• Livrare gratuită
  • 30 de zile pentru retur
  • Expediere în 48 h
Nav switch

Introduceți un termen de căutare pentru a vedea sugestiile.

Încălțăminte pentru fitness

Pantofi de antrenament: pentru fitness, sală de sport și nu numai 

Amortizarea, stabilizarea și susținerea adecvată a piciorului sunt cele mai importante, dar nu singurele, sarcini pe care pantofii de antrenament ar trebui să le îndeplinească. Încălțămintea de fitness trebuie să mențină piciorul în siguranță în timpul mișcărilor dinamice atât pe ringul de dans, cât și pe o platformă ridicată (de exemplu, o treaptă de aerobic). Pe de altă parte, pantofii de antrenament pentru sala de sport ar trebui să garanteze o bună simțire a solului și să susțină piciorul atunci când se lucrează cu o sarcină suplimentară substanțială, cum ar fi o halteră, kettlebells sau gantere. 

Ce pantofi de antrenament să alegeți? Sfaturi

Atunci când alegeți pantofii potriviți pentru antrenament, începeți prin a specifica forma de activitate fizică pentru care vor fi folosiți. Diferitele tipuri de antrenament necesită o rigiditate diferită a tălpii, aderența la podea sau înălțimea superioară.  

Un aspect important atunci când cumpărați pantofi de antrenament este alegerea mărimii potrivite. O încălțăminte bine adaptată va maximiza confortul la efort, va contribui la îmbunătățirea performanțelor și va anula riscul de accidentare. Pantofii prea strâmți vor cauza abraziuni și dureri de picioare, în timp ce pantofii prea largi pot cădea din picioare și pot duce la situații periculoase. În mod optim, pantofii pot fi cu 0,5 cm mai mari decât cei pe care îi purtați în mod normal (nu vă vor strânge atunci când, de exemplu, piciorul se umflă în timpul exercițiilor fizice intense). 

Pantofi de antrenament versatili 

Un element esențial al încălțămintei de antrenament universal este o parte superioară ușoară și bine ventilată (de exemplu, plasă cu panouri de plasă pentru a preveni supraîncălzirea) și întărituri în partea superioară. Aveți grijă de o talpă ergonomică specială (de exemplu, Ortholite) care se adaptează la forma piciorului, de o talpă de cauciuc rezistentă la abraziune și de șireturi solide (pentru o stabilitate adecvată a piciorului). 

Pantofi de gimnastică 

Talpa trebuie să aibă o grosime și o duritate medie, de preferință din cauciuc rezistent la abraziune de înaltă calitate. Este o idee bună ca acestea să aibă o parte superioară respirabilă și întărită. Pantofii de antrenament pentru sala de sport pot avea călcâiul ușor ridicat (aceștia se numesc lifters) pentru confort atunci când efectuați ridicări de greutăți sau ghemuiri cu bară și pentru a reduce riscul de dureri articulare.  

Pantofi pentru clasele de fitness 

Pantofii de fitness trebuie să fie ușori și să asigure o ventilație adecvată pentru picior. Asigurați-vă că au o talpă flexibilă cu absorbție de șocuri pentru mișcări dinamice (de exemplu, sărituri, lovituri, coregrafie etc.) și o bandă de rulare pentru o bună aderență la sol.Acordați atenție la o legare precisă, care va ajuta la menținerea piciorului într-o poziție stabilă și, astfel, va reduce riscul de rănire a gleznei sau a genunchiului. O amortizare adecvată este, de asemenea, esențială în această privință, care, în cazul pantofilor de fitness, vine sub forma unor perne de gel încorporate (de exemplu, Asics Gel) sau perne de aer (de exemplu, AirMax)

Pantofi de antrenament pentru bărbați și femei în ofertă la Sportano 

În magazinul de articole sportive Sportano.ro am adunat cei mai buni pantofi de antrenament pentru bărbați și femei pentru gimnastică și fitness, confecționați din materiale de calitate, durabile și îmbogățiți cu tehnologii inovatoare care asigură un confort maxim și o eficiență maximă a exercițiilor fizice.Cu ajutorul consilierilor noștri, puteți alege încălțăminte de antrenament la prețuri atractive și adaptate nevoilor dumneavoastră, de la Nike, adidas și multe alte mărci apreciate de sportivii din întreaga lume.Garantăm transportul rapid în 24 de ore și o politică de returnare de 30 de zile.

Extindere descriere Restrângere descriere