• Livrare gratuită
  • 30 de zile pentru retur
  • Expediere în 48 h
Nav switch

Introduceți un termen de căutare pentru a vedea sugestiile.

Bocanci de munte

Cizme de munte pentru alpinism avansat de iarnă

Căutați încălțăminte care să fie performantă în cele mai înalte zone ale munților? Sportano este locul unde puteți găsi ceea ce căutați. Alegeți cizme de munte pentru bărbați și femei de la cei mai buni producători și cuceriți cele mai înalte vârfuri. 

Cizme de alpinism: ce le face diferite?

Atunci când alegeți pantofii potriviți, este mai întâi necesar să fiți precis cu privire la mărimea lor. Nu mai puțin importante sunt tipul de teren și clima din zonă. De asemenea, merită să acordați atenție modului în care sunt fabricate și tehnologiilor utilizate de producători. 

Dimensiunea

În cazul cizmelor de mare altitudine, trebuie să acordați atenție unor factori care nu apar atunci când cumpărați alte tipuri de încălțăminte. Printre acestea se numără modificarea volumului piciorului din cauza oboselii, circulația mai slabă a sângelui la altitudine mare, efortul de a purta un rucsac și necesitatea de a purta mai mult de o pereche de șosete groase

Cel mai bine este să vă măsurați piciorul și să comparați lungimea acestuia cu dimensiunea tălpii de pantof. Lungimea piciorului de la cel mai îndepărtat deget de la picior până la călcâi este importantă. Cizmele alpine de vară ar trebui să fie cu 1,5 până la 2 cm mai lungi. Pe de altă parte, cizmele alpine de iarnă ar trebui să fie cu 2,5 cm mai lungi datorită unei șosete sau a unei tălpi suplimentare. Nu vă asigurați că sunt prea largi: piciorul se va mișca, ceea ce va duce inevitabil la abraziuni. 

Material

Cizmele alpine bune sunt confecționate din piele de vacă. Materialele sintetice, cum ar fi Kevlarul, sunt, de asemenea, eficiente. Acesta combină durabilitatea ridicată cu ușurința și flexibilitatea. Cizmele de alpinism trebuie să fie căptușite cu cauciuc pentru a proteja degetele de la picioare de pietre. 

Încălțămintea concepută pentru a fi utilizată în cei mai înalți munți ar trebui să fie semnificativ mai dură. Acestea sunt realizate dintr-un amestec de materiale dure și mai moi pentru a menține mobilitatea piciorului. Cizmele detașabile sunt, de asemenea, utile. Deși acestea adaugă greutate, sunt practice, deoarece pot fi uscate în cort, de exemplu, punându-le în sacul de dormit. 

Superior

Cea mai bună alegere sunt cizmele cusute dintr-o singură bucată de material. Lipsa cusăturilor garantează o mai bună impermeabilizare, ceea ce este deosebit de important pentru drumețiile de iarnă. Modelele de vară pot avea plasă, care îmbunătățește ventilația piciorului. 

Căptușelile rezistente la umezeală sporesc, de asemenea, confortul cizmei. Cizmele cu interior sintetic, cum ar fi cele cu un amestec de teflon - popularul GORE-TEX® - oferă rezistență la absorbția transpirației. Porii microscopici din acest material sunt mai mici decât picăturile de apă, împiedicând materialul să absoarbă umezeala. 

Unic

Cizmele de drumeție de înaltă munte, confortabile și sigure, sunt modele a căror talpă este suficient de dură pentru a absorbi șocurile. Talpa Vibram®, printre altele, este foarte apreciată. Timp de aproape un secol, această companie italiană a proiectat aproximativ 100 de modele de tălpi, care sunt folosite de cei mai buni producători de pantofi de munte. 

Toate sunt caracterizate de cauciuc rezistent la abraziune și de benzi de rulare care împiedică lipirea solului sau a gheții. Există, de asemenea, o mulțime de modele care acceptă crampoane

Cizme de drumeție pentru bărbați și femei pe Sportano.ro

Sportano este un magazin care colaborează cu producători recunoscuți în lumea outdoor, cum ar fi Dolomite și Kayland. Cizmele de munte ale acestor companii sunt fabricate din materiale de cea mai bună calitate pentru cele mai grele condiții. Livrare în 24 de ore, reduceri pentru abonați și retururi gratuite până la 30 de zile sunt alte motive pentru care ar trebui să alegeți să faceți cumpărături la Sportano.ro. 

Extindere descriere Restrângere descriere