Livrare gratuită pentru comenzile cu o valoare de peste 200 lei.

Livrarea gratuită nu include expedierile cu volum mare.

Mai multe despre livrare
30 de zile pentru retur de la data livrării coletului. Verifică cum să efectuezi returul
Majoritatea produselor le expediem până la 48h.

Perioada de realizare a comenzilor poate varia în funcție de disponibilitatea produselor și a metodei de livrare alese.

Verifică informațiile detaliate
Nav switch

Introduceți un termen de căutare pentru a vedea sugestiile.

Saci de dormit

Saci de dormit - modele călduroase, durabile și ușoare pot fi găsite în magazinul Sportano. 

Un sac de dormit este o piesă esențială a echipamentului de drumeție, mai ales dacă intenționați să faceți tabără sau să petreceți noaptea pe traseu. Alegerea corectă a modelului asigură o odihnă și un somn confortabil, precum și proprietăți termice. Pur și simplu adaptați sacul de dormit la condițiile predominante și la propriile nevoi, deoarece pe piață sunt disponibile un număr mare de modele. În magazinul nostru de sport Sportano.ro, oferim saci de dormit de înaltă calitate de la mărci dovedite, cum ar fi MAMMUT, Vango, Rab, Outwell, Deuter, AURA, Campus, Carp Spirit, Ferrino, Spokey sau Sea to Summit

Saci de dormit în jos, de iarnă, de drumeție sau dublu - tipuri și tipuri de saci de dormit 

Printre cele mai populare modele de saci de dormit pentru dormit, există o diviziune în funcție de materialul de umplutură, unde cel mai comun este sacul de dormit din puf și sacul de dormit sintetic. Umplutura din puf asigură o izolare termică excelentă, în timp ce sacul de dormit sintetic este rezistent la umiditate și, de asemenea, foarte durabil.  

În plus, sacii de dormit sunt împărțiți în tipurile lor în funcție de formă: plicul - o tăietură dreptunghiulară simplă, cu un fermoar pe toată lungimea și permite ca materialul să fie întins ca o plapumă. Pe de altă parte, sacul de dormit de tip "mumie" are un design anatomic pentru a se potrivi corpului utilizatorului și este, de obicei, mult mai gros. 

Există pe piață și saci de dormit ultraușori, care se remarcă prin greutatea lor redusă, ceea ce îi face extrem de comozi la transport. Acest tip de produs va fi apreciat de către drumeții care merg în excursii de câteva zile. Se poate face o distincție între un sac de dormit de iarnă și un sac de dormit de vară, modelul pe care îl alegeți urmând să se potrivească condițiilor predominante. Primul este conceput pentru a dormi chiar și la -15 grade Celsius sau mai mult. Sacul de dormit de vară este un model mai versatil, care poate fi folosit de la +5 grade Celsius. Dacă sunteți în căutarea unui produs puțin mai mare, sacul de dormit dublu va fi potrivit.  

Cum alegi sacul de dormit potrivit? 

Atunci când alegeți sacul de dormit potrivit pentru drumeții, este important să îl adaptați la înălțimea de utilizare, astfel încât să nu fie prea scurt sau prea lung. În ambele cazuri, nu va asigura un confort termic adecvat, ceea ce va afecta, de asemenea, confortul. Fiți atenți la tipul de cusături, la funcționarea fermoarelor sau la caracteristicile suplimentare, deoarece sacul de dormit trebuie să se remarce prin calitatea sa ridicată. Potriviți modelul în ceea ce privește materialul de umplere, unde puful este o opțiune pentru cei care caută un produs cu proprietăți termice ridicate. Materialul sintetic rezistă mai bine la condițiile exterioare, cum ar fi umiditatea și deteriorarea. Uneori, produsele alese, pe lângă izolația corespunzătoare, ar trebui să aibă și straturi hidrofuge, cum ar fi tehnologia DWR, care garantează rezistența împotriva pătrunderii apei în material. Puteți găsi acest tip de soluție în sacii de dormit de la Rab sau Deuter.  

În plus, greutatea este, de asemenea, un parametru important, deoarece fiecare kilogram contează atunci când călătorești, la fel ca și forma, unde un sac de dormit de tip mumie sau plic este cea mai frecventă alegere.  

