Livrare gratuită pentru comenzile cu o valoare de peste 200 lei.

Livrarea gratuită nu include expedierile cu volum mare.

Mai multe despre livrare
30 de zile pentru retur de la data livrării coletului. Verifică cum să efectuezi returul
Majoritatea produselor le expediem până la 48h.

Perioada de realizare a comenzilor poate varia în funcție de disponibilitatea produselor și a metodei de livrare alese.

Verifică informațiile detaliate
Nav switch

Introduceți un termen de căutare pentru a vedea sugestiile.

Lanterne frontale

Lanterne frontale - modele de încredere în magazinul Sportano.ro

Farurile sunt o sursa practica de iluminare, necesara in timpul drumetiei, alpinismului sau a altor activitati in aer liber, mai ales dupa intuneric. Datorită acestora, puteți păstra ambele mâini libere, ceea ce face mai ușor deplasarea pe teren dificil. Alegerea farului potrivit, adaptat nevoilor individuale, garantează o iluminare sigură și eficientă în timpul oricărei aventuri de drumeție. In magazinul de sport Sportano.ro vei gasi faruri turistice de la marci dovedite precum Ledlenser, Black Diamond, Silva sau Petzl.

Tipuri de faruri turistice

Datorită interesului tot mai mare pentru călătorii și petrecerea timpului activ în aer liber, producătorii de faruri oferă o varietate de modele adaptate nevoilor turiștilor.

  • Faruri de trekking - acestea sunt faruri de bază concepute pentru drumeții, care oferă suficientă lumină în timpul drumețiilor sau campingului. Se caracterizează prin simplitate în utilizare, montare convenabilă și o baterie de lungă durată. Ele oferă de obicei mai multe moduri de operare, cum ar fi un mod de economisire a energiei sau un mod intermitent.
  • Faruri de munte - concepute pentru persoanele care explorează zonele muntoase unde terenul este mai solicitant. În comparație cu farurile de trekking, farurile de munte au o lumină mai puternică, o construcție mai durabilă și sunt mai rezistente la condițiile meteorologice. De obicei, au și un număr mai mare de moduri de funcționare și capacitatea de a regla unghiul de incidență a luminii.
  • Faruri pentru alpinism - aceste faruri sunt dedicate alpiniștilor care au nevoie de o sursă de lumină solidă, strălucitoare și de încredere atunci când cuceresc vârfuri sau alpinism. Se caracterizează prin durabilitate excepțională, putere luminoasă ridicată și montare stabilă pe cap. În plus, acestea oferă adesea intensitate luminoasă reglabilă și moduri de funcționare, cum ar fi un mod intermitent sau un mod de lumină puternică și concentrată.
  • Faruri multimedia – acestea sunt faruri moderne care combină funcțiile unei surse de lumină tradiționale cu opțiuni suplimentare, precum conectivitate Bluetooth, GPS sau suport pentru hărți. Farurile multimedia vă permit să controlați de la distanță setările de iluminare, să primiți notificări sau să vă monitorizați poziția pe hartă, ceea ce poate fi extrem de util în timpul călătoriilor lungi.

Tehnologii utilizate în farurile turistice

Farurile vor folosi diverse tehnologii care fac utilizarea lor mai ușoară și mai atractivă. Printre cele mai populare sunt:

  • Diode LED - Dioda LED este sursa de lumină de bază a farurilor turistice, care se caracterizează prin consum redus de energie, durată lungă de viață și lumină puternică, strălucitoare. Utilizarea diodelor LED face posibila obtinerea de iluminare de diverse intensitati si culori, ceea ce permite adaptarea acestuia la nevoile utilizatorului.
  • Conectivitate Bluetooth - la unele modele de faruri pentru drumeții, este disponibilă conectivitatea Bluetooth, care vă permite să asociați farul cu alte dispozitive, cum ar fi smartphone-uri sau ceasuri inteligente. Datorită acestui lucru, puteți controla de la distanță funcțiile farului, puteți primi notificări sau puteți utiliza GPS-ul încorporat.
  • Impermeabil – farurile turistice sunt adesea echipate cu carcase impermeabile care le protejează de umiditate, ploaie sau chiar scufundare pe termen scurt. Rezistența la apă este importantă mai ales atunci când se folosește farul în condiții meteorologice dificile sau în zone cu umiditate ridicată.
  • Reglarea unghiului de incidență a luminii - multe faruri vă permit să reglați unghiul de incidență a luminii, ceea ce este util în special atunci când vă deplasați pe teren dificil. Acest lucru vă permite să reglați direcția și intensitatea luminii la nevoile și situațiile actuale.
  • Moduri de funcționare - farurile moderne de turism oferă diverse moduri de funcționare, cum ar fi modul de economisire a energiei, modul intermitent sau modul de lumină strălucitoare și focalizată. Acest lucru permite utilizarea optimă a bateriei și adaptarea luminii la diferite condiții de teren și nevoi ale utilizatorului.
Extindere descriere Restrângere descriere