• Livrare gratuită
  • 30 de zile pentru retur
  • Expediere în 48 h
Nav switch

Introduceți un termen de căutare pentru a vedea sugestiile.

Înot

Începeți să înotați la cel mai înalt nivel cu Sportano.ro 

Nu este un secret că înotul are un efect benefic asupra organismului. Stimulează sistemul circulator, îmbunătățește defectele de postură, ameliorează coloana vertebrală - acestea sunt doar câteva dintre numeroasele avantaje ale acestui frumos sport. Cu echipamentul de la Sportano.ro, înotul este o nouă experiență plină de plăcere și confort. Echipamentele de înot oferite de mărci de top, precum Nike, Quiksilver sau ROXY, vă vor oferi nu numai confort, în timp ce cuceriți bazinele succesive, ci și echipament profesional. Cu Sportano.ro sunteți sigur că veți înota cu cei mai buni! 

Îmbrăcăminte, accesorii și echipamente esențiale pentru înot 

Înainte de orice vizită la piscină, este important să vă pregătiți corespunzător. Costumele de baie, costumele de baie, ochelarii de protecție, un ceas, pantofii bine ajustați și alte accesorii de înot sunt esențiale pentru acest sport. 

Costume de înot și îmbrăcăminte 

Fie că sunteți înotătoare profesionistă sau sunteți la început de drum, cel mai important lucru este să alegeți un costum de baie care să se potrivească nevoilor dumneavoastră. În cazul înotului sportiv sau al piscinelor, este important ca costumul de baie să nu alunece și să fie confortabil. Acesta este motivul pentru care majoritatea costumelor de baie pentru femei sunt modele dintr-o singură bucată, cu bretele mai groase. Acest lucru asigură nu numai o potrivire bună, ci și aerodinamizarea, care este importantă în timpul antrenamentelor intensive, influențând astfel rezistența la apă. Pe de altă parte, un costum de baie bine ajustat, datorită menținerii unei presiuni adecvate pe picioare, va stimula sistemul circulator să lucreze mai mult. Pentru relaxare și recreere, un bikini, pantaloni scurți de înot sau așa-numitul tankini, adică un tricou de înot cu un fund, va fi perfect. Aceasta este o alternativă excelentă pentru cei pentru care bikini sunt prea îndrăzneți. 
 
Atunci când alegeți un costum de baie, ar trebui să vă ghidați după materialul din care este confecționat. Elasticitatea și lejeritatea materialului sunt factori care vor face ca costumul de baie să devină a doua ta piele. 

Echipament de înot 

În plus față de îmbrăcăminte, este important să alegeți echipamentul potrivit, cum ar fi ochelarii de înot sau o cască de înot. Ochelarii de protecție buni se caracterizează printr-o manoperă de calitate din materiale durabile, rezistente la deteriorări mecanice sau zgârieturi. Un alt parametru este etanșeitatea. Asigură vizibilitatea și vă protejează ochii de apă. În funcție de nevoile dumneavoastră, pe piață există modele de ochelari de înot cu lentile de diferite culori. Ochelarii colorați reflectă foarte bine razele solare. 
 
Un alt element esențial este casca de înot. Nu numai că vă protejează părul, dar face dificilă intrarea apei în urechi. Tipul de șapcă de înot depinde de materialul din care este confecționată, astfel încât puteți găsi șepci din silicon, latex sau bumbac. 

Accesorii de înot 

În funcție de faptul că înotați în scop recreativ sau sportiv, aveți nevoie de accesoriile de înot potrivite. Atunci când vă deplasați în parcurile acvatice și în piscine, este esențială o încălțăminte care să vă protejeze împotriva bacteriilor și a alunecării. Alegerea standard este flip-flops. Confecționate din cauciuc sau alt plastic, acestea se usucă rapid și rezistă bine la apă. 
 
Pentru începători și mai ales pentru cei mai tineri înotători, pe lângă mănușile de înot, vor funcționa bine și costumele de neopren. Un costum de neopren nu este doar un instrument distractiv, ci și un accesoriu multifuncțional. Îl puteți folosi atât pentru a vă exersa primele stiluri de înot, cât și ca ajutor la reabilitare
 
Când mergeți la piscină sau la plajă, nu uitați geanta sau rucsacul potrivit. Astfel, va fi mult mai ușor să vă deplasați pe apă cu tot ce aveți nevoie. 

Cele mai bune echipamente de înot și îmbrăcăminte de la mărci profesionale 

Înotul este o disciplină care necesită îmbrăcăminte și echipament adecvat. În oferta Sportano.ro veți găsi produse atât pentru începători, cât și pentru profesioniști pentru care rezultatul este important. Îmbrăcămintea sportivă profesională, perfect adaptată la corpul tău și realizată din materiale elastice este o propunere de la Nike. Atunci când ai nevoie de un moment de odihnă și recreere la malul apei, împachetează-ți lucrurile esențiale în rucsacurile spațioase Quiksilver, fără a uita de bikini de la ROXY

Extindere descriere Restrângere descriere