Livrare gratuită pentru comenzile cu o valoare de peste 200 lei.

Livrarea gratuită nu include expedierile cu volum mare.

Mai multe despre livrare
30 de zile pentru retur de la data livrării coletului. Verifică cum să efectuezi returul
Majoritatea produselor le expediem până la 48h.

Perioada de realizare a comenzilor poate varia în funcție de disponibilitatea produselor și a metodei de livrare alese.

Verifică informațiile detaliate
Nav switch

Introduceți un termen de căutare pentru a vedea sugestiile.

Înot open water

Înot în ape deschise - alege echipamentul și accesoriile de care ai nevoie la Sportano.ro

Înotul în ape deschise este o disciplină fascinantă care vă permite să simțiți adevărata putere a naturii și să vă testați limitele rezistenței. Înotul în ape deschise pe distanțe lungi nu este doar o modalitate excelentă de a vă îmbunătăți condiția fizică și de a vă întări mușchii, ci și o experiență uimitoare și un contact cu natura. Dacă vă gândiți să încercați acest sport captivant, trebuie să vă procurați echipamentul și accesoriile potrivite pentru a vă asigura confortul și siguranța în timpul înotului. În magazinul nostru online Sportano.ro veți găsi tot ce aveți nevoie pentru a începe sau a continua aventura înotului în ape deschise.

Explorați necunoscutul: alegeți costumul de înot perfect pentru înot în ape deschise

Înotul în ape deschise este o experiență unică, care vă permite să explorați colțuri necunoscute ale corpurilor de apă naturale și să vă testați limitele rezistenței. Pentru a vă bucura pe deplin de această experiență extraordinară, este important să vă echipați cu un costum de neopren potrivit, care nu numai că vă ține cald, dar îmbunătățește și hidrodinamica și fluiditatea mișcărilor. Costumul de neopren, sau wetsuit, este o parte esențială a garderobei fiecărui înotător în ape deschise.

Tipuri de spumă și grosimea neoprenului

În funcție de condițiile meteorologice și de corpurile de apă în care veți înota, puteți alege între diferite tipuri de costume de neopren. Acestea sunt disponibile în versiuni pentru diferite anotimpuri, diferind prin grosimea neoprenului și lungimea mânecilor și a picioarelor. Distingem între:

  • Costume de vară: mai ușoare și mai subțiri, ideale pentru înotul în ape mai calde. De obicei, au mâneci și picioare scurte.
  • Spume de tranziție: de grosime medie, care asigură protecție termică la temperaturi moderate ale apei. Pot avea atât mâneci și picioare scurte, cât și lungi.
  • Costume de iarnă: mai groase și mai călduroase, concepute pentru înotul în ape reci. Acestea au mâneci și picioare lungi și sigilii suplimentare la încheieturi și glezne.

Grosimea neoprenului este importantă atunci când vine vorba de asigurarea unei izolații termice adecvate. Spumele cu o grosime de 3 mm sunt recomandate pentru temperaturi ale apei de peste 20°C, spumele cu o grosime de 5 mm pentru temperaturi ale apei cuprinse între 14°C și 20°C, iar spumele cu o grosime de 7 mm pentru temperaturi ale apei sub 14°C.

Materiale și tehnologii

Spumele de înot în ape deschise sunt fabricate din neopren, un material flexibil și izolator care asigură o protecție termică adecvată. Există mai multe tipuri de neopren, care variază în ceea ce privește calitatea, grosimea și alți parametri care afectează proprietățile spumelor de înot în ape deschise.

