• Livrare gratuită
  • 30 de zile pentru retur
  • Expediere în 48 h
Nav switch

Introduceți un termen de căutare pentru a vedea sugestiile.

Caiac-canoe și rafting

Caiac-canoe și rafting - simțiți chemarea aventurii cu magazinul online Sportano 

Caiac-canoe, ca și raftingul, sunt activități excelente în aer liber, înconjurate de natură și peisaje. Atunci când porniți într-o aventură de caiac-canoe sau rafting, este important să vă familiarizați cu cele mai importante reguli ale apei. În plus, merită să vă dotați cu echipamentul potrivit pentru acest tip de activitate. La Sportano veți găsi echipamente de calitate de la mărci profesionale precum Aqua Marina, Cressi, FOX International, NeilPryde, Viamare, Sea to Summit, Pure4Fun și JOBE. În gama magazinului nostru puteți alege între pontoane, caiace, vâsle, pompe sau accesorii. 

Munte, clasic, sport - tipuri de canotaj 

Caiac-canoe este o modalitate excelentă de a-ți petrece timpul liber pe apă, înconjurat de natură. Cea mai populară formă a acestui sport este caiacul de turism, care este cel mai popular printre începători. Caiacele de turism sunt de obicei foarte spațioase și stabile, iar un alt avantaj este acela că pot fi folosite de mai multe persoane. O varietate mai complicată este caiacul sportiv, care implică o competiție împotriva altora (pentru timp sau distanță), iar printre acestea se numără: caiacul clasic (regată sau de câmpie), polo (jocul de polo pe caiace) sau freestyle. În plus, iubitorii de sporturi extreme cu numeroase obstacole și o doză mare de adrenalină pot opta pentru caiac de munte. De obicei, acest sport se practică pe râuri de munte cu o pantă abruptă sau curenți rapizi, astfel încât este necesar un nivel ridicat de îndemânare pentru acest tip de sport. Pe de altă parte, caiac-canoe de mare se desfășoară pe un corp de apă deschis, unde aveți nevoie de echipament adecvat și de experiență și, de preferință, călătoriți cu un instructor (mai ales în etapa de începător). 

Ce este raftingul? 

Raftingul nu este altceva decât coborârea unui râu de munte sau a unui pârâu pe o plută specială sau pe un ponton, de obicei într-un grup de mai multe persoane. Acest tip de sport se practică pe râuri cu pante abrupte, curbe ascuțite sau curenți rapizi. În plus, traseele au diferite tipuri de obstacole (de obicei pietre sau crengi), așa că este extrem de important ca pontonul să fie de cea mai bună calitate. Este recomandabil să alegeți modele cu mai multe camere care pot fi utilizate în continuare în ciuda abraziunilor sau deteriorărilor.  

Caiac și rafting - unde să mergem pentru ei?  

Rafting Pieniny este una dintre cele mai populare destinații pentru acest tip de sport, având loc de obicei excursii cu canoe pe râul Dunajec, de care se poate bucura întreaga familie. În timpul excursiei, merită să admirați formațiunile stâncoase și vegetația. Uneori, puteți opta pentru rafting în Slovenia sau Croația (pe râurile Dobra, Mrežnica, Una sau Korana), unde se vâslește adesea pe râuri sau în ape libere. Canotajul este o formă extrem de populară de caiac-canoe, care este atât sigură, cât și o experiență de înot uimitoare. Multe stațiuni oferă acest tip de servicii pe anumite corpuri de apă, astfel încât chiar și începătorii pot face caiac-canoe sau dinghying. 

Kayaking și rafting - cum să alegeți echipamentul potrivit și sigur? 

În primul rând, atunci când mergeți la rafting, este o idee bună să vă echipați cu echipament sigur și confortabil. Începătorii optează de obicei pentru închirierea echipamentului, dar dacă alegeți acest tip de activitate mai des - este bine să aveți propriul echipament. Un caiac va fi cu siguranță util; în zilele noastre, se aleg adesea modele gonflabile cu o persoană, două persoane sau trei persoane. Pontoanele, pe de altă parte, sunt concepute pentru mai multe persoane și este mai bine să le alegeți pe cele cu mai multe camere. Acestea sunt mult mai durabile și pot fi folosite în continuare în caz de abraziuni sau deteriorări. În plus, sunt utile vâslele, pompele sau accesoriile, precum și motoarele pentru caiace și bărci pneumatice, dacă aveți nevoie de echipament pentru călătorii pe distanțe lungi sau de mai multe zile. Merită cu siguranță să alegeți echipamentul în funcție de numărul de persoane care îl vor folosi, precum și de materiale și de sarcina maximă. 

Extindere descriere Restrângere descriere