Livrare gratuită pentru comenzile cu o valoare de peste 200 lei.

Livrarea gratuită nu include expedierile cu volum mare.

Mai multe despre livrare
30 de zile pentru retur de la data livrării coletului. Verifică cum să efectuezi returul
Majoritatea produselor le expediem până la 48h.

Perioada de realizare a comenzilor poate varia în funcție de disponibilitatea produselor și a metodei de livrare alese.

Verifică informațiile detaliate
Nav switch

Introduceți un termen de căutare pentru a vedea sugestiile.

SUP

SUP: tren Stand Up Paddle cu echipamente de calitate superioară de la Sportano 

Stand Up Paddle, cunoscut sub denumirea populară de SUP, este unul dintre sporturile nautice care crește în popularitate datorită faptului că puteți face paddle board în aproape toate condițiile. De asemenea, nu trebuie să fiți în formă, aveți nevoie doar de abilități de bază și de echipament profesional, pe care îl puteți găsi pe Sportano.ro. Dacă doriți să vă începeți aventura cu SUP, este necesar să vă familiarizați cu caracteristicile acestui sport și cu cele mai importante echipamente. 

Kituri și echipamente esențiale pentru SUP 

SUP este o activitate excelentă pentru toată lumea, inclusiv pentru începătorii care nu au mai experimentat activități acvatice. Stand Up Paddle se dezvoltă din ce în ce mai repede, astfel încât puteți înota liber pe placă, puteți concura cu alții pe apă sau chiar să faceți yoga. La Sportano veți găsi echipamente profesionale de SUP: plăci de stand up paddle, vele, vâsle și accesoriile necesare.  

Pentru Stand Up Paddle aveți nevoie de fapt de o placă și o vâslă, care reprezintă echipamentul de bază. Placa vă menține pe apă, iar vâsla este responsabilă pentru mișcare și direcție. 

Planșe de SUP 

Atunci când alegeți echipamentul de SUP, cel mai important lucru este placa, astfel încât să vă mențineți echilibrul și echilibrul, precum și să vă asigurați o flotabilitate adecvată. La Sportano avem plăci de SUP de la mărci precum Aqua Marina, JOBE, Fanatic și WATTSUP. Printre plăcile pentru înot există o piesă cu o parte frontală rotunjită, care se caracterizează prin stabilitate și manevrare ușoară, și un echipament cu un vârf ascuțit, care asigură o mișcare lină și mai rapidă pe apă. 

Dintre diferitele modele de placi Stand Up Paddle, acordați atenție lungimii, lățimii, adâncimii, flotabilității sau greutății pentru a se potrivi utilizatorului. În primul rând, lungimea plăcii este importantă, care afectează viteza și fluiditatea mișcării. Se face o distincție între:  

  • Placă scurtă (până la aproximativ 300 cm) - excelentă pentru surfing pe valuri, pentru începători și copii; 
  • placă medie (până la aproximativ 370 cm) - un model universal de placă care va fi folosită pe lacuri, râuri, dar și pentru a pluti în derivă pe valuri; 
  • Planșă lungă (de la 370 cm în sus) - pentru persoanele cărora le place să înoate rapid sau care plănuiesc excursii mai lungi. 

În schimb, lățimea plăcii de înot SUP oferă o mai bună stabilitate în timpul activității, precum și rigiditate, ceea ce face ca utilizatorul să se simtă încrezător. Aici puteți observa:  

  • O placă îngustă (până la aproximativ 70 cm) - acest tip de placă este mai potrivit pentru persoanele care practică SUP în mod profesionist și preferă înotul mai rapid, precum și pentru copii, deoarece lățimea este mai potrivită pentru înălțimea lor; 
  • Planșă largă (de la 70 cm în sus) - un design versatil pentru începători, dar și pentru cei care preferă o plimbare mai stabilă și mai confortabilă pe apă. 

În plus, grosimea plăcii de Stand Up Paddle se poate găsi între 9 și 15 centimetri, unde modelul clasic și universal are o grosime de aproximativ 15 cm. Atunci când căutați placa de stand up paddle potrivită pentru SUP, acordați atenție și tipului de placă: All-round, Touring, Race sau Windsurf pentru a se potrivi nivelului dumneavoastră de experiență și condițiilor și stilului de înot. 

SUP vele 

Nu toată lumea știe că SUP poate fi combinat cu un alt sport nautic, mai exact cu windsurfingul. Este posibil prin combinarea unei placi de Stand Up Paddle cu o vele, atunci avem de-a face cu WindSUP. Această propunere de activitate este potrivită pentru persoanele care abia încep aventura de windsurfing, dar care se simt bine la SUP. 

În acest caz, placa are nu numai o priză specială pentru a conecta vela, ci și o cutie de bord, care montează placa de bord (aripioară pliabilă plasată în mijlocul plăcii) pentru a putea naviga împotriva vântului. Dacă vă decideți să navigați pe o placă WindSUP cu o vâslă suplimentară, este mai bine să trageți în jos aripioara menționată mai sus pentru a putea vira mai stabil la diferite viteze. 

WindSUP este ideal pentru cei care doresc să își dezvolte abilitățile de SUP pe timp de vânt prin atașarea unei vele la placă. 

Vâsle SUP 

La Stand Up Paddle, cel mai important lucru este să menținem echilibrul corect pe placă, cu ajutorul vâslei care ne facilitează deplasarea pe suprafața apei. Atunci când alegeți o vâslă, acordați atenție lățimii, ceea ce face posibilă înotul.  

Padelele SUP trebuie să fie puțin mai mari decât utilizatorul, în jur de 15-25 cm este lățimea optimă. Pe de altă parte, pe ape puțin mai calme, vâsla poate fi cu 15 cm mai mare, în condiții de mare este mai bine să alegeți un echipament mai lat. În afară de aceasta, materialul de fabricație este, de asemenea, important. Puteți găsi vâsle din aluminiu, fibră de carbon, fibră de sticlă sau plastic. Există trei tipuri de construcție a vâslelor SUP:  

  • dintr-o singură bucată - acestea oferă o mai bună rigiditate în timpul înotului, însă, datorită construcției lor, sunt grele și destul de voluminoase, ceea ce le face incomode pentru transport sau utilizare; 
  • Din două piese - sunt prevăzute cu un mecanism special care vă permite să schimbați lungimea întregii palete, ceea ce face ca aceasta să fie ușor de adaptat la nevoile dumneavoastră; 
  • din trei piese - au o îmbinare suplimentară, care permite dezasamblarea paletei în părți separate, ceea ce facilitează depozitarea și deplasarea elementului. 

La Sportano veți găsi vâsle profesionale de la JOBE sau Aqua Marina pentru a se potrivi nevoilor dumneavoastră individuale. În funcție de stilul dvs. de înot și de locul de activitate, alegeți palete cu spațiere largă.  

Alte accesorii SUP 

Printre gama largă de produse de la Sportano veți găsi accesorii pentru SUP de la mărcile Aqua Marina și JOBE, printre care: aripioare pentru placă, pompe electrice, geantă pentru vâsle, pungi impermeabile și rezistente la apă, pompe pentru placă, suport pentru vâsle sau kituri de reparații. Oferim, de asemenea, kituri complete de echipament necesare pentru Stand Up Paddle, astfel încât să puteți merge imediat la apă pentru o baie.  

Extindere descriere Restrângere descriere