Iată câteva dintre materialele și tehnologiile care sunt folosite la fabricarea spumelor de înot în ape deschise:

  • Neopren Yamamoto: Acesta este unul dintre soiurile de neopren de cea mai înaltă calitate, utilizat în producția de costume de neopren de înaltă calitate. Se distinge prin elasticitatea sa foarte mare, care îi permite să se miște liber în apă, și prin izolarea termică excelentă.
  • SCS (Super Composite Skin): Acesta este un înveliș exterior special care asigură o performanță hidrodinamică excelentă, ceea ce face ca spumele cu această tehnologie să fie extrem de rapide și eficiente.
  • Thermo Dry Celliant (TDC): Aceasta este o tehnologie inovatoare care utilizează minerale transformate în particule microscopice care reflectă căldura înapoi în organism. Acest lucru face ca spumele cu TDC să fie extrem de calde și confortabile la purtare.
  • Aerodome: Aceasta este o inserție specială de neopren care crește flotabilitatea și durabilitatea spumei, astfel încât înotătorul poate obține rezultate mai bune la competiții.
  • Thermoflex: Aceasta este o tehnologie care implică stratificarea neoprenului pentru o flexibilitate și un confort ridicat.

Libertate de mișcare, confort și potrivire

Atunci când înotați în ape deschise, este important să aveți libertate de mișcare la nivelul brațelor și picioarelor. Prin urmare, este recomandabil să alegeți costume de neopren care nu restricționează mișcarea și care vă permit să înotați liber.

Spuma de înot în ape deschise trebuie să fie bine adaptată la corp pentru a oferi performanța termică și protecția adecvată împotriva apei. Merită să acordați atenție dimensiunii și formei spumei și modului în care aceasta se potrivește corpului. Spumele ar trebui să fie confortabile și să nu provoace iritații sau presiune inconfortabilă pe corp. Merită să alegeți spume care au o căptușeală specială în zona gâtului și a între picioare pentru a preveni iritațiile.

Balize - o parte esențială a aventurii tale în ape deschise

Balizele de asigurare sunt o piesă esențială de echipament pentru orice înotător care se aventurează în ape deschise. Acestea sunt balize speciale care plutesc în spatele înotătorului și oferă siguranță suplimentară în timpul înotului. Balizele de asigurare sunt, de obicei, viu colorate, astfel încât înotătorul să poată fi reperat cu ușurință pe apă, în special în corpurile de apă mai mari. Astfel, este mai ușor să se mențină o distanță de siguranță între înotători, precum și să se acorde atenție semnalelor de alarmă, dacă este necesar. Alegerea geamandurii potrivite depinde de preferințele individuale, dar și de condițiile meteorologice, de corpurile de apă și de tipul de înot.

Balizele de asigurare sunt, de asemenea, un mijloc excelent de a împiedica înotătorul să se piardă. În cazul unei urgențe, cum ar fi o cădere de la putere sau o deteriorare a echipamentului, înotătorul se poate ține de geamandura și poate aștepta ajutor. În plus, balizele sunt de obicei echipate cu buzunare sau recipiente suplimentare în care pot fi depozitate chei, documente sau aparate foto fără teama de a fi scufundate.

Balizele de asigurare pot fi, de asemenea, un instrument de antrenament excelent. Înotătorii pot plasa în ele băuturi izotonice sau energizante pentru a-și crește rezistența și pentru a-și îmbunătăți performanțele la competiții. În plus, balizele fac posibilă stabilirea unor trasee de antrenament și controlul distanței de înot.

Balizele de asigurare sunt, de asemenea, ecologice. Ele sunt de obicei fabricate din materiale ecologice și nu conțin substanțe chimice dăunătoare, ceea ce înseamnă că nu poluează apa și nu dăunează naturii.

Mărci renumite care oferă echipamente și accesorii de înot în ape deschise la Sportano.ro

În magazinul Sportano.ro veți găsi echipamente și accesorii de calitate superioară, necesare pentru a începe sau a continua aventura dumneavoastră cu înotul în ape deschise. Verifică oferta de costume de neopren sau geamanduri de la mărci precum Orca, HUUB, ZONE3, Dare2Tri, AQUA-SPEED, TYR sau Restube disponibile în magazinul nostru de sport.

Extindere descriere Restrângere descriere