• Livrare gratuită
  • 30 de zile pentru retur
  • Expediere în 48 h
Nav switch

Introduceți un termen de căutare pentru a vedea sugestiile.

Încălțăminte de alergare

Pantofi de alergare - selectați modele bine adaptate, confortabile și durabile în oferta Sportano 

Alergarea este o activitate excelentă care vă permite să vă lucrați silueta, să pierdeți în greutate, să vă îmbunătățiți condiția fizică și condiția fizică și să petreceți timp în aer liber. Pentru a vă asigura confortul și siguranța în timp ce alergați, este important să vă asigurați un echipament sportiv adecvat. Totuși, cea mai importantă funcție este cea a pantofilor de alergare, care garantează siguranța menționată mai sus, iar un model corect ales minimizează riscul de accidentare, mai ales pentru începători. Pantofii buni de alergare au, de asemenea, un impact asupra obținerii unor timpi mai buni pe distanțe, indiferent de nivelul de antrenament. În oferta magazinului de sport Sportano.pl veți găsi pantofi de alergare de înaltă calitate de la producători renumiți precum Salomon, ON, PUMA, Vibram sau HOKA.

Off-road, pe asfalt sau în munți - tipuri de pantofi de alergare 

Atunci când vă decideți asupra modelului potrivit de pantofi de alergare, luați în considerare locația și suprafața pe care veți parcurge kilometrii. Printre tipurile de încălțăminte veți găsi pantofi de trail running. Acestea sunt alese de cei care preferă să ruleze off-road pe suprafețe solicitante. În acest caz, modelul de încălțăminte trebuie să garanteze o aderență perfectă și, în același timp, să fie rezistent la deteriorări mecanice, protejând picioarele alergătorului. Încălțămintea pentru off-road ar trebui să se caracterizeze prin proprietăți impermeabile, astfel încât, în condiții de vreme schimbătoare, încălțămintea să rămână uscată și să își îndeplinească scopul.

Pantofii de alergare Tarmac, pe de altă parte, sunt un tip ușor diferit, care se distinge prin banda de rulare plată și amortizarea excelentă. Amortizarea în pantofii de off-road nu este la fel de importantă ca în cazul pantofilor de alergare pe asfalt. Încălțămintea pentru alergare pe teren plat trebuie să protejeze picioarele și articulația gleznei împotriva șocurilor și a rănilor. Amortizarea moale previne stresul asupra picioarelor, iar banda de rulare nu trebuie să fie neapărat groasă.

Pantofii de alergare montană, cunoscuți și sub numele de pantofi de trail, sunt, de asemenea, un model de încălțăminte popular. Acestea sunt concepute pentru alergarea pe trasee, pe teren accidentat și sunt prevăzute cu file speciale. În plus, pantofii ar trebui să aibă o ventilație adecvată pentru confort și o înălțime corespunzătoare (diferența dintre înălțimea călcâiului și cea a vârfului, care afectează amortizarea).

Dacă vă decideți să fiți activi în timpul anotimpurilor mai reci, pantofii de alergare pentru iarnă sunt mai ales modelele fabricate din materiale rezistente la ploaie, zăpadă și umiditate. Adesea echipate cu membrane care garantează confortul termic. Atunci când alegeți astfel de încălțăminte, este important să luați în considerare talpa și aderența acesteia la sol, precum și amortizarea.

Alegerea unor pantofi buni de alergare 

Pantofii de alergare buni nu țin doar de marcă, preț sau aspect exterior, ci mai ales de caracteristicile tehnice potrivite. Atunci când alegeți, acordați atenție tipului de talpă și adecvării modelului la terenul de alergare - pe munte, pe teren accidentat sau pe asfalt. Încălțămintea corectă influențează confortul și siguranța, așa că amortizarea este importantă, precum și mărimea potrivită. Potriviți-vă pantofii de alergare determinând tipul de picior - neutru, în supinație și în pronație. Dacă doriți să determinați acest parametru, este o idee bună să vă udați piciorul și să îl imprimați pe o bucată de hârtie. O amprentă de picior fără adâncitură în interior este un picior pronat. Dacă puteți vedea amprenta călcâiului și a antepiciorului cu un ușor contur în exterior, atunci aveți de-a face cu un picior în supinație. Piciorul neutru, pe de altă parte, lasă o amprentă cu o adâncitură și o combinație între călcâi și antepicior.

Alegerea pantofilor de alergare pentru începători 

Pantofii de alergare pentru începători ar trebui să aibă o amortizare bună pentru a minimiza rănile și traumele, mai ales la început, când alergătorul nu și-a dezvoltat încă tehnica corectă. Amortizarea este, de asemenea, esențială pentru cei care sunt supraponderali sau care se întorc la alergare după o pauză lungă. Spuma ușoară sau un sistem special ușurează sistemul musculo-scheletic atunci când picioarele se lovesc de un teren accidentat și dur. Încălțămintea adaptată la sol va afecta confortul și siguranța pe teren. Baza este reprezentată de materialul ales în mod corespunzător pentru partea superioară - respirabil și eficient în eliminarea umezelii pentru a menține picioarele uscate în timpul antrenamentului.

