Livrare gratuită pentru comenzile cu o valoare de peste 200 lei.

Livrarea gratuită nu include expedierile cu volum mare.

Mai multe despre livrare
30 de zile pentru retur de la data livrării coletului. Verifică cum să efectuezi returul
Majoritatea produselor le expediem până la 48h.

Perioada de realizare a comenzilor poate varia în funcție de disponibilitatea produselor și a metodei de livrare alese.

Verifică informațiile detaliate
Nav switch

Introduceți un termen de căutare pentru a vedea sugestiile.

Saltele turistice

Saltele pentru drumeții - alege un model durabil și confortabil în magazinul Sportano

Dacă călătoriți cu un cort sau mergeți des cu cortul, o saltea de călătorie poate fi o piesă esențială de echipament. Datorită acestuia, vă puteți odihni după o zi grea și, de asemenea, permite o poziție de somn confortabilă. Acesta se caracterizează printr-o greutate redusă și un nivel ridicat de confort. La Sportano vă oferim saltele de drumeție de înaltă calitate de la mărci precum Spokey, Easy Camp, Coleman, Thule sau Outwell. Cu noi vă veți echipa cu toate accesoriile necesare pentru fiecare drumeție! 

Pliabile, gonflabile sau pentru copii - tipuri de saltele pentru drumeții 

Atunci când decideți să cumpărați o saltea, merită să pariați pe un model gonflabil, care după pliere nu ocupă mult spațiu și, în același timp, este ușor. Echipamentul pliabil este cea mai bună soluție atunci când faceți drumeții în munți timp de mai multe zile. De asemenea, acordați atenție modului în care umflați salteaua, pentru care veți avea nevoie de un dispozitiv de umflare - electric, cu picior sau cu piston. O saltea gonflabilă este, de asemenea, mai ușor de depozitat și va funcționa bine și pentru uz casnic. Singurele diferențe între saltelele de călătorie sunt dimensiunea și grosimea acestora.  

Saltelele de călătorie pentru copii, pe de altă parte, ar trebui să fie cât mai confortabile și să aibă o husă netedă. Acest lucru îi permite copilului dvs. să îl folosească liber. Există, de asemenea, covorașe gonflabile disponibile, care sunt puțin mai subțiri decât saltelele, dar care, de asemenea, se comportă bine pe teren. Acestea vă permit să umflați rapid și să ajustați grosimea în funcție de tipul de sol și de nevoile dumneavoastră.  

Pentru trekking, drumeții, camping - care sunt diferențele dintre saltelele de drumeție?

Saltelele pentru drumeții diferă unele de altele în principal prin dimensiuni, greutate sau grosime după umflare. Cu toate acestea, este un echipament atât de universal încât puteți lua cu succes salteaua pentru câteva zile de drumeție în munți, pentru o excursie cu cortul sau pentru o excursie cu cortul. De asemenea, va funcționa bine și pentru uz casnic în grădină. Atunci când cumpărați o saltea, acordați atenție dimensiunii și greutății, deoarece este recomandabil să alegeți un echipament ușor atunci când vă aflați pe traseu. 

Pe de altă parte, toate saltelele sunt concepute pentru a oferi un confort maxim și o bună izolare termică față de sol. Acestea garantează odihna și somnul în orice condiții în timpul drumețiilor sau al campărilor.  

Cum aleg salteaua de călătorie potrivită?

Atunci când cumpărați o saltea, cel mai important aspect este materialul său, deoarece ar trebui să fie caracterizat de o calitate ridicată și rezistență la deteriorări mecanice. De cele mai multe ori este fabricat din plastic, care este finisat cu un strat de catifea moale la atingere. Acestea protejează împotriva frigului și, în același timp, oferă confort. Saltelele mai subțiri, care sunt concepute din poliuretan, vor funcționa bine și în timpul campării.  

În plus, greutatea saltelei înainte de umflare ar trebui să fie în jur de 600-700 de grame, existând și saltele ultraușoare care uneori cântăresc doar 400-500 de grame. Numărul de camere din saltea este responsabil pentru distribuirea corectă a aerului pe întreaga suprafață. Saltelele cu mai multe camere funcționează mai bine, deoarece sunt mai confortabile și împiedică aerul să iasă rapid.  

În plus, salteaua în sine nu oferă o protecție termică completă, astfel încât este mai probabil să fie aleasă vara. Pentru utilizarea toamna sau iarna, alegeți un model cu un strat izolator, al cărui nivel este determinat de valoarea R-Valoare. Cu cât este mai mare, cu atât salteaua protejează mai bine împotriva solului rece.  

Dimensiuni saltele de călătorie

Atunci când alegeți dimensiunea unei saltele de drumeție, selectați mai întâi suprafața în funcție de numărul de persoane care vor dormi pe ea, precum și de spațiul din cort. Apoi, potriviți-l cu înălțimea ocupanților. O saltea de drumeție pentru două persoane are dimensiuni considerabil mai mari, dar vă va oferi un nivel maxim de confort în timp ce dormiți. Dacă nu dispuneți de mult spațiu atunci când mergeți cu cortul, alegeți o saltea de călătorie pentru o singură persoană pentru dormit. În plus, uitați-vă la grosimea saltelei. Aceasta afectează confortul și vă protejează de contactul cu solul. Pentru două persoane, suprafața minimă utilizabilă ar trebui să fie de 120 cm, iar dimensiunea optimă este de aproximativ 140 cm. Pe de altă parte, salteaua de călătorie pentru copii ar trebui să aibă în jur de 120x60 pentru a oferi suficient spațiu pentru relaxare. 

Extindere descriere Restrângere descriere