• Livrare gratuită
  • 30 de zile pentru retur
  • Expediere în 48 h
Nav switch

Mingi de fotbal american

Nu găsim produse care să se potrivească cu oferta pe care ați selectat-o.

Fotbal american - alege modelul potrivit la Sportano 

Mingea este o componentă cheie a jocului în aproape toate sporturile de echipă, inclusiv în fotbalul american. Se distinge prin forma sa eliptică, cusături distinctive și, cel mai adesea, prin suprafața sa aspră. Alegerea mingii potrivite afectează nu numai confortul jocului, ci și capacitatea de a îmbunătăți abilitățile în acest sport. La Sportano, vă oferim mingi de fotbal american de înaltă calitate de la mărci precum Wilson și SELECT, care sunt potrivite pentru jocurile de agrement, dar și pentru antrenament.  

Alegerea mingii potrivite pentru fotbalul american 

Atunci când alegeți o minge de fotbal american, trebuie să țineți cont de nivelul de joc, unde modelele de dimensiuni mici sunt recomandate pentru începători. Cel mai adesea, acestea sunt mingi de antrenament, care se caracterizează nu numai prin dimensiuni mai mici, ci și printr-o culoare diferită de cea a produselor clasice. Aceste tipuri de mingi sunt, de asemenea, caracterizate de o construcție mai moale și mai rezistentă, ceea ce vă permite să vă îmbunătățiți abilitățile de joc, în special tehnica de aruncare și de prindere. După ce ați exersat în mod adecvat toate manevrele de pe teren, puteți fi tentat să alegeți o minge mai mare, de obicei de mărimea 5. 

Mingea de fotbal american diferă ușor de cea folosită pentru jocurile de rugby, unde modelul de fotbal este mai mare și mai ușor. În plus, are cusături și panouri distinctive, în timp ce la mingea de rugby nu există astfel de cusături. 

Dimensiunea mingilor de fotbal american 

Mărimile de fotbal american - fără îndoială că vă întrebați cum să alegeți modelul potrivit pentru jocurile dumneavoastră. Pentru începători, așa cum am menționat deja, sunt alese modele mai mici, de mărimea 3. Un produs puțin mai mare este deja o minge marcată cu mărimea 4, iar pentru jocurile profesionale și de seniori, se folosește de obicei o minge de mărimea 5. 

Mingea de fotbal american NFL, adică mingea utilizată în meciurile profesioniste, este specificată în mod corespunzător în ceea ce privește dimensiunile. În prezent, în liga de fotbal american se folosește o minge cu o lungime de 11 până la 11,25 inci. În plus, mingea trebuie să aibă o circumferință corespunzătoare mai mare, care este de 28 până la 28,5 inci, și o circumferință mai îngustă de 21 până la 21,25 inci. Se presupune, de asemenea, o anumită greutate a mingii - care oscilează între 14 și 15 uncii.  

Materialul din care sunt făcute mingile de fotbal american 

Mingile de fotbal american de înaltă calitate sunt, de obicei, fabricate din piele naturală, care au o senzație excelentă și o aderență bună. Din cauza materialului utilizat, acestea se deteriorează mult mai repede, mai ales atunci când sunt folosite pe o suprafață nepotrivită. Pielea sintetică sau materialele compozite sunt mult mai frecvent utilizate. Acestea se remarcă prin durabilitate și sunt mult mai confortabile de purtat. Unele modele sunt, de asemenea, ușoare, ceea ce este important pentru începători pentru a putea stăpâni toate aruncările și pasele. Puteți găsi adesea mingi din cauciuc, care sunt dure și care oferă, de asemenea, o aderență bună.  

Mărci care oferă mingi de fotbal american de calitate 

La Sportano, veți găsi o minge de fotbal american de înaltă calitate de la marca Wilson, care este realizată dintr-o combinație de materiale - piele sintetică și cauciuc. În plus, iese în evidență prin lațul dublu, care sporește durabilitatea și confortul. Fotbalul american de la SELECT este ideal pentru antrenamente și jocuri recreative. În magazinul Sportano.ro, vă veți echipa cu echipamentul necesar pentru a juca fotbal american, iar serviciul nostru profesional de asistență pentru clienți vă va ajuta să alegeți produsele potrivite. 

Extindere descriere Restrângere descriere