Greutatea și umplerea sacului de dormit 

Umplutura sintetică a unui sac de dormit este de obicei din fibre de poliester, care sunt extrem de rezistente la umiditate. Umplutura în sine poate fi formată dintr-unul sau două straturi pentru proprietăți mai bune. Dezavantajul acestui tip de umplutură este greutatea, care poate fi de până la două ori mai mare în comparație cu sacii de dormit din puf. Acestea sunt realizate din materiale naturale și sunt cu siguranță mai bune din punct de vedere al izolației termice. Acestea se caracterizează, de asemenea, prin durabilitatea lor împotriva deteriorării. Sacii de dormit ușori din puf pot cântări până la 500 de grame, modelele ceva mai mari sau cele de iarnă pot depăși un kilogram, dar de obicei sunt totuși mai ușoare decât produsele sintetice.  

Cum se potrivește un sac de dormit la temperatura predominantă? 

Atunci când alegeți sacul de dormit potrivit, este important să acordați atenție parametrului de confort termic. Înainte de a cumpăra, luați în considerare în ce condiții va fi folosit sacul de dormit. Pe toate produsele ar trebui să existe marcaje specifice care să indice intervalele de temperatură, în conformitate cu EN 13537:  

  • temperatura de confort - definită ca fiind cea mai scăzută temperatură la care o femeie medie se simte confortabil din punct de vedere termic; 
  • temperatura limită - cea mai scăzută temperatură la care omul mediu se simte confortabil din punct de vedere termic (temperaturile pentru bărbați și femei pot fi diferite); 
  • temperatură extremă - cea mai scăzută temperatură ambiantă care nu va pune în pericol sau afecta siguranța și sănătatea utilizatorului.  

Sacii de dormit de vară și de iarnă sunt concepuți pentru a fi folosiți în condiții de temperatură diferite, așa că potriviți modelul potrivit cu condițiile în care va fi folosit sacul de dormit. Acest lucru vă va asigura un confort termic corect.  

Sac de dormit sintetic sau în jos? 

Un sac de dormit poate fi împărțit în funcție de tipul de umplutură utilizat, unde se face distincția între sacii de dormit din puf și cei sintetici. Primul tip conține o umplutură naturală, de obicei puf de gâscă sau de rață. Cel mai mare avantaj al acestora este izolarea termică ridicată, astfel încât vor funcționa bine în condiții extreme, fiind în același timp ușor de transportat. Atunci când alegeți un sac de dormit din puf, trebuie să acordați atenție la doi parametri: raportul dintre puf și pene (de obicei 90/10) și coeficientul CUI, adică rezistența pufului. Sacii de dormit sintetici, pe de altă parte, sunt mult mai rezistenți la umiditate, astfel încât umplutura nu-și va pierde proprietățile din cauza umezelii. În plus, tehnologiile moderne utilizate fac ca sacii de dormit cu umplutură sintetică să se distingă prin greutatea lor din ce în ce mai redusă și să nu ocupe mult spațiu în timpul călătoriilor. 

Dimensiuni sac de dormit 

În primul rând, adaptați sacul de dormit la înălțimea dumneavoastră, astfel încât să vă acopere corect întregul corp fără a vă limita mișcările. Producătorul specifică lungimea fiecărui produs și această dimensiune este cea care ar trebui să vă ghideze în alegerea dumneavoastră. La Sportano, vă oferim saci de dormit pentru drumeții cu o lungime de la 170 până la 235 de centimetri. Cu toate acestea, este recomandabil să alegeți un sac de dormit puțin mai lung, deoarece este posibil să aveți nevoie de o gamă mai mare de mișcare în interior după o zi de drumeții în timp ce stați întins.  

Pe ce mărci care oferă saci de dormit merită să pariezi? 

În magazinul de sport veți găsi saci de dormit de înaltă calitate cu umplutură de puf sau sintetică de la mărci profesionale precum Sea to Summit, Deuter, Spokey, Outwell, MAMMUT, Ferrino sau Campus.  

Dacă sunteți în căutarea unui model pentru condiții extreme, alegeți un sac de dormit de la marca AURA, unde produsele selectate dispun de tehnologia Pertex® Quantum, o țesătură exterioară moale și durabilă. Acestea au o rezistență ridicată la apă și vânt. În sacii de dormit de la Rab, veți găsi un strat DWR, care face ca apa să alunece pe suprafața materialului. Pe de altă parte, sacii de dormit de la Vango oferă produse pentru una sau două persoane, cu umplutură sintetică și concepute pentru diferite condiții meteorologice. 

Extindere descriere Restrângere descriere