Alegerea pantofilor de alergare pentru femei 

Atunci când alegeți un pantof de alergare pentru femei, merită să luați în considerare tehnologiile și soluțiile utilizate care afectează confortul și siguranța. Dacă sunteți în căutarea modelului potrivit, alegeți pantofii de alergare PUMA. Echipată cu o talpă SoftFoam+ caracterizată prin confort și amortizare a pasului. Talpa de cauciuc zonată asigură aderență, indiferent de condiții. Pe de altă parte, pantofii de alergare pentru femei Salomon dispun de un sistem robust de lacing Quicklace™, precum și de o talpă exterioară Water Contagrip®, concepută pentru alergare pe suprafețe variate.

La Sportano, oferim pantofi de alergare pentru femei de la mărci precum ON, Vibram și HOKA ONE ONE. Veți găsi cu siguranță un model care să se potrivească nevoilor dvs. și tipului de activitate de care vă bucurați.

Alegerea pantofilor de alergare pentru bărbați 

Pantofii de alergare pentru bărbați sunt încălțăminte mult mai voluminoasă, cu dimensiuni mai mari decât produsele concepute pentru femei. Dacă sunteți în căutarea unui model pentru bărbați, alegeți un pantof de alergare de la brandul ON care dispune de tehnologia Speedboard™. Aceasta este o talpă specială plasată în talpa intermediară, care vă oferă și mai multă viteză și confort în timpul flexiei și al rulării. Sistemul CloudTec®, pe de altă parte, constă în utilizarea unor profile de cauciuc care asigură o amortizare excelentă și moliciune în timpul alergării. Atunci când alegeți încălțăminte de la marca HOKA ONE ONE, veți primi un pantof cu un design Active Foot Frame care crește stabilitatea călcâiului, ceea ce se traduce printr-un pas mai sigur atunci când alergați pe teren accidentat.

În magazinul nostru de sport, veți găsi încălțăminte de la o serie de mărci testate, inclusiv pantofi de alergare pentru bărbați de la Salomon sau Vibram.

Alegerea pantofilor de alergare pentru copii 

Pantofii de alergare pentru copii trebuie să fie adaptați la tipul specific de activitate fizică și la suprafața pe care copilul intenționează să alerge. O amortizare adecvată este esențială pentru a se asigura că piciorul este bine poziționat în pantof în timpul mișcărilor dinamice. Pantofii de alergare pentru copii ar trebui să aibă, de asemenea, aderența potrivită pe sol, iar proprietățile impermeabile sunt un plus. Acest lucru permite copilului mic să se miște în încălțăminte, indiferent de condițiile predominante. În plus, spuma din interiorul pantofului și întăriturile de pe vârf vor promova și influența confortul copilului.

Atunci când cumpărați, merită să acordați atenție aspectului de design al încălțămintei. Pantofii de alergare pentru fete tind să fie modele în culori neon sau pastelate, în timp ce pantofii de alergare pentru băieți ies în evidență cu culori stinse. Variantele de culoare ale pantofilor înseamnă că copilului îi va face plăcere să îi poarte.

Mărimea corectă a pantofilor de alergare 

Pantofii de alergare buni sunt în primul rând potriviți pentru mărimea piciorului. În comparație cu pantofii clasici, aceștia ar trebui să fie ușor mai mari. În pantofii de alergare, degetele de la picioare trebuie să aibă loc să se miște, dar în același timp piciorul nu trebuie să se miște. Alegerea unei mărimi mai mari înseamnă să vă simțiți confortabil, mai ales dacă vi se umflă ușor picioarele atunci când alergați. Înainte de a alege încălțămintea, măsurați-vă cu atenție lungimea piciorului cu o riglă sau o riglă de croitorie și comparați-o cu tabelele de mărimi pe care producătorii le includ de obicei cu modelele de încălțăminte. Atunci când măsurați, puneți-vă și șosetele - acestea vă vor însoți atunci când alergați și vor afecta spațiul din interiorul tăieturii alese.

Cele mai populare mărci care oferă pantofi de alergare de calitate 

În sortimentul magazinului de sport Sportano.pl veți găsi pantofi de alergare de înaltă calitate de la mărci precum Salomon, Vibram, ON, HOKA ONE ONE sau PUMA. Încălțămintea disponibilă în gama noastră este concepută pentru alergare în aer liber, pe suprafețe asfaltate, în timpul excursiilor off-road și al drumețiilor sau chiar pentru plimbări de agrement. Avem pantofi pentru alergare pe asfalt, alergare off-road, alergare pentru copii și modele pentru bărbați și femei. Dacă nu știți ce model să alegeți, serviciul nostru pentru clienți vă va ajuta să găsiți produsul potrivit.

Extindere descriere Restrângere descriere