Livrare gratuită pentru comenzile cu o valoare de peste 200 lei.

Livrarea gratuită nu include expedierile cu volum mare.

Mai multe despre livrare
30 de zile pentru retur de la data livrării coletului. Verifică cum să efectuezi returul
Majoritatea produselor le expediem până la 48h.

Perioada de realizare a comenzilor poate varia în funcție de disponibilitatea produselor și a metodei de livrare alese.

Verifică informațiile detaliate
Nav switch

Introduceți un termen de căutare pentru a vedea sugestiile.

Curele pentru corzi

Curele de tracțiune - faceți alegerea corectă în magazinul Sportano 

Curelele de tracțiune sunt o piesă indispensabilă de echipament pentru oricine se ocupă serios de antrenamentul de forță, în special în discipline precum haltere, culturism sau crossfit. Scopul lor principal este de a oferi o prindere și un sprijin mai bun atunci când ridicați greutăți mari, permițând antrenamente mai eficiente și mai sigure.

În magazinul sportiv Sportano veți găsi centuri de tracțiune de la producători consacrați precum RDX, THORN FIT, inSPORTline sau Sveltus.

Cum funcționează bara de coarde și de ce este importantă? 

Cureaua de tracțiune este un instrument esențial pentru creșterea forței de prindere la ridicarea greutăților. Rolul său principal este de a reduce sarcina asupra mușchilor antebrațului și de a transfera mai mult din greutate pe curea. Acest lucru le permite celor care fac exerciții să se concentreze pe lucrul principalelor grupe musculare, cum ar fi spatele sau picioarele, fără să își facă griji cu privire la o prindere mai slabă. Acest lucru este deosebit de important pentru exercițiile care necesită ridicări grele, cum ar fi ridicările mortale sau tracțiunile pe o bară.

Cureaua de tracțiune îmbunătățește siguranța antrenamentului prin reducerea riscului de a scăpa o greutate, ceea ce poate duce la rănire. În plus, vă permite să vă antrenați cu o încărcătură mai grea, ceea ce este esențial pentru dezvoltarea forței și a masei musculare. Utilizarea unei curele de tracțiune permite, de asemenea, un control mai mare asupra mișcării, ceea ce duce la îmbunătățirea tehnicii de antrenament.

Diferite tipuri de curele de șnur: de la piele la nailon 

Benzile de tiraj sunt disponibile într-o varietate de materiale și stiluri pentru a se potrivi nevoilor și preferințelor individuale.

Curelele din piele sunt o alegere tradițională, apreciată pentru durabilitatea și rezistența lor. Pielea naturală oferă o aderență și o stabilitate excelente și, în timp, se mulează pe forma mâinii purtătorului. Cu toate acestea, ele pot fi mai puțin flexibile și necesită o perioadă de "desfacere".

Curelele cu șnur din nailon sunt o alternativă mai ușoară la curelele din piele. Acestea au o flexibilitate mai mare și sunt adesea mai confortabile de purtat, în special pentru cei cu mâini mai mici. Nylon-ul este, de asemenea, un material rezistent la abraziune, asigurând că cureaua durează mult timp.

Unele curele au mânere sau bucle suplimentare pentru a spori și mai mult eficiența prinderii. Acest lucru este deosebit de util în exercițiile în care stabilitatea prinderii este crucială.

Atunci când alegeți o curea de tracțiune, este important să acordați atenție lățimii și lungimii curelei, care ar trebui să se potrivească mărimii și formei mâinii, precum și tipului și intensității antrenamentului dumneavoastră. Durabilitatea materialului, metoda de fixare și confortul general de utilizare sunt, de asemenea, factori importanți în alegerea curelei de tracțiune potrivite.

Beneficiile utilizării curelelor de tracțiune în antrenamentul de forță 

Curelele de tracțiune joacă un rol semnificativ în antrenamentul de forță, oferind o serie de beneficii care îmbunătățesc calitatea și eficiența exercițiilor. Cel mai important beneficiu este creșterea forței de prindere, permițându-vă să ridicați greutăți mai mari în siguranță, fără riscul de a scăpa haltera. Acest lucru este deosebit de important în exerciții precum deadlifts, snatches și tosses, unde prinderea este un element cheie.

Curelele de tracțiune vă permit, de asemenea, să vă concentrați mai bine asupra mușchilor pe care îi lucrați. În loc să vă concentrați pe menținerea aderenței, vă puteți concentra pe tehnica și forma exercițiului, ceea ce crește eficiența antrenamentului și contribuie la o mai bună dezvoltare musculară. Acest lucru vă permite să efectuați mai multe repetări sau să vă antrenați cu o sarcină mai mare, ceea ce este esențial pentru dezvoltarea forței și a masei musculare.

Utilizarea curelelor de tracțiune reduce, de asemenea, oboseala antebrațului, ceea ce este important în timpul sesiunilor lungi de antrenament. Aceasta vă permite să lucrați cu greutatea mai mult timp și mai intens, fără a supune mușchilor care se pot obosi mai repede o presiune excesivă.

În plus, curelele de tracțiune reduc riscul de rănire prin stabilizarea încheieturilor mâinilor și împiedicarea întinderii acestora. Acestea sunt deosebit de utile pentru persoanele cu forță de prindere limitată sau cu probleme articulare.

Alegerea benzii de șnur potrivite: ce trebuie să căutați? 

Atunci când alegeți o bară de tracțiuni, există câțiva factori cheie la care trebuie să fiți atenți pentru a asigura eficiență maximă și confort în timpul antrenamentului.

Materialul curelei este unul dintre cele mai importante aspecte. Curelele din piele sunt durabile și oferă o aderență excelentă, dar pot fi mai puțin flexibile. Curelele din nailon sunt mai ușoare și pot fi mai confortabile, dar pot să nu ofere un suport la fel de solid.

Dimensiunea și potrivirea sunt esențiale. Cureaua trebuie să fie suficient de lungă pentru a se înfășura cu ușurință în jurul halterei și pentru a se potrivi diferitelor dimensiuni ale mâinilor. În același timp, nu trebuie să fie prea lată pentru a nu restricționa mișcarea în timpul exercițiilor.

Rezistența și durabilitatea sunt, de asemenea, importante. Cureaua trebuie să fie capabilă să reziste greutății greutăților utilizate și nu trebuie să se întindă sau să se rupă după mai multe utilizări.

Confortul este un alt factor important. Unele curele au umplutură suplimentară în jurul încheieturilor, ceea ce poate crește confortul, în special pentru sesiunile lungi de antrenament.

Atunci când luați în considerare prețul, este logic să investiți într-o curea care este atât durabilă și confortabilă, dar care se încadrează și în buget. Rețineți că un preț mai mare merge adesea mână în mână cu o calitate mai bună.

Extindere descriere Restrângere descriere