Livrare gratuită pentru comenzile cu o valoare de peste 200 lei.

Livrarea gratuită nu include expedierile cu volum mare.

Mai multe despre livrare
30 de zile pentru retur de la data livrării coletului. Verifică cum să efectuezi returul
Majoritatea produselor le expediem până la 48h.

Perioada de realizare a comenzilor poate varia în funcție de disponibilitatea produselor și a metodei de livrare alese.

Verifică informațiile detaliate
Nav switch

Introduceți un termen de căutare pentru a vedea sugestiile.

Legături de box

Curele de box în oferta magazinului Sportano 

Întinzătoarele de box sunt apărători specializați care sunt purtați pe încheieturi și mâini pentru a proteja împotriva rănilor în timpul antrenamentelor de box sau alte sporturi de luptă. Acestea sunt extrem de importante deoarece protejează mâna și încheietura mâinii de leziuni, reducând riscul de entorse, întinderi sau vânătăi în timpul loviturilor.

În magazinul Sportano veți găsi o selecție largă de întinzătoare de box de la producători renumiți precum RDX, adidas, DBX BUSHIDO sau Everlast.

Construcția degetarului: componentele poneiului și funcțiile lor 

Stretcherii nu sunt doar o simplă protecție pentru mâini. Ele sunt un dispozitiv complex conceput pentru a proteja eficient mâinile unui boxer, permițându-i în același timp libertatea de mișcare în timpul antrenamentelor și luptelor. Componenta principală a unui apărător de întindere este stratul său exterior - un înveliș dur care disipează energia unui pumn, protejând mâna de contactul direct. Multe apărători de întindere au întărituri suplimentare în zonele deosebit de predispuse la leziuni, cum ar fi articulațiile sau partea exterioară a mâinii.

Partea interioară a extensorului de mână are o pernă moale, de obicei din spumă sau gel. Scopul său este de a absorbi forța impactului și de a proteja oasele și articulațiile mâinii. De asemenea, ajută la menținerea confortului în timpul purtării targăi.

Un alt element important sunt curelele sau Velcro pentru fixare. Acestea asigură că întinzătoarele se potrivesc perfect pe mână și nu alunecă în timpul antrenamentelor intensive. Unele modele au, de asemenea, găuri speciale de ventilație care împiedică supraîncălzirea mâinii și acumularea transpirației în interiorul învelișului.

Tipuri de tensoare: de la modele clasice la modele specializate 

Există diferite tipuri de tensoare disponibile pe piață pentru a se potrivi unei varietăți de nevoi și stiluri de antrenament. Tensoarele clasice sunt cele mai versatile modele care se potrivesc majorității formelor de antrenament de box. Acestea sunt caracterizate de un design simplu și o formă universală care se potrivește majorității mâinilor.

Pentru boxerii mai avansați, sunt disponibile tensoare specializate. Aceste modele pot avea ranforsări suplimentare în zone strategice, sisteme speciale de ventilație sau tehnologie pentru o mai bună absorbție a șocurilor. Există, de asemenea, tensoare adaptate anumitor stiluri de luptă, cum ar fi Muay Thai sau MMA, care diferă prin design și formă de tensoarele tradiționale de box.

Un alt tip este targa de antrenament, care este de obicei mai mare și are întărituri suplimentare. Acestea sunt utilizate în principal pentru antrenamentul cu un partener sau pe un sac, unde există un risc mai mare de accidentare.

Indiferent de tipul de targă, este important ca aceasta să fie bine ajustată la mână și adaptată la nevoile individuale ale boxerului. Numai atunci puteți conta pe protecție eficientă și confort în timpul antrenamentului.

Aplicație în formare: cum afectează pretensionatoarele tehnica și siguranța?  

Extensiile joacă un rol cheie în antrenamentul de box, oferind protecție mâinilor luptătorului, dar influențând și dezvoltarea unei tehnici corecte de lovire. Atunci când un boxer dă un pumn, forța loviturii este distribuită uniform prin targă, minimizând riscul de rănire. Acest lucru îi permite boxerului să se concentreze asupra tehnicii loviturii mai degrabă decât să-și facă griji cu privire la posibilele răniri.

Utilizarea unor strunguri adecvate ajută la învățarea poziției corecte a mâinii atunci când se lovește. În cazul în care targa este prost adaptată sau nu oferă o protecție adecvată, boxerul poate modifica în mod inconștient unghiul loviturii, ceea ce poate duce la erori de tehnică și la probleme pe termen lung la încheietura mâinii sau la mână.

Siguranța în timpul antrenamentului este o prioritate. Întinzătoarele bine concepute oferă protecție atât împotriva rănilor directe, cât și împotriva tensiunii care poate apărea ca urmare a antrenamentelor regulate și intense. Un întinzător selectat corespunzător este o investiție în sănătatea și dezvoltarea tehnicii unui sportiv, care, pe termen lung, se traduce într-un succes mai mare în ring.

Materiale și tehnologii: în ce fel diferă tensoarele în ceea ce privește materialele utilizate? 

Alegerea materialelor utilizate pentru fabricarea tensoarelor are un impact direct asupra performanței și durabilității acestora. Cele mai frecvent utilizate materiale sunt pielea naturală sau pielea sintetică. Pielea naturală este lăudată pentru durabilitatea și capacitatea sa de a "respira", ceea ce ajută la reducerea transpirației în interiorul tensorului. Pielea sintetică, pe de altă parte, tinde să fie mai ușoară și poate fi mai rezistentă la abraziune, deși nu oferă neapărat aceeași respirabilitate ca omologul său natural.

Interiorul unei targă este de obicei umplut cu spumă sau gel cu densități diferite, care au rolul de a absorbi forța impactului. Tehnologiile cu gel au devenit populare datorită capacității lor de a distribui forța unui impact pe o suprafață mai mare, sporind confortul și protecția.

Unele extensoare utilizează tehnologii avansate, cum ar fi straturi care se adaptează termic la forma mâinii. Acest lucru permite o potrivire și un confort și mai bun.

Recent, au apărut pe piață și tensoare cu tehnologii de monitorizare încorporate - acestea pot înregistra forța și frecvența mișcărilor, ceea ce este util pentru analizarea și îmbunătățirea tehnicii.

Este important să ne amintim că, indiferent de material sau tehnologie, cheia eficacității unui dispozitiv de tensionare este ajustarea sa corectă. Chiar și cele mai avansate tensoare din punct de vedere tehnologic nu vor oferi o protecție adecvată dacă nu sunt ajustate corect la mâna utilizatorului.

Extindere descriere Restrângere descriere