Livrare gratuită pentru comenzile cu o valoare de peste 200 lei.

Livrarea gratuită nu include expedierile cu volum mare.

Mai multe despre livrare
30 de zile pentru retur de la data livrării coletului. Verifică cum să efectuezi returul
Majoritatea produselor le expediem până la 48h.

Perioada de realizare a comenzilor poate varia în funcție de disponibilitatea produselor și a metodei de livrare alese.

Verifică informațiile detaliate
Nav switch

Introduceți un termen de căutare pentru a vedea sugestiile.

Medicină sportivă

Medicină sportivă - ai grijă de sănătatea ta cu magazinul Sportano 

Deși sportul este bun pentru sănătate, el este asociat și cu riscul de accidentare. Din fericire, medicina sportivă cunoaște modalități de a le evita sau de a le atenua efectele. O gamă largă de produse din acest domeniu este disponibilă la Sportano. Căutați o orteză pentru umăr, genunchi sau încheietura mâinii? Sau poate aveți nevoie de un stabilizator pentru gleznă sau de un gel de răcire? La Sportano.ro veți găsi toate acestea și multe altele! 

Leziuni - ce trebuie făcut atunci când apar? 

Senzația de durere care a apărut sau apare în mod regulat în timpul exercițiilor fizice este un semn pentru a întrerupe activitatea până când sursa problemei este identificată. Aceasta este singura modalitate de a evita agravarea leziunii și riscul unei leziuni mai grave. 
 
Următorul pas este să mergeți la medic. El sau ea poate prescrie medicamente adecvate, exerciții de reabilitare sau purtarea unui dispozitiv ortopedic special, cum ar fi o orteză
 
O orteză, numită și stabilizator, este un tip de suport pentru membrul superior sau inferior. Scopul său este de a ușura presiunea asupra brațului sau piciorului rănit și de a menține poziția corectă a acestuia. În funcție de leziune, medicul poate prescrie o orteză pentru umăr, încheietura mâinii, cot, genunchi, picior sau gleznă. 
 
Orteza are avantajul de a fi ușoară și detașabilă, de exemplu, pentru spălare. Pentru ca aceasta să își îndeplinească scopul, achiziționarea ei trebuie să fie consultată cu un medic, care va stabili tipul și gravitatea leziunii, durata de utilizare și circumstanțele de utilizare (orteza nu trebuie să fie purtată întotdeauna în mod continuu). 
 
O reapariție a leziunii poate fi evitată, de asemenea, prin utilizarea unui manșon de compresie. Acest lucru este adesea folosit de jucătorii de baschet, de exemplu. Aceasta stabilizează mușchii brațului și îmbunătățește circulația sângelui. Cu toate acestea, nu este recomandat pentru începătorii sportivi, care ar trebui să antreneze mai uniform mușchii părților individuale ale corpului. 

Ce să cumpărați pentru a scăpa rapid și eficient de o leziune sau pentru a preveni apariția acesteia? 

Prima linie de apărare împotriva leziunilor este stabilirea unei diete adecvate. Acesta ar trebui să fie adaptat la greutatea corporală, vârsta, stilul de viață și sportul practicat. Prin urmare, cel mai bine este să consultați un dietetician. Printre principiile generale care ar trebui urmate se numără selectarea celor mai puțin procesate produse și furnizarea de vitaminele C, care reduce riscul de inflamație, și D și K, care întăresc oasele. Calciul și acizii grași Omega-3 sunt, de asemenea, buni pentru sănătatea oaselor, în timp ce colagenul, care crește flexibilitatea articulațiilor, este bun pentru articulații. 
 
Nu uitați să oferiți organismului dumneavoastră ingredientele necesare în mod regulat. Atât mesele, cât și hidratarea organismului trebuie să fie regulate. În cazul alimentelor, este recomandabil să oferiți organismului energie cu aproximativ 2 ore înainte de antrenament. De asemenea, după un efort fizic este necesară o masă, pentru a reface rezervele folosite de organism. Apa este cea mai bună pentru băut. Cererea zilnică de apă este de cel puțin 1,5 - 2 l. În zilele călduroase, această cantitate ar trebui să fie mărită. 
 
Cu toate acestea, chiar și cea mai bună dietă nu va fi de ajutor dacă sunt neglijate exercițiile care preced și se încheie antrenamentul. Încălzirea dinaintea antrenamentului propriu-zis este momentul pentru activități viguroase care vă pregătesc pentru exercițiile ulterioare, cum ar fi flexiuni, răsuciri și ghemuiri. După antrenament, luați încă 15 minute pentru exerciții de calmare și respirație, cum ar fi întinderea lentă. După aceea, este timpul pentru regenerare. Este necesar să aveți un somn suficient de lung (de preferință 7-8 ore) și o zi fără antrenarea părților de regenerare
 
Dacă sportul pe care îl practicați vă permite să folosiți protecții, ar trebui să faceți acest lucru. Genunchierele și cotierele, de exemplu, oferă o bună protecție împotriva rănilor. Îmbrăcămintea adaptată (adică îmbrăcăminte care nu restricționează mișcarea, dar care nu este prea largă) este, de asemenea, o parte importantă a prevenirii rănilor. De asemenea, este necesar să se aleagă încălțămintea adecvată pentru o anumită disciplină, de exemplu, pentru baschet este necesar să se folosească pantofi cu vârf înalt pentru a stabiliza articulațiile gleznei. 

Extindere descriere Restrângere descriere