Livrare gratuită pentru comenzile cu o valoare de peste 200 lei.

Livrarea gratuită nu include expedierile cu volum mare.

Mai multe despre livrare
30 de zile pentru retur de la data livrării coletului. Verifică cum să efectuezi returul
Majoritatea produselor le expediem până la 48h.

Perioada de realizare a comenzilor poate varia în funcție de disponibilitatea produselor și a metodei de livrare alese.

Verifică informațiile detaliate
Nav switch

Introduceți un termen de căutare pentru a vedea sugestiile.

Căciuli pentru bicicletă

Șepci de ciclism - alege cele mai bune modele din oferta magazinului Sportano.ro

Ciclismul nu este doar o modalitate excelentă de a rămâne activ, ci și de a-ți îmbunătăți forma fizică și de a te menține în formă. Totuși, pentru a ne bucura de toate beneficiile mersului pe două roți, trebuie să avem grijă nu doar de echipamentul adecvat, ci și de îmbrăcămintea confortabilă și sigură pentru ciclism. O șapcă de ciclism este unul dintre elementele necesare pe care ar trebui să-l includem în echipamentul nostru. Familiarizați-vă cu oferta magazinului nostru și alegeți cea mai bună șapcă de ciclism pentru dvs. de la mărci profesionale precum Oakley, Alé, SILVINI, POC, UVEX, Santini sau ASSOS.

Tipuri de șepci de ciclism: care șapcă se potrivește nevoilor dvs.?

Pe piață sunt disponibile diferite tipuri de șepci pentru ciclism, care diferă ca tăietură, material și scop. Deosebim printre altele:

  • Șepci de baseball - protejează-ți ochii de soare, ploaie și vânt și, de asemenea, permit o mai bună vizibilitate pe drum.
  • Pălării termice - oferă protecție împotriva frigului și vântului, ideale pentru călărie pe vreme rece.
  • Șepci cu viziere și parasolare - combină funcția unei șepci obișnuite de ciclism cu protecție solară suplimentară, care oferă un confort și mai mare în timpul mersului.
  • Pălării cu căptușeală - oferă căldură și protecție împotriva vântului, ideale pentru călărie pe vreme rece și cu vânt.
  • Pălăriile de iarnă – realizate din materiale calde și izolante, asigură protecție împotriva frigului și vântului.

Materiale pentru șapcă de ciclism: la ce să cauți atunci când alegi șapca potrivită

Șepcile de ciclism sunt fabricate din diverse materiale care le afectează funcționalitatea și durabilitatea. Atunci când alegeți șapca potrivită pentru ciclism, merită să acordați atenție materialului din care este fabricată.

Cel mai comun material folosit în producția de șepci pentru ciclism este poliesterul. Este un material ușor, respirabil și cu uscare rapidă, care vă menține confortabil în timp ce călătoriți într-o varietate de condiții meteorologice. Poliesterul oferă, de asemenea, rezistență la vânt și umiditate, făcându-l un material ideal pentru șepci de ciclism.

Un alt material popular în fabricarea șepcilor de ciclism este bumbacul. Este un material natural care oferă moliciune și confort termic . Pălăriile din bumbac sunt de obicei mai subțiri și mai ușoare decât cele din poliester, ceea ce le face ideale pentru vremea mai caldă.

Un alt material care este din ce în ce mai folosit la fabricarea șepcilor de ciclism este elastanul. Este un material cu proprietăți elastice care se adaptează perfect formei capului. capacele din elastan sunt foarte durabile și rezistente la abraziune, ceea ce le face o alegere ideală pentru persoanele care folosesc des bicicleta.

La ce să cauți atunci când alegi șapca potrivită pentru ciclism?

Atunci când alegeți șapca potrivită pentru ciclism, merită să acordați atenție mai multor factori care ne vor afecta confortul în timpul mersului. În primul rând, pălăria ar trebui să fie dintr-un material care să ne ofere o protecție optimă împotriva condițiilor meteorologice, precum vântul și umezeala. De asemenea, materialul trebuie să fie respirabil și să se usuce rapid pentru a preveni supraîncălzirea și transpirația în timpul călăriei.

Un alt factor de luat în considerare este dimensiunea capacului. Șapca ar trebui să se potrivească bine pe capul nostru, fără tensiune sau schimbare inutilă în timpul conducerii. Prin urmare, este important să vă măsurați cu atenție circumferința capului și să o comparați cu tabelul de mărimi, care este de obicei disponibil pe site-ul producătorului.

Este important să alegem șepci de ciclism cu designul potrivit care să ne ofere un confort optim în timpul mersului. Unele modele au inserții din plasă pentru a crește respirabilitatea și a preveni supraîncălzirea, în timp ce alte modele au inserții speciale pentru protecție solară și UV. De aceea, merită să ne gândim la ce funcții sunt importante pentru noi și să alegem modelul potrivit de șapcă de ciclism.

Un alt factor important este stilul șapcii. Șepcile de ciclism sunt disponibile în diverse culori și modele, ceea ce vă permite să alegeți modelul care se potrivește cel mai bine preferințelor dumneavoastră estetice. Unele modele de șepci de ciclism au și elemente reflectorizante, ceea ce ne mărește vizibilitatea pe șosea și asigură o mai mare siguranță atunci când mergem după întuneric.

Extindere descriere Restrângere descriere