Livrare gratuită pentru comenzile cu o valoare de peste 200 lei.

Livrarea gratuită nu include expedierile cu volum mare.

Mai multe despre livrare
30 de zile pentru retur de la data livrării coletului. Verifică cum să efectuezi returul
Majoritatea produselor le expediem până la 48h.

Perioada de realizare a comenzilor poate varia în funcție de disponibilitatea produselor și a metodei de livrare alese.

Verifică informațiile detaliate
Nav switch

Introduceți un termen de căutare pentru a vedea sugestiile.

Bare de greutăți

Griffin - alege modelul potrivit în magazinul de sport Sportano  

Olimpică, ruptă sau poate dreaptă? În categoria Gryfs de la Sportano veți găsi o selecție largă de echipamente realizate din materiale de înaltă calitate, cu care veți efectua un antrenament variat, veți îmbunătăți forța musculară și aspectul lor. Acestea vor funcționa bine pentru o persoană care învață tehnica corectă a exercițiilor de forță, precum și pentru triatloniști sau culturiști.  

Mânere rupte, drepte sau olimpice - cum îl aleg pe cel potrivit și la ce ar trebui să fiu atent când cumpăr?  

Cel mai bine este să alegeți un grifon din crom, oțel călit sau fontă - acestea sunt materiale solide și durabile, rezistente la coroziune și deteriorare (de exemplu, zgârieturi). În ceea ce privește construcția, distingem între mânere drepte, frânte, scurte și cu braț. Alegerea modelului potrivit ar trebui să fie dictată de nivelul dvs. de antrenament, de partea corpului pe care doriți să vă concentrați și de obiectivul pe care doriți să îl atingeți cu antrenamentul de forță. 

Halteră dreaptă 

O bară versatilă cu o gamă largă de utilizări, în care sarcina sub formă de plăci (de diferite greutăți) este plasată simetric și fixată cu o clemă. Bara dreaptă este o bară versatilă, care poate fi folosită pentru exerciții pentru picioare, piept, biceps și triceps (de exemplu, ghemuit, ridicări de greutăți, ridicări de greutăți, ridicări de greutăți, ridicări de greutăți, ridicări de greutăți, ridicări de greutăți, ridicări de greutăți, ridicări de greutăți, ridicări de greutăți, ridicări de greutăți și antebrațe). 

Gât rupt 

Grifonul rupt este mai scurt decât versiunea dreaptă și mai curbat. Acesta poate fi împărțit într-o versiune hard-break pentru exerciții de mare intensitate sau într-o versiune soft-break care solicită puțin încheieturile mâinilor. Designul său permite plasarea anatomică a mâinilor, ceea ce îl face mai sigur pentru încheieturile mâinilor (le protejează de supraîncărcare) și, prin urmare, este recomandat atât pentru începători, cât și pentru cei care au probleme cu această parte a membrului superior. Bara ruptă este folosită în principal pentru exerciții de biceps și triceps. 

Grifon scurt 

Acest tip de griffon este folosit pentru a atașa gantere. Vă permite să efectuați un antrenament complet pentru biceps și triceps, precum și pentru mușchii antebrațelor, umerilor, spatelui și pieptului. 

Proiectarea fermei 

O halteră cu un design de tip truss vă permite să faceți exerciții folosind prinderi neobișnuite, cum ar fi îndoirea antebrațelor într-o strângere de tip ciocan sau izolarea unui grup muscular specific. Folosit în principal pentru a îmbunătăți forța și a dezvolta bicepsul și tricepsul. Ideal pentru antrenamente pe termen lung. 

Gryf olimpic 

Are un diametru mai mare decât celelalte - 50 mm, ceea ce se traduce prin antrenament cu o sarcină solidă. Gâtul olimpic poate fi fie un gât de femeie (210 cm lungime și 15 kg), fie un gât de bărbat (220 cm lungime și 20 kg). 

Dimensiunile și greutatea grifonului - cum să le alegeți corect?  

Pentru ca un grifon să își îndeplinească scopul, trebuie să aibă dimensiunile și greutatea potrivite. Cel mai bine este să alegeți un echipament cu un diametru de cel puțin 30 mm. Cu un diametru mai mic, mânerul nu este foarte confortabil, iar griful în sine este mai puțin durabil (mai ales atunci când se folosesc greutăți mari). În schimb, un diametru prea mare poate fi problematic pentru menținerea stabilității aderenței. 

Durata grifului depinde de nevoile individuale și de obiectivele de antrenament. Griful scurt (120 sau 150 cm) este utilizat în principal pentru exerciții în care mișcarea este rapidă sau este necesară o sarcină mai mică (de exemplu, atunci când se fac flexiuni ale umerilor cu o halteră).  Bara lungă (180 sau 220 cm) vă oferă mai multe opțiuni în ceea ce privește, de exemplu, aderența (puteți seta lățimi diferite) sau poziția (de exemplu, culcat, așezat sau ghemuit). De asemenea, vă permite să aplicați sarcini mai grele, ceea ce este important dacă doriți să progresați și să faceți exerciții mai avansate.  

Când vine vorba de alegerea greutății grifului, acest lucru depinde, de asemenea, de cel care face exerciții. Pentru ultimele 1-2 repetări dintr-o serie, simțiți că mișcarea vă vine ușor? Ar trebui să folosiți o încărcătură mai mare. În schimb, atunci când nu reușiți să efectuați următoarele repetări, înseamnă că greutatea este prea mare și vă depășește capacitățile. 

Există o selecție largă de mânere solide disponibile la Sportano, astfel încât, indiferent de nivelul dumneavoastră de antrenament, veți găsi modelul potrivit pentru dumneavoastră. 

Extindere descriere Restrângere descriere