• Livrare gratuită
  • 30 de zile pentru retur
  • Expediere în 48 h
Nav switch

Introduceți un termen de căutare pentru a vedea sugestiile.

Căști de schi

Căști de schi: cel mai înalt nivel de siguranță de la Sportano

Niciodată nu există suficientă siguranță pe pârtii. Pentru a vă asigura atât dumneavoastră, cât și persoanelor cu care vă petreceți călătoriile la schi, merită să alegeți mărci care au fost dovedite de zeci de ani. La Sportano.ro veți găsi exact astfel de mărci - puteți alege dintre numeroase modele și modele de căști de schi de la cei mai buni producători de echipamente de iarnă. Consultă oferta Sportano, alege casca potrivită pentru tine sau pentru o persoană dragă și bucură-te de alegerea unui echipament profesional și sigur, astfel încât singura grijă în timpul unei ieșiri pe pârtii să fie vremea. 

Cum aleg casca de schi potrivită?

O cască de schi este o piesă obligatorie pentru fiecare fan al sporturilor de iarnă. Deși, spre deosebire de copii, adulții nu sunt obligați din punct de vedere legal să poarte o cască de protecție, purtarea acesteia reduce semnificativ riscul de leziuni la cap cauzate de coliziuni. Cu toate acestea, pentru ca o cască de schi să fie potrivită, aceasta trebuie să se potrivească perfect pe cap

Cel mai important parametru este dimensiunea. Cum de a alege o cască de schi? Aveți nevoie de o bandă de măsură pentru a măsura circumferința capului. Măsurați-vă capul în punctul cel mai lat, chiar deasupra liniei sprâncenelor. Circumferința craniului marii majorități a oamenilor va fi cuprinsă între 51 și 65 cm. În intervalul inferior (în jur de 51-54 cm) sunt de obicei copii. Mărimile cuprinse între 54 și 58 cm sunt, de obicei, capete de femeie. Bărbații tind să aibă o circumferință craniană mai mare de 58 cm. 

Raportând aceste măsuri la marcajele cunoscute din industria confecțiilor, putem presupune că mărimea 51-52 cm este XXS, 53-54 cm este XS, 55-56 cm este S, 57-58 cm este M, 59-60 cm este L, 60-61 cm este XL, 62-63 cm este XXL și 64-65 cm este XXXL. Vă rugăm să rețineți, totuși, că măsurătorile indicate aici sunt doar orientative. Companiile individuale folosesc uneori propriile tabele de mărimi. Din acest motiv, vă rugăm să verificați tabelul de mărimi al producătorului echipamentului de schi înainte de a cumpăra. 

Atunci când alegeți o cască de schi, nu uitați că aceasta ar trebui să fie puțin mai mare decât dimensiunea capului dumneavoastră. Această diferență este de obicei considerată a fi de 1 cm. Casca nu trebuie să cadă peste ochi sau să se prindă de gulerul jachetei. O cască de schi funcțională ar trebui să aibă, de asemenea, un buton pentru o ajustare fină pe cap. 

Care sunt caracteristicile unei căști de schi bune? Caracteristici și parametri

Atunci când achiziționați acest echipament, nu este important doar modul în care alegeți mărimea potrivită a căștii de schi. Materialul din care este confecționată casca afectează, de asemenea, siguranța schiorului. Greutatea și construcția sa sunt, de asemenea, importante. 

Material de construcție

O cască de schi bună ar trebui să fie fabricată dintr-un material durabil, dar ușor, de exemplu, din fibră de sticlă, fibră de carbon, PVC sau amestecuri ale acestor substanțe. Acestea nu numai că asigură o distribuire uniformă a forței de impact (și, astfel, reduc riscul de rănire gravă a capului), ci și o poartă confortabil

Ventilație

Atunci când discutăm despre confort, este imposibil să nu menționăm găurile de ventilație. Circulația optimă a aerului previne transpirația scalpului, ceea ce nu este doar plăcut, ci și igienic. Mai puțină transpirație înseamnă mai puține microorganisme în interiorul căștii. Pentru a asigura un nivel bun de igienă, este o idee bună să alegeți o cască cu o căptușeală detașabilă, care poate fi spălată la mașină. 

Protecție pentru urechi și maxilar

Schiorii de agrement pot opta pentru o cască ¾, un model cu pernuțe moi pentru urechi. Acest lucru nu numai că este mai confortabil, dar nu împiedică nici comunicarea cu ceilalți schiori de pe pârtie. Cei care sunt schiori mai atletici ar trebui să opteze pentru o cască de schi integrală, adică o cască a cărei cochilie este realizată în întregime din material rigid, rezistent la șocuri. Oricare ar fi nivelul dumneavoastră de schi, este o idee bună să alegeți o cască cu protecție suplimentară pentru maxilar

Cască cu sau fără vizieră

Pentru a proteja capul, trebuie montat și un scut pentru ochi. Unele modele sunt construcții integrate, de exemplu căști cu vizieră. O cască de schi cu vizieră îl scutește pe purtător de necesitatea de a-i monta ochelari de protecție. Pe de altă parte, ochelarii de protecție ajustați separat se potrivesc mai bine feței. Alegerea uneia dintre aceste opțiuni este mai degrabă o chestiune de preferință individuală decât de strictă siguranță. 

Cele mai bune căști de schi de la mărci de top din gama Sportano

Nu numai parametrii, ci și experiența producătorului are un impact semnificativ asupra siguranței purtătorului de cască. Pentru a fi siguri că echipamentul îndeplinește cele mai înalte standarde, cel mai bine este să alegeți echipamentul specialiștilor cu experiență îndelungată. Producătorii renumiți de echipamente de schi sunt apreciați nu numai de amatori, ci și de profesioniști. Atunci când cumpărați o cască de schi, merită să vă puneți încrederea în ele, așa cum și cei mai buni schiori din întreaga lume își pun încrederea în ele. Alegând una dintre căștile din gama Sportano, nu numai că obțineți un echipament sigur, testat riguros, pentru dumneavoastră și pentru cei dragi vouă. De asemenea, veți obține o cască fină, care vă va servi fără cusur timp de mulți ani

Extindere descriere Restrângere descriere