Livrare gratuită pentru comenzile cu o valoare de peste 200 lei.

Livrarea gratuită nu include expedierile cu volum mare.

Mai multe despre livrare
30 de zile pentru retur de la data livrării coletului. Verifică cum să efectuezi returul
Majoritatea produselor le expediem până la 48h.

Perioada de realizare a comenzilor poate varia în funcție de disponibilitatea produselor și a metodei de livrare alese.

Verifică informațiile detaliate
Nav switch

Introduceți un termen de căutare pentru a vedea sugestiile.

Șosete de trekking

Cele mai bune șosete de trekking din magazinul de sport Sportano

Șosetele de calitate sunt capabile să îmbunătățească confortul fiecărei drumeții, de aceea alegerea lor este atât de importantă. Tehnologiile utilizate și materialele moderne au o influență directă asupra eficienței fiecărei escapade montane. Șosetele de cea mai bună calitate pentru drumeții și cățărare sunt oferite de mărci de cult precum Smartwool, Nordica și X-Socks.  

Tipuri de șosete de trekking

Șosete de trekking pentru femei

Producătorii profesioniști de șosete de trekking au observat diferențele în structura picioarelor de ambele sexe și, pe această bază, au dezvoltat modele de șosete dedicate bărbaților și femeilor. Șosetele de drumeție pentru femei sunt adaptate la modele de picioare mai înguste și au o dispunere ușor diferită a panourilor de ventilație și a locurilor de amortizare pe întreaga lungime a șosetelor. În plus, au cusături plate la degetele de la picioare, datorită cărora riscul de abraziune este redus semnificativ

Șosete de trekking pentru bărbați

Modelele de șosete de trekking pentru bărbați au, de asemenea, o construcție fără cusături care previne iritațiile. Unele modele au inserții elastice pe arcada piciorului, care au grijă de potrivirea la fiecare mișcare, precum și întărituri specializate în partea superioară a șosetei, responsabile de stabilizarea piciorului. 

Șosete de vară pentru trekking 

În timpul verii, modelele mai scurte și mai ușoare de șosete de drumeție vor funcționa deosebit de bine cu cizmele de drumeție joase. Dacă alegeți cizme de gleznă cu talpă tare, este mai bine să mizați pe șosete ceva mai groase, cu tehnologie Coolmax de construcție stratificată, care asigură o respirabilitate și o amortizare mare. 

Șosete de iarnă pentru trekking

Modelele de șosete de trekking de iarnă sunt de obicei mai groase și sunt fabricate folosind materiale sintetice sau lână merino și tehnologiile moderne Primaloft și Thermolite, care fac o treabă excelentă în ceea ce privește izolarea și îndepărtarea umezelii.  

De asemenea, șosetele de iarnă ar trebui să fie suficient de lungi, așa că luați în considerare cumpărarea unor modele de tip crew (care ajung până la 1/3 din înălțimea vițelului) sau over-the-calf (peste vițel). 

Cum să alegeți șosete de trekking?

Materiale

Materialul de construcție joacă un rol esențial și este responsabil pentru confortul drumeției. Șosetele din bumbac absorb rapid umezeala și, prin urmare, nu vor face treaba. Prin urmare, merită să alegeți modele din materiale sintetice sau din lână merinos.  

Fibrele sintetice Coolmax vă mențin uscat și sunt excelente pentru a absorbi transpirația și a vă proteja pielea de supraîncălzire. Lâna Merino este un material emblematic folosit în îmbrăcămintea pentru drumeții. Șosetele de trekking din lână merino sunt termoizolante, elimină umezeala și au, în plus, proprietăți bacteriostatice, care elimină mirosurile neplăcute și mențin șoseta proaspătă pentru o perioadă lungă de timp.  

Tehnologie

Sistemul de ultimă generație T2 Anti-Shock Cushioning are grijă de amortizare și de moliciunea fiecărui pas, în timp ce Forward Flex previne încrețirea și alunecarea șosetelor. Tehnologia Merino este, de asemenea, perfecționată, rezultând game moderne și specializate, cum ar fi Merino Performance, care previne micșorarea șosetelor, asigură o potrivire perfectă la tivul de sus și este semnată cu certificarea globală OEKO-TEX care asigură o producție etică

Dimensiunea

Pentru a asigura un confort adecvat, este important să alegeți mărimea potrivită a șosetelor de trekking. Atât modelele pentru bărbați, cât și cele pentru femei se găsesc cel mai adesea în intervalul 36-46. Cu toate acestea, trebuie ținut cont de faptul că mărimea ciorapului nu reflectă întotdeauna mărimea încălțămintei. Din acest motiv, șosetele trebuie potrivite individual, alegând o mărime ușor mai mică decât cea a pantofilor de trekking. 

Extindere descriere Restrângere descriere