Livrare gratuită pentru comenzile cu o valoare de peste 200 lei.

Livrarea gratuită nu include expedierile cu volum mare.

Mai multe despre livrare
30 de zile pentru retur de la data livrării coletului. Verifică cum să efectuezi returul
Majoritatea produselor le expediem până la 48h.

Perioada de realizare a comenzilor poate varia în funcție de disponibilitatea produselor și a metodei de livrare alese.

Verifică informațiile detaliate
Nav switch

Introduceți un termen de căutare pentru a vedea sugestiile.

Saltele și covorașe

Saltele și covorașe pentru drumeții - modele confortabile în magazinul online Sportano 

Alegerea echipamentului de drumeție potrivit este cel mai important lucru înainte de a merge cu cortul. Merită cu siguranță să luați cu dumneavoastră o saltea sau un covoraș pentru a vă simți confortabil în timp ce vă odihniți și dormiți. Veți evita durerile de spate în timpul recuperării pe un teren denivelat și veți asigura, de asemenea, o mai bună izolare termică. În magazinul de sport Sportano veți găsi produse de înaltă calitate de la mărcile Easy Camp, Exped, Ferrino, Sea to Summit, Thule sau Spokey

Cum de a alege o saltea gonflabilă pentru dormit? 

Salteaua gonflabilă este concepută pentru a crește nivelul de confort în timpul expedițiilor montane, reducând în același timp volumul și greutatea în comparație cu modelele standard. Mai confortabilă decât un covoraș de drumeție și, de obicei, acoperită cu un material moale la atingere, cum ar fi catifeaua. Acestea oferă o protecție ridicată împotriva terenurilor denivelate și reci și ocupă puțin spațiu atunci când sunt ambalate. Cu toate acestea, merită să ne amintim că o saltea de dormit gonflabilă este mai susceptibilă la deteriorări mecanice. Atunci când îl alegeți, acordați atenție dimensiunii. Sunt disponibile saltele pentru o persoană, precum și saltele pentru două persoane. Acestea diferă unele de altele în principal prin lățime, care, atunci când faceți camping într-un cort, va fi extrem de importantă pentru a adapta dimensiunea acestuia la spațiul util.  

Tipuri de covorașe de călătorie 

Salteaua de drumeție este o alternativă la saltelele gonflabile, deoarece, atunci când este desfășurată, nu ocupă mult spațiu, dar oferă totuși un nivel adecvat de confort. Există mai multe tipuri de covorașe pentru drumeții. Primul este un covor gonflabil, în cazul în care este umflat în mod tradițional cu ajutorul unei pompe. Cu toate acestea, este mult mai subțire decât o saltea turistică. Covorașul autogonflabil, pe de altă parte, constă într-o spumă specială în interior, care este acoperită de o husă cu proprietăți impermeabile. Camerele de pe covor se umflă singure atunci când se deschide supapa. Atunci când alegeți o saltea auto-gonflabilă, trebuie să știți că, în ciuda faptului că se desfășoară rapid, aceasta poate ocupa ceva mai mult spațiu și are o greutate mai mare decât o saltea sau decât omologul său gonflabil. La Sportano veți găsi, de asemenea, un covoraș anticondens, care împiedică acumularea de umiditate sub saltea și asigură o ventilație adecvată.  

În plus, puteți lua un carrimat tradițional într-o excursie cu cortul. Este fabricat din spumă cu proprietăți de izolare termică ridicate și puteți ajusta grosimea sau construcția în funcție de straturi. Cele mai comune sunt karimatele cu un singur strat, dublu sau triplu, care sunt finisate cu material de aluminiu pentru un confort termic mai mare.  

Cum de a alege covorul de drumeție potrivit? 

În funcție de alegerea produsului, salteaua de drumeție ar trebui să ofere un confort termic maxim și confort pentru spate în timpul somnului. Greutatea este, de asemenea, importantă, deoarece, în timpul drumețiilor, fiecare kilogram în plus poate reprezenta o povară mai mare pentru coloana vertebrală. Durabilitatea materialului este un alt aspect de luat în considerare, deoarece atunci când se campează pe un teren accidentat, covorașul nu trebuie să fie perforat sau deteriorat.  

Dintre covorașele de călătorie disponibile, acordați atenție modului în care sunt pliate. Cel mai adesea veți întâlni covorașe care sunt rulate, dar sunt și pliate (ca un acordeon). Cea de-a doua soluție înseamnă că, atunci când este desfășurat, materialul nu este îndoit și vă oferă un spațiu de odihnă gata pregătit.  

Saltea gonflabilă sau saltea gonflabilă - ce să alegeți? 

Cel mai mare avantaj al saltelelor gonflabile este greutatea redusă și dimensiunile mici, ceea ce le face mai ușor de transportat pe teren. Această soluție ar trebui să fie utilizată de persoanele care apreciază dimensiunile mici și o ambalare mai ușoară. Singurul dezavantaj este că sunt predispuse la deteriorări mecanice și este recomandabil să aveți la dumneavoastră un kit de reparații pentru a remedia rapid orice defecțiune. Pe de altă parte, covorașele auto-gonflabile sunt mult mai rezistente la abraziune și protejează și împotriva terenurilor denivelate. După desfășurare, covorul este gata de utilizare, ceea ce reprezintă un motiv bun pentru a-l alege. Pe de altă parte, carrimatul este o propunere pentru persoanele care caută durabilitate și confort termic în timpul campării. Acesta este rezistent la deteriorări și se caracterizează prin durabilitate. Cu toate acestea, atunci când este pliată, poate ocupa mai mult spațiu decât o saltea sau un covor.  

Alegeți o saltea sau o saltea de drumeție care să se potrivească cel mai bine nevoilor dumneavoastră și care, în același timp, să fie un element al ținutei dumneavoastră, asigurând un nivel maxim de confort. La Sportano vă oferim o gamă largă de echipamente și accesorii pentru drumeții, iar dacă nu vă place produsul, îl puteți returna în termen de 30 de zile! 

Extindere descriere Restrângere descriere