• Livrare gratuită
 • 30 de zile pentru retur
 • Expediere în 48 h
Nav switch

Aripioare de înot

Produse: 32

View as
 1. AQUA-SPEED Înotătoare de înot albastru marin-albastru 137
  122,99 RON
  35-36 EU 37-38 EU 41-42 EU 43-44 EU 45-46 EU

  5

 2. ARENA Powerfin Hook Flippers de înot negru 95218/51
  255,99 RON
  33-34 EU 35-36 EU 37-38 EU 39-40 EU 45-46 EU

  5

 3. Aripioare arena Powerfin Hook 95218/95
  255,99 RON
  33-34 EU 35-36 EU 37-38 EU 41-42 EU 43-44 EU 45-46 EU +0

  6

 4. Speedo Training Fin portocaliu 68-08841F960
  322,99 RON
  244,99 RON
  38-39 EU 40-41 EU 44-45 EU

  3

 5. Aripioare de înot Speedo Fury Training gri 68-121070006
  211,99 RON
  166,99 RON
  47-48 (11-12 UK)

  1

Aripioare de înot - modele durabile și fiabile pot fi găsite în magazinul Sportano 

Aripioarele de înot sunt un echipament esențial dacă doriți să vă modelați silueta și să vă îmbunătățiți eficiența în timpul antrenamentului. Acestea sunt utile nu numai pentru scufundări, ci și pentru înot, ceea ce le face să fie folosite atât pentru adulți, cât și pentru copii. Dacă doriți să vă îmbunătățiți tehnica, alegeți aripioare de înot de înaltă calitate pentru a face orice antrenament în apă eficient și confortabil. În magazinul de sport Sportano, vă oferim o gamă largă de produse de la mărci precum AQUA-SPEED, arena, Nike sau Speedo

Construcția și funcționarea aripioarelor de înot 

Aripioarele de înot îmbunătățesc eficiența antrenamentului, precum și modelarea siluetei și întărirea anumitor părți ale corpului, inclusiv a picioarelor și a brațelor. Acestea măresc viteza în timpul înotului, reducând totodată stresul asupra orașelor și permițând o mișcare mai eficientă în apă. Atunci când vă decideți asupra modelului potrivit de aripioare, este important să acordați atenție tipurilor și construcției acestora. În primul rând, există două tipuri de aripioare.  

 • Wellingtons - purtate pe piciorul gol, aceste aripioare trebuie să se potrivească perfect pe picior pentru a împiedica intrarea apei. Acestea funcționează cel mai bine atunci când înoată în corpuri de apă închise.  
 • Aripioare cu curea - potrivite pentru înotul în mare și pentru scufundări, unde se poartă peste pantofii de neopren (cizme de scufundări).  

În plus, există înotătoare de două lungimi: scurte și lungi. Aripioarele scurte de înot vă fac să atingeți viteza mai repede și nu necesită multă forță. Acestea sunt potrivite pentru începători și pentru persoanele care nu înoată în mod regulat. Pe de altă parte, aripioarele de înot lungi necesită o tehnică de înot adecvată și, prin urmare, sunt destinate înotătorilor mai experimentați. Acestea angajează și afectează majoritatea părților musculare.  

Aripioarele de înot pot fi, de asemenea, împărțite în moi și tari. Parametrul de duritate este un factor extrem de important în alegerea modelului potrivit. Aripioarele rigide vor funcționa mai bine pentru persoanele care se simt confortabil în apă și au experiență. Acestea necesită multă muncă musculară pentru a atinge viteza potrivită. Pe de altă parte, aripioarele moi sunt recomandate începătorilor, deoarece nu necesită atât de multă muncă musculară și facilitează efectuarea manevrelor în apă.  

Cum alegi aripioarele potrivite pentru înot? 

Alegerea aripioarelor pentru înot nu depinde doar de tipul, nivelul de duritate sau de construcție. Dimensiunea este, de asemenea, un aspect demn de luat în considerare, deoarece aripioarele nu pot fi prea largi sau prea mici. Aceștia trebuie să se potrivească piciorului cât mai bine posibil pentru a preveni pătrunderea apei, dar nu trebuie să ciupească sau să provoace abraziuni. Înainte de a cumpăra, este o idee bună să măsurați aripioarele pe piciorul gol, dacă optați pentru un model de vițel, și apoi să faceți câțiva pași și câteva mișcări în aer pentru a vedea cum funcționează aripioarele. Mai târziu, luați în considerare duritatea aripioarelor, unde modelele moi sunt alese de amatori și începători, iar cele tari de profesioniști și de persoane mai experimentate.  

Alegerea aripioarelor potrivite pentru a învăța să înoți 

Atunci când alegeți aripioarele potrivite pentru a învăța să înotați, alegeți nu numai modelul potrivit din punct de vedere al tipului sau al lungimii, ci și al durității. Duritatea este responsabilă pentru viteza cu care vă deplasați prin apă, cu cât produsele sunt mai dure, cu atât mai repede veți atinge o viteză mai mare.  

Dacă sunteți la început de drum sau sunteți începător în înot, este cu siguranță mai bine să alegeți aripioare lungi și moi pentru înot. Acestea vă îmbunătățesc direcția în apă și, atunci când folosiți și o placă, asigură o flotabilitate și o stabilitate adecvate. 

Alegerea aripioarelor de înot pentru copii 

Aripioarele de înot pentru copii ar trebui să fie selectate în funcție de modul în care sunt purtate și de modul în care pot fi ajustate. În primul rând, există două opțiuni pentru a le încălța - pe piciorul gol sau pe haine de neopren. În plus, aripioarele ar trebui să fie reglabile, astfel încât să le puteți adapta la dimensiunea piciorului copilului și să poată "crește" odată cu acesta, fără a fi nevoie să cumpărați un alt model. Aripioarele de înot pentru copii trebuie să fie flexibile, astfel încât mișcarea în apă să fie confortabilă și nu dificilă. Pentru cei mai tineri pasionați de înot, aripioarele scurte de înot vor funcționa bine. Acestea nu necesită multă forță, ceea ce le face mai confortabile de utilizat în primele etape.    

Mărci care oferă aripioare de înot 

Dacă sunteți în căutarea unor aripioare de înot care au o formă ergonomică și sunt concepute pentru o rezistență maximă în apă, alegeți aripioare de la Speedo. Majoritatea modelelor sunt produse lungi sau scurte, iar cele individuale dispun de tehnologia modernă 3D Foot Scan, care asigură o potrivire corectă, astfel încât aripioarele să rămână bine fixate pe piciorul dumneavoastră. În plus, puteți alege aripioare de la mărcile Nike sau ARENA, unde veți găsi modelele potrivite pentru un înot confortabil. Pentru copii, echipați-vă cu aripioare de înot de la AQUA-SPEED, care au întărituri speciale care direcționează apa de-a lungul penei și reduc, de asemenea, vibrațiile cauzate de turbulențele apei. 

Extindere descriere Restrângere descriere