• Livrare gratuită
  • 30 de zile pentru retur
  • Expediere în 48 h
Nav switch

Introduceți un termen de căutare pentru a vedea sugestiile.

Echipament de alpinism de iarnă

Echipamente de alpinism de iarnă pe Sportano.ro 

Drumeții de iarnă sau în Himalaya, parașutism, drytooling, freeride, alpinism pe ghețarii tirolezi. La Sportano veți găsi echipamente de alpinism de iarnă fiabile de la cei mai buni producători: Grivel, Climb Technology, Ortovox, BCA sau Komperdell, cu care terenul greu sau condițiile meteorologice nu vor fi un obstacol pentru a face față diferitelor provocări. 

Ce trebuie să căutați atunci când cumpărați echipament de alpinism de iarnă? 

Orice alpinist știe că alpinismul de iarnă este guvernat de reguli complet diferite față de expedițiile de vară. Ascensiunile aparent ușoare din Munții Uriași, Carpați sau Munții Tatra pot cauza dificultăți suplimentare în timpul iernii. Lista de echipament pentru cățărare sau skiting pe timp de iarnă trebuie să includă un topor de tură, crampoane sau crampoane semiautomate și ABC de avalanșă (detector de avalanșă, sondă și lopată). Pentru drumeții pe trasee și în afara lor, rachetele de zăpadă vă vor fi utile pentru a reduce efortul de a vă afunda în zăpada pulverulentă doar în cizme de drumeție. 

Încerci să te cațeri sau ești unul dintre cei care cuceresc ghețari în Alpi, Tirol sau Islanda? Pe lângă abilitățile dumneavoastră, veți avea nevoie de echipament de asigurare de calitate. Pentru încălțămintea fără jante, alegeți crampoane cu dinți din oțel și bine ascuțiți. În caz contrar, crampoanele automate sunt cele mai bune și ar trebui să se potrivească cu modelul cizmelor de munte. De asemenea, veți avea nevoie de un topor de alpinism cu vârf de lance, o lopată (pentru a săpa trepte) sau un ciocan (pentru a înfige șuruburi și cârlige de gheață), un ham cu carabiniere și frânghii, precum și curele reglabile pentru coapse și talie (care vă permit să ajustați hamul la grosimea hainelor), echipament de avalanșă (detector, sondă și lopată) și șuruburi de gheață pentru instalarea punctelor de asigurare. 

Pentru a vă bucura pe deplin de beneficiile schiului și pentru a vă asigura siguranța pe munte în timpul iernii, este important să achiziționați echipamente certificate, realizate din materiale durabile și de înaltă calitate de la producători consacrați. 

Completați-vă echipamentul de alpinism de iarnă cu Sportano 

Un Czekan, crampoane sau crampoane, cizme de zăpadă și șuruburi, precum și un detector, o sondă și o lopată de avalanșă - acesta este un adevărat must have pentru orice iubitor de expediții montane în timpul iernii. Alegerea echipamentului potrivit pentru o excursie de iarnă la munte sau pe ghețari nu trebuie să fie un proces lung și anevoios. Cu Sportano, puteți alege echipamentul optim cu care să vă urmăriți pasiunea în deplină siguranță. 

Ce ar trebui să caut atunci când cumpăr o benă? 

Un topor de gheață este o construcție simplă (formată în principal dintr-un băț și un cap) folosită în principal ca frână la alunecarea pe o stâncă, pentru sprijin și asigurare. Cheia pentru alegerea modelului potrivit este nivelul dumneavoastră de competență și utilizarea preconizată. Avem un model de cățărare care va funcționa bine în teren mixt, cățărare pe gheață, drytooling sau pe trecători dificile. Are o lamă cu curbură ascuțită, înlocuibilă, un mâner scurt, un cap de ciocan și o buclă pentru încheietura mâinii (vă împiedică să vă pierdeți toporul). Pentru turismul alpin în timpul iernii, se folosește o opțiune de drumeție (cunoscută sub numele de suliță), cu o țeavă dreaptă sau ușor curbată, o lamă din oțel sau aluminiu și cu adăugarea unei palete și a unui ciocan. În cazul topoarelor, se aplică standardul EN 13089:2011 + A1:2015, precum și marcajele de rezistență ale rucsacului - tip B (rezistență de aproximativ 2,5 kN, bun pentru drumeții) și tip T (rezistență de 3,5 kN, bun pentru alpinism). 

Crampoane și raci - clasificare și utilizare 

Crampoane, automate sau semiautomate - crampoanele sunt un element esențial al cățărărilor de iarnă în munți și pe ghețari. Acestea sporesc siguranța deplasării pe suprafețe alunecoase, înghețate, pe zăpadă compactă sau pe teren cu zăpadă afânată care acoperă un strat de gheață. Crampoanele de coș sunt cele mai versatile - nu necesită încălțăminte specială (o talpă rigidă este suficientă) și sunt perfecte pentru drumeții sau drumeții de iarnă. Aveți de gând să escaladați ghețari sau vârfuri dificile din punct de vedere tehnic? Baza echipamentului dumneavoastră ar trebui să fie crampoanele automate adaptate la cizmele de munte. Crampoanele semiautomate sunt o combinație între o cușcă (în față) și o pârghie/paleta (călcâi). Ideal pentru turism alpin. 

