Livrare gratuită pentru comenzile cu o valoare de peste 200 lei.

Livrarea gratuită nu include expedierile cu volum mare.

Mai multe despre livrare
30 de zile pentru retur de la data livrării coletului. Verifică cum să efectuezi returul
Majoritatea produselor le expediem până la 48h.

Perioada de realizare a comenzilor poate varia în funcție de disponibilitatea produselor și a metodei de livrare alese.

Verifică informațiile detaliate
Nav switch

Introduceți un termen de căutare pentru a vedea sugestiile.

Schi

Schi în magazinul Sportano - alegeți echipamentul potrivit pentru schiat 

Categoria de schi de pe Sportano.ro este cel mai bun loc pentru a vă pregăti pe deplin pentru sezonul de schi pe pârtii. O gamă largă de schiuri, cizme, căști, bețe și accesorii de schi de la producători renumiți și experimentați vă permite să începeți nebunia iernii într-un stil magistral. Echipamentul disponibil în gama noastră îndeplinește cerințele schiorilor profesioniști, ale pasionaților experimentați și ale începătorilor de iarnă care pun accent pe calitate și siguranță. Indiferent de stilul și tipul de schi preferat, Sportano vă va ajuta să obțineți rezultate mai bune și satisfacție la schi în toate condițiile! 

Schi - informații de bază pe care toată lumea ar trebui să le știe 

Istoria schiului datează din 1843, iar leagănul acestui sport este considerat a fi Norvegia, unde a avut loc prima cursă de schi fond de cinci kilometri. Istoria schiului în Polonia, pe de altă parte, nu a început, așa cum ar putea crede unii, în Munții Tatra, ci în Beskid Niski, mai exact în Cieklin. Acolo a fost creată prima pereche de schiuri poloneze. 

Schiul este o activitate excelentă pentru toată lumea și, cel mai important, nu este niciodată prea târziu pentru a începe. Schiul este recomandat atât copiilor, cât și adulților, deoarece nu numai că îmbunătățește condiția fizică sau coordonarea, dar promovează și starea de bine. Dacă sunteți la început, este recomandabil să apelați la un instructor care să vă arate pașii și tehnica de bază, precum și echipamentul potrivit. Schiul nu înseamnă doar pârtii aglomerate, ci și o varietate de discipline și varietăți, așa că există cu siguranță o activitate pentru toată lumea.   

Schi alpin, alpin sau parașutism - tipuri de schi 

Printre tipurile de schi se numără schiul alpin, cunoscut și sub numele de schi alpin. În primul rând, atunci când schiază, schiorul trebuie să controleze viteza și direcția, iar atunci când practică acest tip de activitate, puteți întâlni două stiluri practicate: heli-skiing și carving. Primul este alcătuit din viraje rapide și scurte, care vă permit să mențineți o viteză constantă, în timp ce al doilea tip este caracterizat de viraje lungi și agitate. Campionatele mondiale de schi alpin se desfășoară în această disciplină, iar schiul alpin este folosit și la Jocurile Olimpice.  

Schiul nordic, pe de altă parte, este o disciplină precum schiul de fond sau săriturile cu schiurile. Acestea sunt tipuri de schi care se caracterizează prin reguli diferite de cele ale schiului alpin. Tehnica schiului de fond constă în deplasarea cu pași scurți și dinamici, împingând cu bastoanele. Campionatele Mondiale de schi nordic sunt competiții în probe individuale, cum ar fi schi fond, sărituri cu schiurile și combinată nordică.  

În plus, este posibil să vă întâlniți cu schiul schiabil, care este o combinație între schiul liber și turismul de iarnă. În primul rând, diferă în ceea ce privește echipamentul utilizat, unde se folosesc de obicei schiuri cu garnituri și legături speciale cu toc mobil. Schiul de viteză este o altă variantă, clasificată ca sport de iarnă, care constă în coborârea unei pante cât mai repede posibil în linie dreaptă.  

Alegerea echipamentului de schi: la ce să fii atent? 

Un echipament de schi bine adaptat este baza pentru a începe aventura ta în sporturile de iarnă și pentru a-ți dezvolta abilitățile pe pârtii. La Sportano veți găsi schiurile potrivite pentru nivelul dvs. de experiență, predispoziția individuală și preferințele dvs., precum și accesorii care asigură un nivel ridicat de confort și siguranță la schi. Alegeți echipamentul în funcție de utilizarea prevăzută. Schiurile all-mountain de coborâre de la mărci precum Völkl, HEAD și Blizzard sunt ideale pentru primii tăi pași pe pârtii. Modelele de cursă sunt recomandate pentru schiorii mai experimentați care doresc să își perfecționeze abilitățile, să atingă viteze mari și să efectueze viraje precise. Căutați o experiență extremă? Alegeți schiuri de freeride și bucurați-vă de explorarea pârtiilor în afara pârtiilor. O determinare conștiincioasă a nivelului dumneavoastră de îndemânare este crucială atunci când selectați un echipament personalizat pentru o anumită activitate. Acordați atenție taliei și razei de viraj - schiurile mai înguste cu o rază mică sunt pentru utilizatorii avansați. 

