Termosuri - modele de păstrare a căldurii durabile și de lungă durată în magazinul Sportano
Termosurile mențin temperatura unei băuturi sau a unei mese pentru o perioadă lungă de timp, motiv pentru care sunt ideale pentru toți cei care fac drumeții pe trasee montane sau merg cu cortul pentru o zi. Cu Sportano, veți putea să vă echipați echipamentul doar cu articole practice și de calitate. Aici veți găsi termosuri pentru ceai, cafea sau modele pentru prânzuri lungi de la mărci profesionale precum Carp Spirit, Coleman, Jack Wolfskin, Kambukka, Salewa și Tatonka.
Termosuri turistice, de prânz, de supă sau de cafea - tipuri de termosuri
Termosurile de călătorie din oțel au două straturi, astfel încât sunt capabile să mențină temperatura originală a băuturii pentru o perioadă foarte lungă de timp (în cazul termosurilor profesionale, temperatura începe să scadă abia după aproximativ 12 ore). Acestea acționează ca un termos pentru ceai sau cafea, astfel încât să aveți o băutură caldă pe drum. Acestea vin cu diferite sisteme de închidere - unele au un dop clasic cu garnituri, în timp ce altele au capace automate pe care pur și simplu le apăsați pentru a bea.
Atunci când faceți drumeții pe trasee montane, este important să vă oferiți organismului dumneavoastră energie. Bucuria de o masă caldă pregătită acasă pe traseu este garantată de termosul de prânz, care, datorită izolației sale duble, este capabil să vă păstreze prânzul cald timp de până la 9 ore. Termosul pentru prânz este considerabil mai jos și mai lat decât termosul pentru băuturi și are un capac plat, cu șurub. În plus, termosul alimentar are integrată o gură de aerisire, care este responsabilă de evacuarea aburului și de reglarea presiunii. Ca urmare, nu aspiră și deschiderea acestuia în orice moment este complet lipsită de probleme. Acest tip de termos poate fi luat nu numai pe traseu, ci poate fi folosit și zilnic, luând mâncare oriunde.
Termosuri de cafea și ceai și termosuri alimentare - care este diferența?
Termosurile pentru cafea și ceai se caracterizează în principal prin capacitatea lor mai mare decât cea a cănilor termice - puteți găsi o variantă care poate conține până la 3 litri de băutură. Materialul unui termos robust este, de obicei, oțelul inoxidabil, care izolează foarte bine temperatura și este, de asemenea, ușor. O soluție bună sunt termosurile în care capacul poate fi folosit pe post de ceașcă. Acest lucru reduce echipamentul de munte la mai puțin echipament de luat cu tine.
Pe de altă parte, termosurile pentru alimente se caracterizează printr-o formă diferită - mai late și mai joase decât cele tradiționale. Acestea au o gură de alimentare de dimensiuni adecvate, astfel încât mâncarea să poată fi introdusă și scoasă confortabil. Această formă permite, de asemenea, curățarea rapidă a recipientului de reziduurile de mâncare. Acestea sunt fabricate din plastic dublu, care este umplut cu un vid care este responsabil pentru menținerea căldurii în interior.
Cum alegi termosul potrivit?
Atunci când alegeți un termos pentru ceai, cafea sau mâncare, acordați atenție materialului de construcție - de obicei, oțel inoxidabil, care se caracterizează prin durabilitate și o bună reținere a căldurii. Un termos Jack Wolfskin dispune și de tehnologia Stainless Steel, care nu alterează gustul băuturii. Termosul Salewa, pe de altă parte, este fabricat din materiale 100% reciclate și din aluminiu și fără BPA. Recipientele mărcii se remarcă, de asemenea, prin proprietățile lor termice bune, unele dintre ele păstrând o băutură până la 24 de ore caldă sau 30 de ore rece. Pe de altă parte, pentru mâncare, termosurile marca Kambukka cu fund de silicon și capac cu aerisire vor funcționa bine. Acestea vă pot menține masa caldă timp de până la 9 ore. În Sportano veți găsi termosuri de la acest producător în diferite dimensiuni și culori.
Potriviți vasul și din punct de vedere al capacității atât pentru lichide, cât și pentru alimente, astfel încât să puteți lua cu dvs. în mod confortabil băuturi și mese pentru o zi întreagă de drumeție.
Termosuri - cum vă asigurați că rămân calde pentru mult timp?
În primul rând, termosul trebuie să fie curat și depozitat astfel încât nu doar să păstreze căldura, ci și să aibă o durată lungă de utilizare. După fiecare utilizare atât a termosului pentru cină, cât și a termosului pentru cafea sau ceai, acesta trebuie curățat corespunzător. Dacă lăsați vasul murdar, se vor produce sedimente și mirosuri, ceea ce afectează performanța termosului în sine. Apoi, după spălare, trebuie să fie uscat și acoperit ușor cu un capac și, în final, depozitat într-un dulap. În acest fel, termosul va servi timp de mulți ani și nu își va pierde proprietățile.