Mergeți la o plimbare sau o alergare în pădure cu solul înghețat? Plănuiți să urcați un mic deal înzăpezit? Efortul va fi mai plăcut cu crampoane de drumeție, care sunt ușor de montat (trebuie să le potriviți cu mărimea cizmelor de iarnă). Cu o cantitate potrivită de dinți (în funcție de nevoile dvs.), acestea oferă o aderență bună pe terenul înghețat.  

Cizme de zăpadă 

Afundarea până la genunchi în zăpadă poate împiedica sau chiar încheia multe expediții montane de iarnă. Pentru a evita acest lucru, completați-vă echipamentul de iarnă cu rachete de zăpadă adecvate greutății dumneavoastră brute (greutatea corporală + greutatea echipamentului), abilităților, terenului pe care îl veți parcurge și naturii pulverulente a zăpezii. În calitate de drumeț începător, alegeți rachete de zăpadă compozite pentru terenuri plate cu trasee de drumeție marcate sau la poalele munților. Sunteți alpinist? Ajungeți la snowshoes de munte cu adăugarea de crampoane și crampoane de atac frontal pentru a face față gheții și a urca pante abrupte. Fiți atenți la numărul, mobilitatea și tipul de legături (acestea trebuie să fie compatibile cu cizmele de iarnă). 

Șuruburi de gheață: pe care să le alegeți? 

Șuruburile de gheață vă vor servi drept unul dintre elementele de bază pentru asigurare sau ancorare. Atunci când le cumpărați, acordați atenție greutății, ușurinței de reglare (după câte rotații ale șurubului, acesta se va așeza stabil în gheață), numărului de dinți de atac (trebuie să fie ascuțiți), lungimii și prezenței unei manivele (integrate pentru o înșurubare mai ușoară și mai rapidă). La Sportano veți găsi șuruburi de gheață de diferite lungimi și forme și fabricate din oțel călit durabil, pe care le puteți adapta cu ușurință la forma dvs. de alpinism de iarnă. 

Ce este ABC-ul Avalanche? 

Cățăratul și schiul de tură pe timp de iarnă nu înseamnă doar priveliști și experiențe de neuitat, ci și pericolul unei avalanșe. În magazinul nostru, puteți alege echipamente care vă vor facilita găsirea unei persoane îngropate și vă vor ajuta să îi salvați viața. ABC-ul de avalanșă este format dintr-un detector de avalanșă, o sondă și o lopată de avalanșă și este o parte obligatorie a echipamentului de alpinism de iarnă. Detectorul de avalanșă este un dispozitiv electronic care funcționează în două moduri - emite (se pornește la începutul ascensiunii) și recepționează (se pornește după ce avalanșa s-a liniștit, pentru a localiza persoanele îngropate sub zăpadă) semnale radio de 457 kHz, care facilitează operațiunea de căutare. Cel mai bine este să plasați detectorul de avalanșă într-o husă dedicată pe piept, pentru a reduce riscul de a-l pierde sau de a fi greu de accesat sub stratul de zăpadă. Sonda de avalanșă, un stâlp pliabil, este folosită pentru a localiza cu precizie locul unde se află o persoană îngropată. Alegeți un model din aluminiu sau din fibră de carbon, cu o lungime de 240 sau 320 cm, cu o lamă robustă, cu un diametru mărit (pătrundere mai ușoară prin stratul de zăpadă) și o linie de gradație cu capătul marcat clar într-o culoare diferită. Setul de echipament de avalanșă include o lopată de avalanșă. Acesta trebuie să fie pliabil, fabricat din aliaje de înaltă calitate (de exemplu, aluminiu) pentru a asigura o rigiditate adecvată și să aibă un mâner prelungit în formă de T sau D. 

Merită să ne amintim că numai un ABC de avalanșă complet își va îndeplini funcția, așa că nu renunțați la niciun element. Sportano oferă echipamente de avalanșă de la mărci renumite, cum ar fi Ortovox, care oferă detectorul de avalanșă Diract Voice, un echipament de ultimă generație cu 3 antene, cu navigație vocală, afișaj mare și ușor de citit, sistem Smart-Antenna-TechnologyTM  (optimizarea razei de acțiune) și posibilitatea de a marca 4 persoane îngropate. 

Alte accesorii de alpinism de iarnă 

În afară de echipamentul de bază pentru alpinism de iarnă, merită să acordați atenție depozitării corespunzătoare a acestuia. O husă pentru crampoane sau un capac pentru topor va prelungi durata de viață a echipamentului, precum și va facilita transportul acestuia și îl va proteja împotriva deteriorării mecanice sau a radiațiilor UV. Cu echipamentul specializat de înaltă calitate oferit de Sportano, fiecare excursie de iarnă la munte va fi sigură și plină de satisfacții.   

Extindere descriere Restrângere descriere