Atunci când îți asamblezi echipamentul de schi, nu poți trece cu vederea ghetele de schi, care trebuie ajustate în funcție de stilul tău de schi, de confort și de dimensiunile picioarelor. Indicele de flexiune este responsabil pentru rigiditate, iar valoarea sa crește odată cu nivelul de îndemânare. Dacă sunteți la început de drum în schiul de iarnă, optați pentru bocanci cu o gamă de flexiune de 70-90, care vă va oferi o poziție stabilă și performanțe ridicate chiar și cu puțin efort. Pentru copii, o valoare flexibilă între 40 și 70 ar fi o alegere excelentă pentru început. 

Printre echipamentele de schi se numără și legăturile, care fac parte integrantă din toate echipamentele. Acestea asigură siguranța și sporesc stabilitatea atunci când schiurile sunt eliberate datorită mecanismelor de oprire a schiurilor și sistemelor moderne NNN, SNS sau NN75. ATOMIC, Nordica, Salomon și multe alte mărci specializate în echipamente de schi sunt responsabile pentru precizia lor. O selecție largă de bețe de schi vă așteaptă în gama Sportano, care au rolul de a vă crește viteza pe pârtii și de a vă oferi un sprijin fiabil pentru primele coborâri. O cască de protecție profesională înseamnă siguranță la plimbări extreme și de agrement, iar ochelarii inovatori cu tehnologii de lentile Colorvision®, Polavision®, Variomatic® sau Supravision® și modele moderne, cum ar fi OTG, vă vor oferi un confort vizual ridicat în orice condiții. 

Completați-vă echipamentul de schi cu Sportano 

Schiul necesită echipamente și accesorii profesionale care să vă permită să explorați pârtiile în siguranță, cu încredere și confort. La Sportano veți găsi tot ce aveți nevoie pentru a vă atinge obiectivele și pentru a cunoaște acest sport frumos. Vă așteaptă schiuri, cizme de schi, căști de schi, ochelari de protecție, legături și bețe de schi pentru începători, intermediari și profesioniști de la cei mai buni producători din lumea schiului. 

Schi 

Magazinul de schi Sportano.ro oferă schiuri pentru orice tip de activitate. Schiuri de schi fond, schiuri de skitouring, schiuri all-mountain și schiuri de cursă în numeroase dimensiuni, adaptate nivelului tău de îndemânare și realizate cu cea mai mare precizie. Atenția la fiecare detaliu este rezultatul experților experimentați de la producătorii HEAD, Volkl, Fischer, Rossignol sau Nordica, care oferă sisteme de ultimă generație pentru a vă îmbunătăți performanța la schi. Construcție 3D.Glass ranforsată, viraje stabile cu tehnologia Energy 2 Titanium, ALLTRAIL PROFILE pentru flexibilitate, Drive Tip Solution care amortizează vibrațiile și multe alte soluții pentru confortul tău pe pârtie și o performanță mai bună. Oferim, de asemenea, o gamă largă de schiuri pentru copii de toate vârstele

Cizme de schi 

Bocancii de schi au grijă de poziția corectă, vă țin de cald și vă permit să vă creșteți performanța la schi. Modelele termoformabile sunt ca o a doua piele și garantează o potrivire perfectă. Le veți găsi în gama de producători precum ATOMIC, Nordica și Rossignol. Sportano oferă o selecție de cizme de schi cu diferite intervale de index de flexiune, de la 70 pentru începători până la 130 pentru schiorii profesioniști. Încălțămintea interioară de precizie oferă căldură datorită prezenței izolațiilor termice precum PrimaLoft® sau 3M™Thinsulate™, care protejează împotriva frigului și asigură o ventilație optimă. Simțiți-vă încrezători și stabili în orice condiții datorită tălpilor aderente GripWalk și a căptușelilor de amortizare care țin cont de forma anatomică a picioarelor și vițeilor. 

Bețe de schi și legături 

Bețele de schi reduc efortul de skitouring, oferă o mai mare stabilitate și previn scufundarea în pulberea albă. Datorită mânerelor ergonomice, se potrivesc perfect în mână, iar cureaua atașată face imposibilă pierderea lor. Construcția ușoară și pliabilă garantează un transport ușor. Modelele ATOMIC și DYNAFIT vor fi pe placul fanilor schiului rapid, la fel ca și produsele renumitului producător Komperdell. Ca și în cazul schiului de fond, este o idee bună să vă echipați cu legături dedicate acestei activități.  

Ochelari de schi, ochelari de protecție și căști de protecție în magazinul Sportano 

Magazinul Sportano vă va ajuta să vă simțiți în siguranță pe pârtii cu o gamă largă de căști și ochelari de schi care să se potrivească stilului dumneavoastră. Oferim căști cu sau fără geamuri pentru femei, bărbați și copii. Ochelarii cu lentile duble și simple au fost realizați cu tehnici optice moderne care îmbunătățesc contrastul și ajustează luminozitatea în funcție de condiții. Hicon, Multi Mirror, Air Flow sunt doar câteva dintre tehnologiile care, împreună cu acoperiri și filtre avansate, sporesc calitatea vederii pe pârtii și vă puteți bucura de nebunia albă indiferent de condițiile meteo. 

Extindere descriere Restrângere descriere