Livrare gratuită pentru comenzile cu o valoare de peste 200 lei.

Livrarea gratuită nu include expedierile cu volum mare.

Mai multe despre livrare
30 de zile pentru retur de la data livrării coletului. Verifică cum să efectuezi returul
Majoritatea produselor le expediem până la 48h.

Perioada de realizare a comenzilor poate varia în funcție de disponibilitatea produselor și a metodei de livrare alese.

Verifică informațiile detaliate
Nav switch

Introduceți un termen de căutare pentru a vedea sugestiile.

Lanterne turistice

Lanterne turistice - alegerea potrivită în magazinul Sportano.ro

Când se lasă întunericul, o sursă bună de lumină este extrem de importantă pentru orice pasionat de aer liber . Fără o lanternă turistică, deplasarea pe timp de noapte devine imposibilă, iar efectuarea unor activități simple, cum ar fi mâncarea sau plierea unui cort, este o provocare. Prin urmare, înainte de fiecare călătorie, merită să vă gândiți ce lanternă turistică să alegeți pentru a vă putea bucura de siguranță și confort în timpul fiecărei drumeții. La Sportano.ro veți găsi lanterne turistice de la mărci profesionale precum Black Diamond, Ledlenser și Goal Zero.

Cum să alegi lanterna turistică potrivită?

Alegerea lanternei potrivite pentru drumeții este foarte importantă pentru fiecare drumeț, alpinist sau pasionat de aer liber. O lanternă bună nu este doar comoditate și confort, ci și un factor de siguranță, mai ales atunci când mergi pe timp de noapte sau în condiții cu vizibilitate limitată. Iată câteva sfaturi despre cum să alegeți lanterna potrivită pentru drumeții.

  • Puterea sursei de lumină - acesta este unul dintre cei mai importanți parametri care ar trebui să fie luați în considerare atunci când alegeți o lanternă turistică. Cu cât puterea este mai mare, cu atât raza de iluminare este mai mare, dar și consumul de energie este mai mare. Pentru majoritatea aplicațiilor va fi suficientă o lanternă cu o putere de aproximativ 100-200 de lumeni.
  • Interval de iluminare - este distanța la care lanterna este capabilă să ilumineze obiectele. Cu cât raza de acțiune este mai mare, cu atât lanterna este mai versatilă. Gama de iluminare depinde de puterea sursei de lumină și de forma și construcția lanternei.
  • Timpul de lucru cu o singură încărcare - acesta este un parametru important, mai ales dacă plănuim o călătorie mai lungă. Este o idee bună să alegeți o lanternă care are o durată lungă de funcționare cu o singură încărcare sau este alimentată cu baterii sau cu o baterie înlocuibilă.
  • Tip de sursă de energie – lanternele turistice se alimentează cu baterii, baterii reîncărcabile sau au panou solar încorporat. Alegerea tipului de alimentare depinde de preferințele și nevoile utilizatorului. Bateriile reîncărcabile sunt mai economice și mai ecologice decât bateriile, dar necesită încărcare regulată. Lanternele cu panou solar sunt ideale pentru persoanele care călătoresc într-o zonă în care este mult soare.
  • Dimensiunile și greutatea - aceștia sunt parametri importanți, mai ales dacă plănuim o drumeție lungă sau o excursie. Lanterna trebuie să fie ușoară și compactă pentru a ocupa cât mai puțin spațiu în rucsac. Este înțelept să alegeți o lanternă care este ușor de transportat și utilizat.
  • Rezistență la condițiile meteorologice – o lanternă turistică trebuie să fie rezistentă la apă, praf și șocuri. Pentru drumeții și activități în aer liber în care pot fi întâlnite condiții meteorologice dure, este important ca lanterna să fie rezistentă la apă . Cele mai bune modele au standarde de protectie IPX care asigura rezistenta la apa si praf.
  • Moduri de funcționare - lanternele turistice au diferite moduri de funcționare, precum reglarea intensității luminii, modul stroboscop sau modul SOS. Este bine să alegeți un model care să aibă aceste funcții, deoarece acestea vă permit să reglați sursa de lumină la nevoile și situațiile actuale.
  • Prețul - acesta este un factor important de luat în considerare atunci când alegeți o lanternă turistică. Există modele disponibile în diferite game de preț, dar nu merită să economisiți la calitate și siguranță. O lanternă turistică este o investiție pentru o lungă perioadă de timp, așa că merită să alegeți un model de înaltă calitate, care să ne servească mulți ani.

Proprietăți pe care ar trebui să le aibă o lanternă turistică bună

O lanternă turistică bună ar trebui, mai presus de toate, să fie de înaltă calitate. Ar trebui să fie solid și durabil pentru a îndeplini cerințele condițiilor dificile de câmp. Lanterna ar trebui să ofere și o funcționare convenabilă - atunci când alegeți un model, merită să acordați atenție dimensiunii, formei și aspectului butoanelor. Este bine dacă lanterna are funcții suplimentare, cum ar fi un magnet, un cârlig sau o clemă de atașat la haine sau la rucsac. Sursa de alimentare este si ea extrem de importanta – lanternele cu baterie sau baterii sunt mai economice si ecologice decat modelele alimentate permanent.

Extindere descriere Restrângere descriere