Livrare gratuită pentru comenzile cu o valoare de peste 200 lei.

Livrarea gratuită nu include expedierile cu volum mare.

Mai multe despre livrare
30 de zile pentru retur de la data livrării coletului. Verifică cum să efectuezi returul
Majoritatea produselor le expediem până la 48h.

Perioada de realizare a comenzilor poate varia în funcție de disponibilitatea produselor și a metodei de livrare alese.

Verifică informațiile detaliate
Nav switch

Introduceți un termen de căutare pentru a vedea sugestiile.

Pescuit staționar

Pescuitul cu plutitoare: echipamente și seturi moderne pe Sportano.ro

Dacă aveți nevoie de liniște, de relaxare și de compania naturii - pescuitul este pentru dumneavoastră. Din ce în ce mai mulți oameni decid să-și înceapă aventura cu o undiță de pescuit, datorită tehnologiilor în continuă dezvoltare a echipamentelor de pescuit. La Sportano.ro, veți găsi echipamente adaptate atât nevoilor amatorilor, cât și ale profesioniștilor. Seturile oferite de producători de top, cum ar fi Milo, Delphin, Browning sau Sensas, vă vor garanta un pescuit la cel mai înalt nivel. Cu Sportano.ro puteți fi siguri că pescuiți cu cei mai buni! 

Echipamente profesionale de pescuit cu flotoare

Fiecare excursie de pescuit trebuie să fie bine pregătită. În funcție de stilul pe care îl alegeți, diferă și echipamentul pe care trebuie să îl luați cu dumneavoastră. Pescuitul nu este doar despre undiță. Veți avea nevoie de accesorii, cum ar fi momeala, undița potrivită, mulineta, cârligele sau o husă, care vă va facilita transportul tuturor acestor elemente pentru pescuitul la plută. 

Undiță pentru pescuitul cu plutitoare

Pescuitul la plută este una dintre cele mai populare metode de pescuit din Polonia. Aceasta constă în utilizarea unui flotor ca instrument pentru a semnala o mușcătură. Acesta informează pescarul dacă există ceva în cârligul său. În funcție de metoda aleasă și de tipul de pescuit, acesta poate fi de trecere sau fix și poate avea o formă diferită. În funcție de tipul de undiță folosită, distingem următoarele metode de pescuit la plută: match (metoda engleză), bolognese și whip / jig

Metoda englezească necesită o undiță de distanță suficient de lungă pentru a pescui de la mal sau dintr-o barcă. Tija are de obicei o lungime de 3,6, 3,8 sau 4,2 metri, iar tija în sine este formată din trei părți. În plus, metoda englezească necesită o mulinetă adecvată cu o bobină de mică adâncime, ceea ce face ca lansările lungi să fie mult mai ușoare. Este o metodă care se practică în ape liniștite sau în ape cu curenți slabi. Distanțele ușoare și durabile realizate din fibră de carbon sunt oferite de cunoscutul producător de lansete Sensas

Metoda Bologna necesită o tijă cu o lungime cuprinsă între 4 și 8 metri.  Lungimea unei astfel de tije trebuie aleasă în funcție de adâncimea corpului de apă. Bolonka, așa cum se numește în mod obișnuit tija folosită pentru pescuitul prin această metodă, este o tijă telescopică formată din părți mai mici. Tijele telescopice bolo din fibră de carbon sunt oferite de compania Milo. Undița este caracterizată de ghidaje mici și, la fel ca în cazul metodei englezești, necesită o mulinetă de dimensiuni mici. 

Pescuitul la undiță sau la cravașă nu necesită utilizarea unei mulinete, iar undițele folosite în aceste metode au o lungime cuprinsă între 3 și 16 metri. Aceste tije trebuie să fie fabricate din materiale rezistente, cum ar fi fibra de carbon

Set de bază pentru pescuitul cu plută

Din ce constă un set bun de pescuit la plută? În primul rând, o undiță și o mulinetă potrivite, selectate corespunzător. Bobinele sunt alese în funcție de capacitatea lor, adică de lungimea de fir pe care o puteți înfășura pe dispozitiv. Un alt element este linia. La pescuitul cu plută, cu cât linia este mai subțire, cu atât mai bine. Singura excepție sunt cele folosite pentru așa-numita metodă matcha, sau metoda engleză, unde se folosesc produse cu o grosime maximă de 0,26 milimetri. Puteți găsi pe piață linii plutitoare și plutitoare, iar acestea din urmă sunt folosite doar pentru pescuitul cu lingurița. Atunci când folosiți monofilament pentru pescuitul la plută, nu uitați să alegeți linii fără memorie și cu întindere mică. În afară de plutitor, merită să adăugați la set: dopuri, capse cu o rotiță și pelete de plumb pentru echilibrarea plutitorului. 

Pescuitul cu plutitorul - plutitorul este baza

Există două tipuri de flotoare pe piață - cu găuri de trecere și fixe. Atunci când se utilizează acest tip de flotoare, sunt utile dopurile și greutățile. Plutitoarele fixe nu se deplasează pe fir și sunt perfecte pentru apele mai puțin adânci. Acestea sunt ideale pentru pescuitul cu undița sau cu biciul, unde sunt montate cu tuburi de silicon, ceea ce le face foarte precise pentru pescuitul de competiție. Pasarelele sunt utilizate la pescuitul cu chibrituri și sunt montate cu o rotiță și un ac de siguranță. 

Extindere descriere Restrângere descriere