicicletă 

Pedalele de bicicletă potrivite trebuie să se potrivească cu stilul de mers și cu bicicleta, unde se disting monociclurile urbane, de trekking, de munte sau de șosea. Atunci când mergeți pe teren accidentat, gradul de aderență este cel mai important. Dacă intenționați să mergeți pe o bicicletă de munte și în condiții dificile, pedalele pentru biciclete cu platformă MTB ar trebui să aibă un cadru metalic cu componente proeminente. Pentru ciclismul urban și de agrement, pedalele clasice cu platformă, cu elemente de cauciuc sau canelate pentru aderență, vor funcționa bine. Dacă doriți să îmbunătățiți eficiența în timpul mersului pe bicicletă și să creșteți confortul, puteți alege pedale de bicicletă cu nasuri. Pe de altă parte, pentru ciclismul de șosea, cel mai bine este să folosiți pedale de bicicletă SPD, sau cu clips.  

Selecție de pedale de bicicletă pentru copii 

Pedalele de bicicletă pentru copii sunt o parte importantă a întregului monociclu, mai ales atunci când copilul dumneavoastră abia învață să stăpânească tehnica corectă de mers. În funcție de presiune, copilul învață să adapteze viteza la condițiile de drum, precum și la propriile abilități.  

Pedalele de bicicletă pentru copii sunt, de obicei, din plastic și au dimensiuni mai mici decât cele pentru adulți. În plus, acestea sunt echipate cu o suprafață aspră sau cu dinți mici pentru o mai bună aderență. Pedalele de bicicletă pentru copii sunt în mare parte modele universale, astfel încât orice tip de încălțăminte va funcționa pentru ciclism. În plus, pedalele ar trebui să aibă elemente reflectorizante pentru o mai bună vizibilitate, în special atunci când copilul merge cu bicicleta în oraș.  

Pedale pentru biciclete - ce mărci să alegeți? 

La Sportano, vă oferim pedale de bicicletă snap-on, precum și pedale de platformă pentru șosea sau MTB de la mărci profesionale precum Wahoo, Strider, Exustar, OXC, Kellys, Garmin, LOOK sau TIME. Dacă sunteți în căutarea unor produse de calitate pentru bicicleta dvs. de șosea, alegeți pedalele de bicicletă Shimano în varianta cu clichet și rulmenți cu bile. La noi veți fi de asemenea echipat cu pedale de bicicletă DARTMOOR cu rulmenți de tip mașină sau cu rulmenți netezi. Asortați modelul potrivit de pedale de bicicletă la monociclul și stilul dumneavoastră pentru a vă simți confortabil în timpul mersului și pentru a vă spori aderența, indiferent de condiții.  

Extindere descriere Restrângere descriere