• Livrare gratuită
  • 30 de zile pentru retur
  • Expediere în 48 h
Nav switch

Introduceți un termen de căutare pentru a vedea sugestiile.

Canoe și caiace

Caiace - modele moderne și sigure în magazinul sportiv Sportano 

Caiac-canoe este o activitate care crește în popularitate, așa că este logic să vă alegeți propriul echipament pentru acest sport nautic. Vă întrebați cum să alegeți tipul potrivit de caiac și ce să luați cu dumneavoastră pe apă? În primul rând, optați pentru un echipament sigur și confortabil, care să funcționeze într-o varietate de condiții. Descoperiți gama largă de caiace de la Sportano de la mărci profesionale precum Sevylor, Viamare, Pure4Fun și Aqua Marina

Gonflabile, gonflabile, simple sau duble - tipuri de caiace 

Printre caiace, există două tipuri de bază în ceea ce privește construcția: caiacul tradițional (rigid) și caiacul gonflabil (gonflabil). Prima este de obicei fabricată din laminat sau alt plastic, cum ar fi polietilena, ceea ce o face ușoară și durabilă în același timp. Este foarte ușor de reparat avariile, dar, din păcate, acestea se pot răsturna mai repede într-o situație necontrolată. Un caiac gonflabil, pe de altă parte, poate fi pregătit pentru utilizare înainte de a intra în apă. Tot ce trebuie să faceți este să îl umflați și, contrar a ceea ce ați putea crede, sunt foarte sigure și sunt realizate din construcție cu camere și din plastic robust, care este rezistent la deteriorări. După ce ați terminat de înotat, pur și simplu dezumflați, uscați caiacul și împachetați-l într-o cutie de transport sau într-un rucsac.  

Există, de asemenea, o distincție între caiace concepute pentru diferite activități: 

  • Caiac sportiv - conceput pentru anumite discipline, de obicei cu o formă distinctivă în funcție de tipul de activitate; 
  • Caiac de pescuit - caracterizat prin stabilitate și confort în timpul utilizării, cu dimensiuni mai mari pentru a găzdui echipamentul de pescuit și bagajele; 
  • Caiac de turism - de obicei confortabil și stabil, cu dimensiuni largi și capacitatea de a lua o mulțime de bagaje; 
  • Caiac de munte - conceput pentru râurile de munte, robust și stabil, cu o construcție îngustă pentru a face față cu bine tuturor obstacolelor; 

Atunci când alegeți un caiac, potriviți produsul în funcție de numărul de persoane care îl vor folosi. Printre modelele disponibile, puteți găsi nu doar un caiac pentru o persoană, ci și un caiac pentru două sau trei persoane.   

Cum alegi caiacul potrivit și cum îl adaptezi la cerințele tale? 

Atunci când alegeți caiacul potrivit, este important să luați în considerare sarcina maximă pe care o poate suporta echipamentul. Nu numai greutatea utilizatorilor este importantă, ci și cea a bagajelor. Dacă vă decideți să călătoriți cu un caiac cu bagaje, este o idee bună să alegeți modele cu spațiu pentru a le găzdui. Caiacele gonflabile au, de obicei, linii speciale pentru bagaje la prova și în spate, de care vă puteți atașa echipamentul. Este recomandabil să alegeți un model de caiac pentru două persoane, în ciuda unei expediții solo, pentru că puteți lua mai multe echipamente. În plus, ar trebui ajustată și deplasarea, deoarece un echipament prea mare va fi dificil de manevrat. În schimb, o deplasare prea mică va face caiacul instabil.  

Ce să luați pe un caiac și cum să vă păstrați în siguranță? 

Vă întrebați ce să luați cu dvs. într-o excursie cu caiacul pentru a o face atât confortabilă, cât și sigură? În primul rând, merită să vă echipați cu o vestă de salvare sau o vestă de flotabilitate. Diferența dintre cele două este că primul model este potrivit pentru persoanele care știu să înoate și se simt bine pe apă. Pe de altă parte, o vestă de salvare are, de obicei, un guler rigid și este concepută pentru a-i menține pe toți pe linia de plutire. În plus, optați pentru îmbrăcăminte care să se potrivească condițiilor, astfel încât să fie respirabilă sau să ofere o bună izolare împotriva frigului. Cizmele sau șosetele din neopren vor fi, de asemenea, utile pentru a vă menține picioarele uscate atunci când apa se află în caiac. Dacă plecați într-o excursie mai lungă cu caiacul și luați bagaje cu dumneavoastră, puneți-le în saci sau huse impermeabile pentru a le proteja de apă. 

Pe ce mărci merită să pariezi atunci când cumperi un caiac? 

Dacă sunteți în căutarea unui caiac gonflabil, printre modele veți găsi produse ale mărcii Aqua Marina, care se bazează pe un material PVC armat, cu mai multe straturi, iar uneori folosește și tehnologia Drop-Stitch. Extrem de stabile și spațioase, deoarece sunt disponibile caiace pentru mai multe persoane. La rândul său, marca Pure4Fun, pe lângă caiace clasice, oferă și produse care combină funcționalitatea unui caiac și a unei plăci SUP. Acesta este perfect pentru pescuit, dar și pentru excursii pe lacuri și râuri. Printre propuneri, puteți opta și pentru un caiac gonflabil de la marca Viamare, cu două sau trei camere de aer și material rezistent la zgârieturi și la apa de mare. 

La Sportano dispunem de caiace profesionale, astfel încât sunteți sigur că veți alege produsul potrivit pentru excursiile dumneavoastră pe apă. Serviciul nostru pentru clienți vă va ajuta să alegeți echipamentul potrivit! 

Extindere descriere Restrângere descriere