Livrare gratuită pentru comenzile cu o valoare de peste 200 lei.

Livrarea gratuită nu include expedierile cu volum mare.

Mai multe despre livrare
30 de zile pentru retur de la data livrării coletului. Verifică cum să efectuezi returul
Majoritatea produselor le expediem până la 48h.

Perioada de realizare a comenzilor poate varia în funcție de disponibilitatea produselor și a metodei de livrare alese.

Verifică informațiile detaliate
Nav switch

Introduceți un termen de căutare pentru a vedea sugestiile.

Clăpari

Ghete de schi la Sportano.ro

Sportano.ro este locul ideal pentru fiecare schior. Fie că practicați acest sport la nivel profesionist sau amator, la Sportano veți găsi cele mai bune ghete de schi de la mărci recunoscute. Încălțăminte de calitate superioară și toate accesoriile de care aveți nevoie - genți, încălzitoare și inserții - toate acestea și multe altele pot fi găsite la Sportano.ro! 

Ce cizme de schi să alegeți? Sfaturi pentru cumpărători

Încălțămintea de schi care se potrivește corect nu numai că face ca schiatul să fie confortabil. De asemenea, acestea afectează precizia mișcărilor și reduc riscul de accidentare

Duritate (flexiune)

Unul dintre parametrii cheie este flexibilitatea, adică duritatea pantofului de schi. Cu cât cizma este mai rigidă, cu atât răspunde mai bine la mișcările schiorului, permițând un control mai precis al schiurilor. Pe de altă parte, cu cât flexul este mai mare, cu atât cizma este mai puțin confortabilă. Cizmele mai moi sunt bune pentru începători. Datorită cizmei mai puțin rigide, greșelile pe care le faceți nu se reflectă atât de mult în schiatul dumneavoastră. 

Nivelul de rigiditate este diferit pentru bărbați și femei. Ghetele de schi pentru începători ar trebui să aibă un nivel de flexiune de 60 pentru femei și 70 pentru bărbați. Schiorii de nivel intermediar pot alege pantofi cu un nivel de flexiune de 70-80 (femei) sau 80-90 (bărbați). Pentru sportivii avansați, cele mai bune cizme de schi sunt cele cu un nivel de flexiune de 90 pentru femei și 100 pentru bărbați

Lățime (ultima) 

Lățimea cizmei de schi nu este mai puțin importantă. Acest parametru, numit ultima, este calculat în milimetri. Aceasta variază în funcție de lungimea cizmei. O creștere de 1 cm în lungime înseamnă că cizma se lărgește cu 2 mm. Ca și în cazul flexului, confortul nu merge, din păcate, mână în mână cu precizia. 

Ultima la 98 mm sau mai puțin este o alegere bună pentru persoanele cu picioare foarte înguste și pentru schiorii experimentați. Cizmele înguste vă oferă mai mult control asupra schiurilor. Lățimea standard este de 100 mm. Persoanele cu picioarele late ar trebui să aleagă cizme de schi a căror formă este de 102 mm sau mai mult. Acestea vor fi mai confortabile, dar și mai puțin receptive la mișcările schiorului. 

Stilul de conducere și terenul

La fel de important este și stilul de călărie și terenul pe care se practică acest sport. Riderii de agrement pot alege pantofi cu un flex mai mic. Aceasta nu va oferi o mare precizie a mișcărilor, dar va fi mai ușoară și mai ușor de îmbrăcat. Schiorii cu mai multă îndemânare, dar care schiază pe trasee amenajate, pot alege cizme mai rigide. 

Alte aspecte ar trebui să fie luate în considerare și de către schiorii care practică schiul în afara pârtiilor. Schiorii de skitouring au nevoie de suficientă mobilitate în partea superioară pentru apropierea de vârf. În acest stil de schi, rigiditatea bocancii nu este cel mai important lucru. Același lucru este valabil și pentru cei care fac freetoure, care parcurg distanțe scurte pentru a găsi locul potrivit pentru a coborî cu schiurile. 

Cum îmi pot măsura cizmele de schi?

Aspectul lungimii pantofilor merită o discuție separată. Cum de a alege cizme de schi? Scara de mărime mondo, care este utilizată în acest scop, exprimă lungimea reală a piciorului în milimetri. Mărimea pantofilor este determinată de lungimea celei mai lungi părți a piciorului

Pentru a afla care este pantoful potrivit pentru tine, trasează conturul ambelor picioare pe o bucată de hârtie și apoi măsoară cu o riglă distanța de la călcâi până la capătul degetului cel mai lung. Important este ca schița să se facă pe genunchii ușor îndoiți. 

Cele mai bune cizme de schi de la mărci sportive cunoscute

Atunci când cumpărați cizme de schi, merită să aveți încredere în mărcile dovedite, apreciate de mii de schiori amatori și profesioniști. Veți găsi astfel de mărci în Sportano. Mărcile disponibile în magazinul nostru se pot lăuda uneori cu zeci sau chiar secole de experiență. Accesoriile de schi de la aceste mărci sunt alese și de sportivii profesioniști care practică diverse sporturi de iarnă. Merită să luați exemplu de la cei mai buni și să folosiți produse de la cele mai recunoscute mărci din lumea schiului. 

Accesorii și echipamente suplimentare pentru bocanci de schi 

Pentru a vă asigura că ghetele dvs. durează mulți ani, merită să vă procurați accesorii suplimentare pentru a le proteja și a le depozita. Un astfel de accesoriu este geanta pentru bocanci de schi. Nu numai că facilitează transportul cizmelor, dar ajută și la protejarea lor de zgârieturi și zgârieturi. De asemenea, punga facilitează păstrarea lor curată. De exemplu, împiedică zăpada care se topește să murdărească portbagajul mașinii dumneavoastră. Multe modele au, de asemenea, buzunare pentru ochelari de protecție sau un suport pentru cască. Există, de asemenea, o husă încălzită pentru ghete de schi, astfel încât să vă puteți încălța întotdeauna ghetele calde și să le uscați rapid după o zi pe pârtii. 

Dacă dețineți deja un sac de încălțăminte fără încălzitor, dar nu doriți să îl înlocuiți cu un alt model, un încălzitor pentru bocanci de schi va fi un accesoriu util. Nu numai că va încălzi interiorul, dar va preveni și dezvoltarea ciupercilor. Cum? Multe modele sunt echipate cu lămpi UV care distrug microorganismele. Un uscător de ghete de schi nu ocupă mult spațiu. În plus, poate încălzi și articolele de îmbrăcăminte ude, cum ar fi pălăriile și mănușile

Inserțiile pentru ghete de schi sunt, de asemenea, o piesă importantă de echipament. Acestea nu numai că îmbunătățesc precizia schiului, dar reduc și riscul de accidentare. Acestea stabilizează arcada longitudinală, susțin piciorul pe toată lungimea sa și îl împiedică să alunece în cizmă. De asemenea, acestea asigură menținerea piciorului la o temperatură optimă. Lâna Merino sau tălpile încălzite oferă un confort suplimentar. 

Extindere descriere Restrângere descriere