Livrare gratuită pentru comenzile cu o valoare de peste 200 lei.

Livrarea gratuită nu include expedierile cu volum mare.

Mai multe despre livrare
30 de zile pentru retur de la data livrării coletului. Verifică cum să efectuezi returul
Majoritatea produselor le expediem până la 48h.

Perioada de realizare a comenzilor poate varia în funcție de disponibilitatea produselor și a metodei de livrare alese.

Verifică informațiile detaliate
Nav switch

Introduceți un termen de căutare pentru a vedea sugestiile.

Bețe Nordic Walking

Bețe de nordic walking - alege opțiunea potrivită în magazinul Sportano 

Nordic walking a câștigat popularitate în ultimii ani în rândul persoanelor care optează pentru diverse activități în aer liber. În primul rând, influențează buna funcționare a organismului, întărește mușchii și ajută la arderea caloriilor. Dacă sunteți la început de aventură cu această activitate, acordați atenție nu numai tehnicii de mers, ci și echipamentului adecvat. Magazinul Sportano vă oferă bețe de nordic walking de înaltă calitate de la mărci precum FIZAN, GABEL, Komperdell, LEKI, Masters sau Viking.  

Pliabile, telescopice, din fibră de carbon - tipuri de bețe pentru mersul nordic 

Mersul nordic se caracterizează prin mersul pe jos cu ajutorul unor bețe speciale care facilitează împingerea și parcurgerea unor distanțe lungi. Acestea fac posibilă efectuarea de mișcări netede, ceea ce are un impact direct asupra întăririi grupurilor musculare individuale. Printre tipurile de bețe pentru mersul nordic putem distinge:  

  • stâlpi dintr-o singură bucată - lungime fixă, care nu poate fi ajustată,  
  • bețe telescopice pentru mersul nordic - compuse din mai multe segmente, care permit ajustarea lungimii.  

În ceea ce privește materialul de construcție, pe de altă parte, veți găsi cel mai adesea bețe din aluminiu, care se caracterizează prin rezistență, precum și cele din carbon. Bețele de nordic walking din fibră de carbon sunt, înainte de toate, rigide, ușoare și la fel de durabile ca și materialul din aluminiu.  

Cum de a alege bastoane de mers pe jos nordic? 

Atunci când alegeți bastoane profesionale de nordic walking, acordați atenție tipului lor - preferați bastoane dintr-o singură bucată sau pliabile? În primul rând, bețele cu lungime fixă nu permit o ajustare adecvată la înălțimea dumneavoastră și la terenul pe care mergeți. Un model pliabil, pe de altă parte, nu numai că poate fi ajustat la nevoile dumneavoastră, dar este și mult mai ușor de transportat și de depozitat. Atunci când alegeți bastoanele pentru mersul nordic, asigurați-vă că acestea au lungimea potrivită pentru înălțimea dumneavoastră și că sunt cât mai confortabile și utilizabile posibil. 

Mânerul bastoanelor ar trebui să fie confecționat din material antiderapant, oferind un nivel ridicat de confort. Cel mai adesea puteți găsi mânere din spumă sau din cauciuc. De asemenea, merită cu siguranță să alegeți vârfuri interschimbabile pentru bastoanele de mers nordic, pe care le puteți adapta la tipul de sol. Vârfurile bifurcate sunt mai rezistente la deteriorări și nu alunecă pe suprafață în comparație cu cele din oțel.  

Bețe de mers nordic - din ce materiale pot fi făcute? 

Cei mai mulți bețe pentru mersul nordic sunt confecționați din aluminiu. Acestea se caracterizează printr-o greutate redusă, datorită căreia nu solicită articulațiile și anumite părți musculare. De asemenea, acestea sunt mai ușor de transportat și de depozitat. Cu toate acestea, este un material care se poate deforma și poate provoca vibrații minore atunci când este utilizat pe terenuri dificile. 

Pe de altă parte, stâlpii din fibră de carbon reprezintă o soluție din ce în ce mai populară, care nu numai că oferă un produs ușor și rezistent, dar și absoarbe mai bine vibrațiile. Uneori, atunci când se utilizează carbon, se adaugă fibră de sticlă ca adaos suplimentar la materialul stâlpilor. 

Bățurile profesionale de nordic walking - care sunt caracteristicile lor? 

Atunci când alegeți bastoane profesionale pentru mersul nordic, trebuie să țineți cont de material, de construcție și de utilizarea de soluții moderne, care facilitează utilizarea lor. Datorită acestui lucru, chiar și o plimbare pe distanțe lungi va fi complet sigură, nu va solicita articulațiile și va îmbunătăți funcționarea organismului.  

Bețele pentru mersul nordic sunt adesea folosite în condiții foarte dificile, motiv pentru care marca Fizan a folosit sistemul modern de blocare FLEXY- Locking System. Datorită acestui fapt, puteți fi siguri că stâlpii rămân la locul lor în orice situație. La rândul lor, unele modele ale aceluiași producător dispun de sistemul de mănuși detașabile FR3 (Fast Release System). Acest lucru face ca prăjinile în sine să fie extrem de confortabile la manevrare. Lungimea lor poate fi reglată cu ajutorul unui Velcro și este nevoie de un singur clic pentru a elibera sau a elibera mănușa. GABEL a inclus sistemul Top Click System în diferitele modele de bețe, care permite eliberarea ușoară a curelei de pe mâner, iar Top Performance Locking este responsabil pentru ajustarea rapidă a construcției.  

În sortimentul larg al magazinului Sportano veți găsi bețe de nordic walking de mărci profesionale, datorită cărora călătoriile pe distanțe lungi vor fi pe deplin confortabile. Serviciul nostru pentru clienți vă va ajuta să alegeți modelul potrivit, iar dacă produsul nu corespunde așteptărilor dumneavoastră - îl puteți returna în termen de 30 de zile! 

Extindere descriere Restrângere descriere