Livrare gratuită pentru comenzile cu o valoare de peste 200 lei.

Livrarea gratuită nu include expedierile cu volum mare.

Mai multe despre livrare
30 de zile pentru retur de la data livrării coletului. Verifică cum să efectuezi returul
Majoritatea produselor le expediem până la 48h.

Perioada de realizare a comenzilor poate varia în funcție de disponibilitatea produselor și a metodei de livrare alese.

Verifică informațiile detaliate
Nav switch

Introduceți un termen de căutare pentru a vedea sugestiile.

Încălțăminte de alergat pe asfalt

Pantofi de alergare Tarmac la Sportano - alege un model de încredere

Pasionații de alergare sunt conștienți de faptul că pantofii potriviți sunt o parte esențială a echipamentului lor, asigurând amortizare și stabilitate atunci când aleargă pe diferite terenuri. Cu toate acestea, de multe ori începătorii nu știu că există o distincție între pantofii de alergare pe asfalt și pantofii de alergare pe traseu. Dacă alergați de obicei pe suprafețe dure, de asfalt, primul model de încălțăminte va funcționa perfect. În magazinul de sport Sportano, veți găsi pantofi de alergare de asfalt de înaltă calitate de la mărci profesionale precum PUMA, Mizuno și On Running.

Pentru alergare pe asfalt - diferențe față de alte tipuri de pantofi de alergare

Alergarea pe asfalt sau pe alte suprafețe dure face ca riscul de stres asupra picioarelor și, mai ales, asupra articulațiilor să fie mult mai mare. Atunci când se aleargă pe un astfel de teren, trebuie să se aibă grijă să se asigure o amortizare adecvată, ceea ce este deosebit de important pentru persoanele care sunt la început de drum, care se luptă cu excesul de greutate sau care revin la activitate după o accidentare. În cazul pantofilor de alergare în aer liber, cea mai mare parte a atenției se concentrează asupra părții inferioare a tălpii, care este prevăzută cu fileuri sau bandă de rulare. Pe de altă parte, pantofii de alergare pentru asfaltul au o talpă practic plată, în timp ce pantofii de trail au caneluri pentru o mai bună aderență.

Banda de rulare este principala diferență între pantofii pentru asfalt și cei pentru alergare pe traseu. În plus, partea superioară a modelelor de trail nu este din plasă, așa cum se găsește adesea la cele pentru deplasare pe asfalt. În cazul pantofilor de teren, partea superioară este mai groasă, mai țesută și mai rezistentă la deteriorări mecanice în timpul alergării. Stabilizarea în pantofii de asfalt se găsește în majoritatea modelelor și se adresează, de obicei, persoanelor care au suprapronarea (piciorul scapă spre interior) pentru a proteja împotriva mișcării excesive a gleznei. În cazul pantofilor pentru alergare pe teren dificil, stabilizarea este adesea mai rigidă.

Pantofii de alergare pentru asfaltul de la Tarmac - poți alerga în afara drumului cu ei?

Pantofii de alergare pentru asfaltul au o amortizare excelentă, care este considerabil mai mică în cazul pantofilor de trail, în timp ce pantofii de off-road au o construcție mai dură și mai robustă. Se recomandă să alegeți pantofi de trail adecvați pentru alergarea pe teren dificil. Acest lucru se datorează construcției modelului în sine, dar și scopului. Încălțămintea off-road are o bandă de rulare variată care asigură aderența și face ca alergarea să nu suprasolicite articulațiile. Construcția părții superioare, care este mai groasă la pantofii de trail și adesea prevăzută cu membrane, garantează rezistența la murdărie și la condiții nefavorabile. Pentru a alerga pe asfalt, cel mai bine este să alegeți pantofi special concepuți, deoarece acest lucru va afecta nu numai confortul, ci și siguranța.

Alegerea pantofilor buni de alergare pentru asfalt

Atunci când alegeți pantofi pentru alergare pe suprafețe asfaltate, căutați proprietăți adecvate de absorbție a șocurilor. Acest lucru este extrem de important, deoarece încălțămintea trebuie să asigure o amortizare bună atunci când alergați pe suprafețe dure. Elementele de amortizare facilitează parcurgerea unei distanțe mai mari, reducând în același timp forța exercitată asupra mușchilor.

Pantofii buni pentru alergare pe asfalt ar trebui să fie confecționați din materiale tehnice, cu uscare rapidă, care au o permeabilitate adecvată la aer și o absorbție a umidității la exterior. Acest lucru vă menține pielea uscată, evitând în același timp iritațiile și iritațiile în timpul alergării. În acest scop, cel mai adesea se utilizează o plasă superioară sau tehnologii speciale folosite de producători, care afectează fluxul de aer corect. Dacă sunteți în căutarea unor pantofi pentru toate anotimpurile, rezistența ridicată la apă sau utilizarea unor acoperiri hidrofuge sunt esențiale. Caracteristicile suplimentare, cum ar fi protecția vârfurilor și a călcâiului, contribuie la confortul la alergare și reduc riscul de accidentare.

Atunci când vă decideți asupra pantofilor de alergare pentru femei și a pantofilor de alergare pentru bărbați, alegeți mărimea potrivită. Încălțămintea prea strâmtă va cauza disconfort, în timp ce încălțămintea prea moale va aluneca de pe picior și ar putea duce la cădere și la rănire. Se recomandă ca încălțămintea să fie probată pe șosete de antrenament, iar pantofii sunt de obicei cu o jumătate de mărime mai mari.

Mărcile de pantofi de alergare pentru asfalt pe care merită să pariezi

În gama magazinului Sportano, veți găsi pantofi de alergare pentru bărbați și femei de înaltă calitate, pentru asfalt, care sunt confecționați din materiale durabile și respirabile. Acestea sunt perfecte pentru suprafețe dure. Vă echipăm cu cei mai buni pantofi de alergare pentru asfalt de la mărci precum Mizuno, On Running și PUMA. Producătorii au folosit tehnologii și soluții moderne care asigură un nivel ridicat de amortizare și influențează fluxul de aer adecvat.

Extindere descriere Restrângere descriere