Livrare gratuită pentru comenzile cu o valoare de peste 200 lei.

Livrarea gratuită nu include expedierile cu volum mare.

Mai multe despre livrare
30 de zile pentru retur de la data livrării coletului. Verifică cum să efectuezi returul
Majoritatea produselor le expediem până la 48h.

Perioada de realizare a comenzilor poate varia în funcție de disponibilitatea produselor și a metodei de livrare alese.

Verifică informațiile detaliate
Nav switch

Introduceți un termen de căutare pentru a vedea sugestiile.

Aragaze turistice

Aragazuri turistice în ofertă la Sportano.ro: o masă caldă în aer liber

Aragazurile de drumeție sunt echipamente esențiale pentru orice pasionat de activități în aer liber. Fie că plănuiți o scurtă drumeție în munți sau o lungă excursie cu cortul, un aragaz turistic vă va permite să preparați mese calde și să preparați cafea sau ceai aromat în orice condiții. În magazinul Sportano.ro veți găsi aragazuri de camping de la mărci precum Campingaz, Coleman, Vango și RidgeMonkey.

Tipuri de aragazuri pentru drumeții

Există diferite tipuri de aragazuri de turism, care diferă în ceea ce privește alimentarea cu energie și construcția lor.

Aragazuri turistice pe gaz

De departe, cea mai populară alegere în rândul pasionaților de activități în aer liber sunt aragazurile de drumeție pe gaz, care funcționează cu gaz propan-butan. Acestea sunt simplu de utilizat și se caracterizează prin greutatea redusă și ușurința de a fi transportate. Aragazurile de drumeție pe gaz pot fi folosite pentru gătit în camping, drumeții montane, picnicuri și alte forme de turism.

Aragazuri turistice pe benzină

Aragazurile pe benzină au o rezistență ridicată la temperaturi scăzute, ceea ce le face ideale pentru utilizarea în condiții montane și de iarnă. Aragazurile de drumeție pe benzină sunt, de asemenea, robuste și rezistente la vânt, ceea ce le face mai fiabile decât cele pe gaz.

Aragazuri turistice cu combustibil solid

Un alt tip este reprezentat de aragazurile de drumeție, care sunt alimentate cu un combustibil solid, cum ar fi combustibilul gel. Acestea se caracterizează printr-o durată lungă de ardere, ceea ce le face ideale pentru drumeții mai lungi. De asemenea, aragazurile de drumeție cu combustibil solid sunt ușor de depozitat și relativ sigure de utilizat.

Aragazuri turistice din lemn

O opțiune interesantă este reprezentată de aragazurile turistice care sunt alimentate cu lemne. Acestea se caracterizează printr-o greutate redusă și sunt ecologice, deoarece lemnul este un combustibil regenerabil. Aragazurile turistice alimentate cu lemn sunt ideale pentru utilizarea în zonele în care se găsește suficient lemn, cum ar fi pădurile și munții.

Gătitori de spirit turistic

Caracterizate prin greutatea redusă și designul simplu, aceste aragazuri sunt cele pe care le putem alimenta cu spirit, ceea ce le face ideale pentru a fi folosite în excursii scurte și picnicuri. De asemenea, aragazurile de voiaj alimentate cu spirit sunt relativ sigure de utilizat.

Drumeții dificile sau camping pentru mai multe zile - potriviți aragazul la nevoile dumneavoastră

Ce ar trebui să iau în considerare atunci când aleg un aragaz de turism? Alegerea aragazului de drumeție potrivit poate fi dificilă, deoarece există multe modele și tipuri diferite pe piață. Totul depinde de tipul expediției dumneavoastră.

Dacă vă decideți să mergeți cu cortul pentru mai multe zile, alegeți un aragaz de turism pe gaz mai mare. Datorită construcției sale stabile, nu va trebui să vă faceți griji cu privire la răsturnarea aragazului, iar numărul mai mare de arzătoare și suprafața acestora îl vor face mai confortabil de utilizat. În plus, aceste aragazuri sunt echipate cu butoane convenabile de control al flăcării, ceea ce face mai ușoară pregătirea alimentelor. Orientează-te către un aragaz de acest tip dacă călătorești cu o rulotă, o mașină sau cu o rulotă, deoarece acestea dispun de o greutate semnificativ mai mare.

Dacă, pe de altă parte, planificați o drumeție solicitantă de câteva zile, alegeți un arzător pe gaz de dimensiuni mici. Compact, ușor și adesea pliabil, acesta este ideal dacă fiecare gram din echipamentul dumneavoastră este important.

În plus, atunci când alegem un aragaz turistic, ar trebui să acordăm atenție mai multor puncte importante:

  • Putere - puterea aragazului are un impact direct asupra timpului de gătire și a consumului de combustibil. În funcție de nevoile dumneavoastră, puteți alege un aragaz cu mai multă sau mai puțină putere.
  • Siguranță - este important ca aragazul să fie sigur pentru utilizare. Trebuie să se ia în considerare sistemele de siguranță, cum ar fi protecția împotriva supraîncălzirii, răsturnării aragazului sau a scurgerilor de gaz.
  • Marca și recenziile utilizatorilor - merită să alegeți un aragaz de la o marcă de renume cu recenzii pozitive din partea utilizatorilor.
  • Caracteristici suplimentare - unele aragazuri pentru drumeții au caracteristici suplimentare, cum ar fi autoaprinderea, un termometru sau un ventilator încorporat. Merită să acordați atenție acestor caracteristici și să alegeți un aragaz care le are pe cele care sunt importante pentru dumneavoastră.
Extindere descriere Restrângere descriere