• Livrare gratuită
  • 30 de zile pentru retur
  • Expediere în 48 h
Nav switch

Introduceți un termen de căutare pentru a vedea sugestiile.

Pescuit pe fundul apei – Pescuit la feeder

Alimentator de pescuit la sol: echipamente și accesorii pe Sportano.ro

Pescuitul la feeder nu este doar o modalitate excelentă de a vă bucura de activitatea dvs. preferată, ci și o oportunitate de a petrece timp în mijlocul naturii. Această distracție este cu atât mai plăcută cu cât echipamentul pe care îl folosiți este mai bun. Pe Sportano.ro veți completa un set de echipamente de teren de înaltă calitate, alegând de la cei mai buni producători. Undițe, lansete, mulinete, coșuri și tuburi anti încurcătură de la companii precum Mikado, Drennan sau York sunt doar o parte din ceea ce puteți găsi în magazinul Sportano. 

Care este metoda de hrănire?

Metoda de hrănire este o varietate de pescuit la sol. Spre deosebire de spinning, care necesită o activitate constantă, acest tip de pescuit este mult mai static. Pescuitul la sol cu un feeder constă în montarea unui coș de momeală și în vibrarea vârfului lansetei atunci când un pește începe să muște. Acest mod de pescuit nu necesită aruncarea frecventă a undiței, ci doar plasarea acesteia în suport și așteptarea unei capturi reușite. 

Pescuitul la feeder este o modalitate de a prinde pești de pe mal. Puteți pescui cu această metodă atât în ape liniștite, cum ar fi iazurile și lacurile, cât și în râuri. Pentru o excursie de succes la apă, este necesar să vă pregătiți pentru pescuit în avans. Peștii ar trebui să se obișnuiască cu faptul că există hrană disponibilă în locul ales. Începeți să împrăștiați momeala la sol cu câteva zile înainte de pescuit. În acest fel, odată ce începeți să pescuiți, șansele de a prinde pește sunt mult mai mari. 

Pescuitul la feeder ground este folosit în principal pentru capturarea speciilor din familia crapului: gândac, gudgeon, tencă, doradă, crap crucian și, bineînțeles, crap. De asemenea, pot fi prinși bibani și nisetru cu un feeder. Metoda este eficientă și pentru capturarea păstrăvului și a somnului

Seturi de pescuit la sol pentru pescuitul de hrănire

Pescuitul la sol necesită un set de patru accesorii de bază. Printre acestea se numără o undiță suficient de lungă, o mulinetă cu un fir lung, un coș pentru momeală și un tub anti încurcătură. 

Tijă de alimentare

Lungimea tijei unei tije de alimentare variază între 3,30 și 3,90 metri. Greutatea de aruncare, care reprezintă sarcina maximă pe care o puteți folosi, ar trebui să oscileze între 90-120 g. Aceasta este o greutate suficientă pentru apele liniștite. Această greutate este suficientă pentru apele liniștite. Pe râuri, este mai bine să folosiți o încărcătură mai mare pentru a evita ca momeala să fie dusă de curent. 

Vârf

Un vârf de undiță care prezintă vibrații este un element care completează un feeder clasic. Setul acestor piese ar trebui să fie format din vârfuri de duritate diferită. Alegerea celei potrivite depinde de greutatea peștelui. Cu cât o specie cântărește mai puțin, cu atât mai moale trebuie să fie vârful groundbait-ului. 

Bobină

O undiță pentru groundbait funcționează cel mai bine cu o mulinetă dotată cu un clip pentru a marca distanța de aruncare. În acest fel, fiecare lansare va atinge același loc. Dimensiunea optimă a mulinetei este de 4000-5000, ceea ce vă permite să înfășurați până la 150 de metri de fir. 

Alegerea produsului potrivit depinde, de asemenea, de modul în care pescuiți. Pentru cei care țin rar undița în mână în timpul pescuitului, este utilă o viteză mică. Acest lucru este bun pentru a ajusta rezistența mulinetei atunci când peștele se prinde singur și, prin urmare, pentru a reduce riscul de deteriorare a echipamentului atunci când acesta se scoate. 

Coș de momeală 

Alegerea alimentatorului, numit și coș de momeală, depinde de faptul că pescuiți în ape liniștite sau în ape curgătoare. Pentru iazuri și lacuri este suficient un alimentator rotund fără greutate. În râuri, sunt mai bune hrănitoarele pătrate cu greutăți. Pentru a contracara și mai mult curentul, puteți cumpăra un coș de groundbait cu țepi, care pătrund și ei pe fund

Anti-tangle tub

Un set de hrănire ar trebui să includă, de asemenea, un tub pentru a împiedica încurcarea firului de plumb. Aceasta ușurează pescuitul pentru pescar, protejând firul de agățarea de obstacolele subacvatice în timpul tragerii. Deoarece firul se află în tubul anti-încurcătură, pescuitul este, de asemenea, sigur pentru pești. Acest lucru îi protejează de rănirea de către linie. 

Extindere descriere Restrângere descriere